BMW Group: Τα επόμενα 100 χρόνια

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Το BMW Group παρουσίασε δύο παγκόσμιες πρεμιέρες σηματοδοτώντας την έναρξη λειτουργίας της εκθεσιακής και επικοινωνιακής πλατφόρμας, “Iconic Impulses. The BMW Group Future Experience.” Μετά το BMW VISION NEXT 100, που αποκαλύφθηκε στο Μόναχο στην επέτειο της εκατονταετίας στις 7 Μαρτίου, οι δύο τελευταίες ερμηνείες της μελλοντικής μετακίνησης έρχονται από τη MINI και τη Rolls-Royce και παρουσιάστηκαν στο Roundhouse του Λονδίνου. Ένα τέταρτο Φουτουριστικό Όχημα (Vision Vehicle), από τη BMW Motorrad αυτή τη φορά, θα κάνει το ντεμπούτο του στις 16 Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες, ολοκληρώνοντας το κουαρτέτο μαρκών του BMW Group.

 
 
Το όραμα του BMW Group για το μέλλον
 
Η διερεύνηση του τρόπου ζωής και μετακίνησης τα επόμενα χρόνια και τις προσεχείς δεκαετίες είναι μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόκληση: τι αλλαγές θα υπάρξουν στην κοινωνία, την οικονομία, στις συνθήκες διαβίωσης και κατά συνέπεια στη μετακίνησή μας; Τι ευκαιρίες θα ανοίξουν για εμάς οι νέες τεχνολογίες;  Και τι θα σημαίνει ψηφιοποίηση και συνδεσιμότητα για τις μελλοντικές αυτοκινητιστικές ανάγκες μας;

 
Αυτά είναι τα ερωτήματα που έθεσε το BMW Group και επιχειρεί να τα απαντήσει με τα τέσσερα Φουτουριστικά του Οχήματα (Vision Vehicles). Το καθένα εκπροσωπεί μία διαφορετική μάρκα του Group, ερμηνεύοντας μέσα από τη δική του ‘ματιά’ την έννοια της μελλοντικής μετακίνησης και ενσαρκώνοντας τις αξίες της μάρκας. Παράλληλα διερευνώνται θέματα του μέλλοντος όπως αυτόνομη οδήγηση, ψηφιοποίηση και εξατομίκευση – ενώ η έννοια της premium μετακίνησης ορίζεται κυρίως από την άνεση, τη συνεχή διαθεσιμότητα, τη συναισθηματική απήχηση και την προσαρμοστικότητα στις ατομικές ανάγκες.

 
 
Το BMW VISION NEXT 100: Η Γνήσια Οδηγική Απόλαυση στο Μέλλον
 
Το BMW Vision Vehicle ενσαρκώνει τη διάσημη οδηγική απόλαυση BMW. Τα επόμενα χρόνια και τις προσεχείς δεκαετίες, οι κάτοχοι BMW θα εξακολουθούν να θέλουν να οδηγούν οι ίδιοι ως επί το πλείστον και η συνεχής συνδεσιμότητα, η ψηφιακή νοημοσύνη και οι τεχνολογίες αιχμής θα απογειώνουν την υπέρτατη οδηγική εμπειρία. Ταυτόχρονα, τεχνολογίες αιχμής θα επιτρέπουν στον οδηγό να εμπιστεύονται τον ενεργό έλεγχο του οχήματος εάν το επιθυμούν. Και ενώ αυτοί θα κάθονται αναπαυτικά και θα ασχολούνται με άλλα πράγματα, το αυτοκίνητο θα αναλαμβάνει τα ηνία.

 
 
Το MINI VISION NEXT 100: “Every MINI is my MINI”
 

Η ιδέα πίσω από το φουτουριστικό MINI VISION NEXT 100 είναι η υπεύθυνη χρήση πόρων στον τομέα της προσωπικής μετακίνησης. Το μότο “Every MINI is my MINI” ενσαρκώνει την πρωτοποριακή ιδέα της κοινοχρησίας οχημάτων ‘car-sharing’, με τους φίλους του MINI να μπορούν μελλοντικά να έχουν πρόσβαση και να διαμορφώνουν οποιοδήποτε MINI σύμφωνα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις, οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Το MINI θα είναι διαθέσιμο για όλους, ανά πάσα στιγμή, θα περισυλλέγει τους οδηγούς αυτόνομα από το σημείο που επιθυμούν, ενώ η εμφάνιση, τα οδηγικά χαρακτηριστικά και η συνδεσιμότητα του οχήματος θα προσαρμόζονται στο προσωπικό lifestyle του χρήστη. Η νέα, εξατομικευμένη μετακίνηση με το MINI VISION NEXT 100 βασίζεται στη συνδεδεμένη, ψηφιακή νοημοσύνη.
 
 
Το Rolls-Royce VISION NEXT 100
 

Πλήρως αυτόνομο, το Rolls-Royce VISION NEXT 100 προάγει την πολυτέλεια σε νέα επίπεδα. Το εσωτερικό του Rolls-Royce VISION NEXT 100 θα είναι ένα ιδιωτικό καταφύγιο, μία “Grand Sanctuary” όπου εικονική βοηθός, “Eleanor”, όχι μόνον οδηγεί το όχημα, αλλά εκπληρώνει και όλες τις επιθυμίες του πελάτη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Το εξωτερικό είναι εκθαμβωτικό, ενώ η κομψή οροφή που ανοίγει διάπλατα προς τα πάνω και η παραδοσιακή πόρτα που ανοίγει προς τα πίσω είναι η επιτομή της άνεσης στην πρόσβαση των επιβατών. Τα πάντα να αποπνέουν μία αίσθηση φινέτσας και γούστου. Η Rolls-Royce VISION NEXT 100 αντιπροσωπεύει μία μόνο πρόταση για μία μοναδική, προσωπική, εξατομικευμένη Rolls-Royce. Έχοντας ισχυρή παράδοση στην κατασκευή αμαξωμάτων (coachbuilding), η μάρκα εξέλιξε τη φιλοσοφία “Personal Vision” που θα προσφέρει αμαξώματα επί παραγγελία, εξαιρετική, χειροποίητη ποιότητα κατασκευής και τα πιο καλά υλικά, όλα σε μία πλατφόρμα μηδενικών ρύπων. Καινοτόμες μέθοδοι παραγωγής και υλικά θα ανοίξουν νέες δυνατότητες για τους πελάτες ώστε να δημιουργούν το όχημα των ονείρων τους: επιλέγοντας από το μεταξόνιο, μέχρι το σχήμα του αμαξώματος, τα χαρακτηριστικά και τον εξοπλισμό που επιθυμούν, ενώ οι σχεδιαστές στη Rolls-Royce να δημιουργούν ένα αποκλειστικό έργο τέχνης, μοναδικό, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα του ιδιοκτήτη του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή