Renault Clio RS – Προσδεθείτε

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πήχη της οδηγικής απόλαυσης έρχεται το ανανεωμένο Clio RS να ανεβάσει πάλι ψηλά, κάτι που το τμήμα Renault Sport ξέρει καλά να κάνει, ενώ έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια τους λάτρεις της γρήγορης βόλτας. Για ένα αυτοκίνητο όπως το Clio RS δεν είχε σημασία τόσο πόσα άλογα θα έχει κάτω από το καπό, αλλά το “στήσιμό” του. Αυτό παίζει και τον μεγαλύτερο ρόλο!

Για όλους αυτούς λοιπόν, που θέλουν ξανά να ευχαριστηθούν ένα καλό παιχνίδι στην πίστα, η γαλλική φίρμα αποφάσισε να λανσάρει την αναβαθμισμένη εκδοχή του Clio RS, ενώ για αυτούς που θέλουν κάτι ανάμεσα από την εκρηκτική έκδοση και τις απλές version υπάρχει και το νέο GT Line.

Σχεδιαστικά, η διαφορά με το προηγούμενο RS εντοπίζονται στα φωτιστικά σώματα, τα νέα σχέδια των ζαντών ελαφρού κράματος και τους νέους προφυλακτήρες. Κάτω από το καπό συναντάμε τον υπερτροφοδοτούμενο 1.6Τ απόδοσης 200 ίππων για την απλή έκδοση RS, ενώ στην Trophy έρχεται με 220 ίππους. Η τελευταία, φοράει εξάτμιση Akrapovic, πατάει επάνω σε 18 ιντσών ζάντες και οι αναρτήσεις είναι χαμηλωμένες κατά 20 χλστ. εμπρός και 10 χλστ. πίσω. Το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων και η διάδικασία του 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 6,6 δλ. Η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 235 χλμ./ώρα.

Όσον αφορά στην έκδοση GT Line διαθέτει περισσότερες σπορτίφ πινελιές σε σχέση με τις απλές εκδόσεις, όπως είναι οι νέοι προφυλακτήρες, ειδικές ζάντες, πλαϊνά μαρσπιέ κ.ά.

Τα νέα Clio RS και GT Line θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο επερχόμενο Σαλόνι του Παρισιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή