Opel Vivaro: To πολυτάλαντο εργαλείο

Opel Vivaro: To πολυτάλαντο εργαλείο

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
  • Bestseller: παραγωγή άνω των 750.000 Vivaro μέχρι σήμερα
  • Πολυτάλαντο: Combi, panel van, crew cab ή platform cab και πολλά ακόμα
  • Μεγάλο οικογενειακό van: Ευελιξία και άνεση για μέχρι εννέα άτομα
  • Online γραφείο: Εξαιρετική συνδεσιμότητα με νέα συστήματα infotainment IntelliLink
  • Lifestyle van: Opel Vivaro Surf Concept για σπορ & δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου

Το Opel Vivaro είναι ευέλικτο, αποδοτικό και πολύ επιτυχημένο. Λανσαρίστηκε το 2001, και πριν από μερικές εβδομάδες το 750.000ό Vivaro πέρασε από τη γραμμή παραγωγής. «Επτακόσια πενήντα χιλιάδες οχήματα είναι εντυπωσιακός αριθμός για το Vivaro ειδικά σε ένα τόσο ανταγωνιστικό τμήμα της αγοράς,» δήλωσε ο Steffen Raschig, Διευθυντής Επαγγελματικών Οχημάτων της Opel. «Τα Combo, Vivaro και Movano παίζουν σημαντικό ρόλο στη στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθούμε. Αυτό σημαίνει ότι το Vivaro είναι το best-seller της εταιρίας στην αγορά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων – ενώ έχει όλα τα διαπιστευτήρια άνεσης και ευρυχωρίας για τις ανάγκες μιας μεγάλης οικογένειας. Το Vivaro έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην εντυπωσιακή επιστροφή της Opel σε αυτή την κατηγορία με πωλήσεις ρεκόρ το 2015: Οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 38% συγκριτικά με το 2014, πετυχαίνοντας το υψηλότερο μερίδιο αγοράς και κατηγορίας από το λανσάρισμά του.

Το Vivaro οφείλει την επιτυχία του σε διάφορους λόγους, ένας από αυτούς είναι η ευελιξία. Το LCV παντός εδάφους προσφέρεται σε ποικίλες εκδόσεις – Combi, panel van, crew cab (διπλοκάμπινο) ή platform cab (πλατφόρμα) για ειδικές μετατροπές. Τέσσερις κινητήρες diesel με διαφορετικά επίπεδα ισχύος από 70 kW (95 hp) – 107 kW/145 hp διατίθενται για τα LCV. Ο 1.6 BiTurbo CDTi είναι ο κορυφαίος της γκάμας. Η έκδοση 107 kW/145 hp επιταχύνει το Vivaro στα 183 km/h με ροπή 340 Nm.

Vivaro Combi: Ευέλικτο όχημα μεταφοράς προσωπικού με άνεση επιβατικού αυτοκινήτου

Το Opel Vivaro είναι ένα πρακτικό επαγγελματικό όχημα και κινητό γραφείο – συνδυάζοντας σχεδίαση και άνεση επιπέδου επιβατικού αυτοκινήτου. Επιπλέον, η έκδοση Combi έχει όλη την απαιτούμενη ευρυχωρία για μία μεγάλη οικογένεια. Διατίθεται με μάξιμουμ εννέα καθίσματα: το κάθισμα του οδηγού είναι ρυθμιζόμενο προς έξι κατευθύνσεις ενώ διαθέτει και οσφυϊκή υποστήριξη. Μπροστά διατίθεται πάγκος δύο συνεπιβατών (διατίθεται και μονό κάθισμα) ενώ για τη δεύτερη και τρίτη σειρά υπάρχουν τριθέσιοι πάγκοι – προσφέροντας άφθονο χώρο για τα πόδια. Η τρίτη σειρά καθισμάτων μπορεί να αναδιπλωθεί όταν δεν χρειάζεται. Τα προσκέφαλα και για τους εννέα επιβάτες είναι ρυθμιζόμενα.

Οι εκδόσεις Combi μπορούν να μετατρέπονται μέσα σε λίγα λεπτά από ευρύχωρα minibus εννέα ατόμων σε οχήματα μεταφορών με χωρητικότητα έως έξι κυβικών μέτρων για τη μεταφορά φορτίων. Επιπλέον, αυτές οι εκδόσεις μπορούν να προσαρμοστούν περαιτέρω προσφέροντας πολυάριθμες ακόμα δυνατότητες. Στην εξαθέσια διάταξη χωράει αποσκευές έως τεσσάρων κυβ. μέτρων ανάλογα με το μήκος του οχήματος.

Η έκδοση Combi του Opel Vivaro διατίθεται σε δύο κατηγορίες βάρους (2,7 και 2,9 T), σε δύο διαφορετικά μήκη (5,0 και 5,4 m) και ύψος 1,97 m. Η είσοδος/έξοδος και η φόρτωση/εκφόρτωση γίνεται μέσω των δύο εμπρός θυρών, μιας συρόμενης πλαϊνής πόρτας στην πλευρά του συνοδηγού και διπλών πίσω θυρών. Η έκδοση Combi παραγγέλνεται προαιρετικά με μία δεύτερη συρόμενη πλαϊνή πόρτα στην πλευρά του οδηγού και μία πίσω πόρτα που ανοίγει προς τα πάνω.

Το Opel Vivaro Combi προσφέρει ελκυστικό στάνταρ εξοπλισμό, από ραδιόφωνο με ενσωματωμένο σύστημα τηλεφώνου hands-free, μέχρι υπολογιστή ταξιδιού και ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης, ηλεκτρικά εμπρός παράθυρα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες και κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό. Ένας μεγάλος κυρτός καθρέπτης στο αλεξήλιο του συνοδηγού ρυθμίζεται σε θέση που επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει στην περιοχή του ‘τυφλού σημείου’, προσφέροντας παράλληλα καλύτερη σφαιρική ορατότητα. Επιλογές όπως κλιματισμός Α/C, θερμαινόμενα καθίσματα για τον οδηγό και το συνοδηγό,  cruise control και σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί (Keyless Open) αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης.

Το Vivaro προσφέρει βέλτιστη συνδεσιμότητα μέσω των συστημάτων infotainment Opel IntelliLink, που ελέγχονται εύκολα μέσω της οθόνης αφής 7-ιντσών, των μπουτόν του τιμονιού ή μέσω φωνητικών εντολών. Το Navi 80 IntelliLink με λειτουργία κυκλοφοριακής ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο είναι νέο στοιχείο. Χάρη στην ψηφιακή συνδεσιμότητα, το σύστημα πλοήγησης προσφέρει κυκλοφοριακές ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο και υποδεικνύει εναλλακτικές διαδρομές πριν ο οδηγός εγκλωβιστεί στην κίνηση. Η λειτουργία σημείων ενδιαφέροντος εμφανίζει και άλλα στοιχεία όπως καταστήματα ή εστιατόρια για διάλειμμα ξεκούρασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή