5 λόγοι για να επιλέξεις το νέο Opel Corsa

5 λόγοι για να επιλέξεις το νέο Opel Corsa

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Είχαμε στην κατοχή μας για λίγες ημέρες το νέο Opel Corsa με τον 1.3 πετρελαιοκινητήρα. Πολλά είναι τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου γερμανικού μοντέλου, αλλά επιλέξαμε 5 από τους σημαντικότερους λόγους που θα πρέπει κάποιος να διαλέξει το νέο Corsa.

 
ΤΟΥ ΑΡΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
 
1. Επιτυχημένη πορεία με ιστορία 32 χρόνων
Το Opel Corsa είναι πλέον ένα καθιερωμένο bestseller: με τέσσερις γενιές στην 32χρονη ιστορία του, απαριθμεί πωλήσεις 12,4 εκατομμυρίων. Οι αριθμοί δεν είναι τυχαίοι και το αποτέλεσμα φαίνεται από τη στιγμή που περάσεις στο εσωτερικό του και καθίσεις για λίγες ημέρες πίσω από το τιμόνι του μικρού μοντέλου της Opel.
 
2. Νέο πλαίσιο και τεχνολογία κινητήρων
Kάτω από το καπό του νέου Corsa υπάρχει ο νέος τρικύλινδρος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo της Opel, που είναι… διαμάντη. Ωστόσο, εμείς δοκιμάσαμε την πετρελαιοκίνητη έκδοση του νέου Corsa. Πιο «πολιτισμένοι» και προδιαγραφών Euro 6 οι κινητήρες 1.3 CDTI. Η πιο οικονομική έκδοση Corsa με τους 95 ίππους, 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης – εκπέμπει μόλις 85g/km CO2 με κατανάλωση μέχρι 3,2 l/100 km στο μικτό κύκλο.

 
3. Συνδεσιμότητα  IntelliLink

Η έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών του προαιρετικού συστήματος IntelliLink infotainment είναι εργονομικά τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα, μεταξύ οδηγού και συνοδηγού. Το βραβευμένο σύστημα infotainment της Opel προσφέρει βέλτιστες ευκαιρίες συνδεσιμότητας. Είναι συμβατό με συσκευές Apple και Android και κάνει το Corsa το καλύτερα συνδεδεμένο μικρό αυτοκίνητο της αγοράς. Ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί εφαρμογές όπως BringGo για πλοήγηση και , Stitcher και TuneIn ιντερνετικό ραδιόφωνο και podcasts. Η ενσωμάτωση συσκευών Apple iOS στο IntelliLink επιτρέπει φωνητικό έλεγχο SIRI EYES FREE. Με αυτό, οι οδηγοί θα μπορούν να ακούνε ένα SMS να διαβάζουν ή να απαγγέλουν  SMS και emails – χωρίς να αφήνουν το τιμόνι ή να διασπάται η προσοχή τους από το δρόμο.
 
4. Ευέλικτο και άνετο
Πιέζοντας ένα μπουτόν, το City mode του συστήματος διεύθυνσης που προσφέρεται στάνταρ – εκτός εάν έχει επιλεγεί εμπρός κάμερα Opel Eye – αυξάνει την υποβοήθηση διεύθυνσης στις χαμηλότερες ταχύτητες, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τους ελιγμούς σε συνωστισμένες αστικές περιοχές. Το Hill Start Assist επίσης προσφέρεται στάνταρ. Αυτό διατηρεί την πίεση πέδησης για δύο δευτερόλεπτα περίπου, αποτρέποντας την προς τα πίσω κύλιση του Corsa όταν ξεκινά από κεκλιμένη επιφάνεια.

 
5. «Φορτωμένο» με πλήθος συστημάτων ασφάλειας

Το νέο Corsa λανσάρει πληθώρα συστημάτων υποστήριξης οδηγού πολλά από τα οποία είναι απαράμιλλα στην κατηγορία. Το Advanced Park Assist αναγνωρίζει χώρους και παρκάρει αυτόματα το όχημα χωρίς ο οδηγός να αγγίξει το τιμόνι. Αυτό το σύστημα που βασίζεται σε αισθητήρες υπερήχων μετρά κατάλληλους παράλληλους ή κάθετους χώρους στάθμευσης, υπολογίζει την τροχιά του οχήματος και κατευθύνει αυτόματα το Corsa σε ένα χώρο στάθμευσης. Το Advanced Park Assist συνδυάζεται πάντα με Προειδοποίηση Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Side Blind Spot Alert), που επίσης χρησιμοποιεί αισθητήρες υπερήχων για να προειδοποιήσει τον οδηγό για πιθανή σύγκρουση όταν αλλάζει λωρίδες. Οι αισθητήρες έχουν εμβέλεια τριών μέτρων στα αριστερά και δεξιά του αυτοκινήτου και ανιχνεύουν αντικείμενα ή άλλα οχήματα στα τυφλά σημεία του οδηγού. Όποτε ένα άλλο όχημα εισέρχεται στην εμβέλεια των αισθητήρων, μία προειδοποιητική λυχνία LED ανάβει στο σχετικό εξωτερικό καθρέπτη. Η δεύτερη γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye, με Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Traffic Sign Recognition), Προειδοποίηση  Αλλαγής Λωρίδας Οχήματος (Lane Departure Warning),  Υποβοήθηση Μεγάλης Σκάλας Φώτων, (High Beam Assist), Ένδειξη Απόστασης Προπορευόμενου Οχήματος (Following Distance Indication) και Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning), αυξάνει την οδηγική ασφάλεια. Για περαιτέρω αύξηση της ασφάλειας, η νέα γενιά Corsa μπορεί να εφοδιάζεται με σύστημα φωτισμού Bi-Xenon lighting system που περιλαμβάνει λειτουργία φωτισμού στροφών.
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή