Συνεργασία Volvo και Ι.Ο.ΑΣ. για την οδική ασφάλεια

Συνεργασία Volvo και Ι.Ο.ΑΣ. για την οδική ασφάλεια

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Η Volvo, η premium μάρκα που στην παγκόσμια βίβλο της αυτοκίνησης κατέχει την κορυφαία θέση στο κεφάλαιο της ασφάλειας, ενώνει τις δυνάμεις της στην Ελλάδα με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Η Volvo Car Hellas, ως στρατηγικός συνεργάτης στέκεται αρωγός στο έργο του Ι.Ο.ΑΣ. με άμεσο στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των Ελλήνων οδηγών, επιβατών και πεζών σε θέματα οδικής ασφάλειας και μακροπρόθεσμα την εδραίωση «κυκλοφοριακής αγωγής και κουλτούρας» στη χώρα μας, σημαντικών παραγόντων για τη σταδιακή μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων στο μέλλον.

 

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας η Volvo Car Hellas παρέχει τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό που χρειάζεται το Ινστιτούτο για την εκπλήρωση του έργου του καθώς και αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις στελεχών του. Ως τέτοιο μοντέλο, όχι τυχαία αλλά περισσότερο συμβολικά, επελέγη το Volvo V40, ένα αυτοκίνητο που έχει συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στις δοκιμές ασφάλειας του EURO NCAP και δίκαια θεωρείται το ασφαλέστερο στον κόσμο στην κατηγορία του. Πρόκειται για το μοναδικό αυτοκίνητο στην αυτοκινητοβιομηχανία που διαθέτει αερόσακο πεζού στο βασικό εξοπλισμό του ενώ – εκτός άλλων – προσφέρεται και με σύστημα ανίχνευσης πεζών και δικυκλιστών με αυτόματο φρενάρισμα.
 

Ειδικότερα, όσον αφορά στον εξοπλισμό του Ι.Ο.ΑΣ., με χρηματοδότηση της Volvo Car Hellas παραγγέλθηκε στη Σουηδία ένας νέος προσομοιωτής ανατροπής με στόχο την όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερη επίδειξη της χρησιμότητας των ζωνών ασφαλείας τριών σημείων σε περίπτωση ατυχήματος. Οι συμμετέχοντες στη διαδικασία της επίδειξης επιβιβάζονται σε ειδικά διαμορφωμένο Volvo V40 το οποίο αν και στατικό, με τη χρήση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού μεταβάλλει την ισορροπία του ως προς το διαμήκη άξονα, φτάνοντας σταδιακά έως την πλήρη ανατροπή, με τους επιβάτες να αντιλαμβάνονται στην πράξη την αναγκαιότητα χρήσης των ζωνών ασφαλείας. Παράλληλα, με τη χρήση ανταλλακτικών και αξεσουάρ Volvo, ανανεώθηκε και αναβαθμίστηκε ο υπόλοιπος εξοπλισμός του Ινστιτούτου για την παραστατική και αποτελεσματική παρουσίαση των προγραμμάτων οδικής ασφάλειας που έχει καταρτίσει και διεξάγει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Μέρος του εξοπλισμού αυτού είναι ένας ακόμα, μικρότερος προσομοιωτής που αναπαριστά καθημερινές συνθήκες οδήγησης καθώς και μία διάταξη επίδειξης της δύναμης που ασκείται στο ανθρώπινο σώμα κατά την πρόσκρουση σε σταθερό σημείο, καταδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο την τεράστια χρησιμότητα της ζώνης ασφαλείας τριών σημείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή