Nissan: 10 χρόνια στη Ρωσία

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Με την συμπλήρωση δέκα χρόνων λειτουργίας του εργοστασίου της στην Αγία Πετρούπολη, η Nissan λανσάρει το Murano τρίτης γενιάς, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή της  στη Ρωσία, με μια επένδυση ύψους  167 εκατομμυρίων ευρώ σε νέα μοντέλα crossover και παραγωγικές εγκαταστάσεις και  διπλασιάζοντας παράλληλα τη δυναμικότητα του εν λόγω εργοστασίου.

 
Η τελετή για τον εορτασμό των δέκα χρόνων πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο,  παρουσία των εργαζομένων,  πολλών κορυφαίων στελεχών της Nissan αλλά και ανωτάτων κυβερνητικών αξιωματούχων. 
 
Το νέο Murano διατίθεται με τον κινητήρα VQ  3.5L DOHC V6, ισχύος 249 ίππων και 325 Nm ροπής, σε συνδυασμό  με ένα προηγμένο κιβώτιο Xtronic CVT® που προσφέρει στον οδηγό του  μια σπορ, υψηλής ποιότητας κύλιση. Ως εναλλακτική επιλογή θα υπάρχει  μια υβριδική έκδοση με έναν υπερτροφοδοτούμενο 2.5L κινητήρα βενζίνης σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα 15 KW (254 hp / 368 Nm).

 
Το νέο Murano θα είναι το πρώτο όχημα της Nissan που θα εξοπλίζεται με το ERA-GLONASS, ένα σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης που στέλνει αυτόματα πληροφορίες τροχαίων ατυχημάτων σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.  Το συγκεκριμένο μοντέλο (όπως και αλλά που παράγονται  στο συγκεκριμένο εργοστάσιο), προορίζονται για τις αγορές της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και του Καζακστάν.

 
Η έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου της Nissan στην  Αγία Πετρούπολη ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2006 με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης και της Nissan Motor Co Ltd. Εκείνη την εποχή το εργοστάσιο προβλεπόταν να απασχολεί 750 άτομα με  παραγωγική δυναμικότητα  έως και 50.000 μονάδες ετησίως.

 
Η παραγωγή ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2009 και από τότε πάνω από 230.000 οχήματα έχουν περάσει από τη γραμμή παραγωγής.  Σήμερα, η συνολική επένδυση αγγίζει τα  312 εκατομμύρια ευρώ με 400 εκατομμύρια ανταλλακτικά  και περίπου 2.000 τόνους  χρωμάτων, να έχουν χρησιμοποιηθεί από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του. 

 
Η Ρωσία εξακολουθεί να αποτελεί στρατηγική αγορά για τη Nissan, με δυνατότητα να γίνει η μεγαλύτερη αγορά για την φίρμα στην Ευρώπη. Από το 2014 η ρωσική γκάμα μοντέλων έχει ανανεωθεί, προκειμένου να  αντικατοπτρίζει την ηγετική  θέση της Nissan  στα crossovers και τα SUVs. 
 
Το εργοστάσιο λειτουργεί σε πλήρη συμμόρφωση με το σύστημα APW (Alliance Production Way ), όπου αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012 και το 2014 έλαβε τον τίτλο του "Καλύτερου Εργοστασίου σε ποιότητα προϊόντων", μεταξύ όλων των εργοστασίων της Nissan ανά την Υφήλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή