ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ετοιμάζονται τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

etoimazontai-ta-teli-kykloforias-me-to-mina-2140337
Νέες διατάξεις βγήκαν στην επιφάνεια πάλι από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σχετικά με την πληρωμή αναλογικών τελών κυκλοφορίας που αφορούν τους κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων κλπ, οι οποίοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους δηλώνοντας ακινησία, αλλά έχουν σκοπό να τις πάρουν πίσω για κάποιους μήνες μέσα στο 2016.
 
Οι διατάξεις της εγκυκλίου αναφέρει την καταβολή μειωμένων τελών κυκλοφορίας, ανάλογα με το πόσους μήνες θα θέσει το όχημά του σε κυκλοφορία.
Αναλυτικότερα:
 
-για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας-για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας
 
-για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού (31.12.2016), καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.
 
Οι παραπάνω επιλογές δεν είναι για… “παζάρεμα”, ενώ για να υπολογιστεί το ποσό, ο μήνας που γίνεται η άρση της ακινησίας “χρεώνεται” ως ολόκληρος μήνας.