ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Renault Kadjar έφτασε στην Ελλάδα

img_9858
img_9876
img_0362
Το Kadjar, το πρώτο Crossover της Renault στο C-segment ξεχωρίζει αμέσως χάρη στις χυτές γραμμές και το μυώδες στυλ του. Στο εσωτερικό ο οδηγός είναι στο επίκεντρο, με τα υψηλής ποιότητας υλικά να ενισχύουν την οδηγική απόλαυση που προσφέρει το μοντέλο. Η τιμή εκκίνησης του νέου μοντέλου είναι 22.340 ευρώ και εφοδιάζεται με τον 1.5 dCi των 110 ίππων.
 
Όχημα ελευθέρου χρόνου (SUV), station και κλασσικό αυτοκίνητο 3 όγκων την ίδια στιγμή. Το Kadjarέχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός πραγματικού crossover:
 
Εκτός δρόμου δυνατότητες, χάρη στα αυξημένα επίπεδα πρόσφυσης και την μεγάλη απόσταση από το έδαφος (200χλστ.). Οι συμπαγείς διαστάσεις (4.45 μέτρα μήκος x 1.84 μέτρα πλάτος1) και το χαμηλό συνολικό ύψος (1.60μ.) τονίζουν τη δυναμική φόρμα του αυτοκινήτου.
 
Την έμφυτη πολυμορφικότητα και το μεγάλο χώρο αποσκευών, του οποίου η χωρητικότητα 527λίτρα τον κατατάσσει στην κορυφή.
 
—  Άνετη και ασφαλή οδική συμπεριφορά, χάρη στα πολυάριθμα οδηγικά βοηθήματα.
 
Το Kadjar εφοδιάζεται με το νέο R-Link2 tablet, που προσφέρει άνετη και με δυνατότητες προσωποποίησης συνδεσιμότητα.
 
Το Kadjar εκτός των άλλων αποδεικνύεται και εξαιρετικά αποδοτικό, εκπέμποντας με τον πετρελαιοκινητήρα των 110 ίππων μόλις 99γρμ. CO2/χλμ1. Εφοδιασμένο είτε με χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη EDC, ο συγκεκριμένος κινητήρας τοποθετεί το KADJAR στην κορυφή της κατηγορίας όσον αφορά τις εκπομπές CO2. Ο κινητήρας Energy dCi 130 –διαθέσιμος σε 2κινητες και 4κινητες εκδόσεις1 ξεχωρίζει για το σύνολο των προηγμένων εφαρμογών του, με αποτέλεσμα η 16βαλβιδη μονάδα να αποδίδει 96kW (130ίπποι) από 1,6 λίτρα. Ο Energy dCi 130 συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, ενώ ο εξαιρετικά αποδοτικός σχεδιασμός του βασίζεται στην τετράγωνη αρχιτεκτονική που προήλθε από την εμπειρία της Renault στη Formula1. Ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει μέση κατανάλωση 4,3l/100km και εκπομπές CO2 113g/km. Η γκάμα του KADJAR είναι διαθέσιμη και με τον βενζινοκινητήρα Energy TCe 130, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων αποδίδοντας 130 ίππους στις 5.500σ.α.λ. και 205Νμ ροπής από τις 2.000σ.α.λ.
 
Βασισμένο στην πλατφόρμα που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία και σε άλλα μοντέλα της Renault-Nissan Alliance, το KADJAR έχει τη δύναμη και την αξιοπιστία χαραγμένη στα γονίδια του. Η παραγωγή του  μοντέλου θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Palencia, το οποίο αναβαθμίστηκε σε όλα τα επίπεδα ώστε να προσφέρει κορυφαία ποιότητα παραγωγής.