To hypercar των Aston Martin & Red Bull

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχικά είχε αποκαλυφθεί σε ειδική εκδήλωση μυστικά το ξεχωριστό hypercar της συνεργασίας Aston Martin και Red Bull. Τώρα ήρθε η ώρα να παρουσιαστεί και επίσημα με την κωδική ονομασία AM-RB 001. Το εξωτικό μοντέλο έχει σχεδιαστικά αρκετές αναφορές από τα αγωνιστικά LMP1 του LeMans, αλλά οι ρίζες του έρχονται από τον χώρο της Formula 1. Η κινητήρια δύναμη του είναι ένας ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας, που έχει σχεδιάσει ο Adrian Newey και Marek Reichman. Η αεροδυναμική του είναι για… σεμινάριο και η κατασκευή του αποτελείται κυρίως από carbon και πολύ ελαφριά υλικά. Η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει 2 άτομα και χαρίζει εκρηκτικές επιδόσεις, χωρίς όμως να απαγορεύει (όπως υποστηρίζει ο Newey) στον χρήστη να το κυκλοφορεί και… καθημερινά

Η αναλογία κιλά ανά ίππο βρίσκεται στο 1:1. Αυτό σημαίνει ότι το αμάξωμα ζυγίζει μόλις 1.000 κιλά και η απόδοση του κινητήρα 1.000 ίππους. Η παραγωγή θα περιοριστεί σε 150 μονάδες, με τα 25 από αυτά να έχουν παραγγελθεί για αποκλειστική χρήση πίστας.

Εάν και εφόσον είσαι ιδιοκτήτης μιας One-77 ή μιας Vulcan, τότε μόνο σου επιτρέπεται να αγοράσεις το AM-RB 001 έναντι των 2,3 (έως και 3,5 αναλόγως η έκδοση) εκατομμυρίων ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή