ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Hyundai Motor δημιουργεί οδικό χάρτη

i-hyundai-motor-dimioyrgei-odiko-charti-2144924
Ο όμιλος Hyundai Motor παρουσίασε τον οδικό της χάρτη για την ανάπτυξη της συνδεσιμότητας του αυτοκινήτου, ανοίγοντας το δρόμο για νέες καινοτομίες στη συνδεσιμότητα. Η Hyundai Motor θα συνεργαστεί με κορυφαίες διεθνώς εταιρείες στους τομείς της πληροφορικής και δικτύωσης, ώστε να αναπτύξουν ένα «Υπερ-συνδεδεμένο και ευφυές» πρωτότυπο όχημα, με την έρευνα και την ανάπτυξη επικεντρωμένες στην έλευση νέων αξιών και αποδοτικότητας στην καθημερινότητα των πελατών.
 
Μαζί με τον οδικό χάρτη, η Hyundai Motor Group σχεδιάζει την έναρξη μιας νέας εποχής συνδεσιμότητας με το πρόγραμμα «Car to Life», όπου τα αυτοκίνητα θα είναι όλο και περισσότερο στο επίκεντρο της ζωής μας. Η πρωτοβουλία αυτή θα παρέχει στους χρήστες  ένα κεντρικό σημείο δεδομένων καθώς και την ικανότητα να αναλύει και να αξιοποιεί όλες τις πληροφορίες με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας του κατόχου. Το «Υπερ-συνδεδεμένο και ευφυές όχημα» υπερβαίνει συγκλίνουσες τεχνολογίες επικοινωνιών διαμορφώνοντας το όχημα σε έναν «Υψηλής Απόδοσης Υπολογιστή σε Τροχούς». Αυτή είναι μια έννοια που συνδέει το αυτοκίνητο με άλλα αυτοκίνητα, με το γραφείο και την πόλη. Με άλλα λόγια, η Hyundai θα συνδέσει τα αυτοκίνητα με τη ζωή.
 
Ο οδικός χάρτης περιγράφει τέσσερις κύριους τομείς υπηρεσιών που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη πιο έξυπνων και ευφυών αυτοκινήτων, που μπορούν να λάβουν και να αξιοποιήσουν τα δεδομένα πιο γρήγορα από ποτέ. Περιλαμβάνεται μια σειρά από βασικά χαρακτηριστικά, όπως: έξυπνες υπηρεσίες συντήρησης εξ αποστάσεως, αυτόνομη οδήγηση, Smart Traffic και ένα συνδεδεμένο Mobility Hub που παρέχει ασφάλεια και διαχείριση δεδομένων για όλα τα στοιχεία του συνδεδεμένου αυτοκινήτου.
 
 
Πιο συγκεκριμένα, η έξυπνη υπηρεσία συντήρησης εξ αποστάσεως θα προβαίνει σε διάγνωση και διόρθωση θεμάτων του οχήματος πριν αυτά γίνουν εμφανή. Η αυτόνομη οδήγηση παρέχει μέγιστη ασφάλεια, συνδέοντας το όχημα με την αστική και οδική υποδομή. Το Smart Traffic παρέχει πληροφορίες κυκλοφοριακής συμφόρησης, ελέγχει τα όρια ταχύτητας στα ταξίδια και ελαχιστοποιεί το κοινωνικό κόστος από την εξέταση των συνθηκών κυκλοφορίας και της κατάστασης των δρόμων. Τέλος, το συνδεδεμένο Mobility Hub διαθέτει ένα κινητό κόμβο με μεγάλη επεξεργασιακή ισχύ, ώστε να κάνει εξυπνότερη την καθημερινή ζωή και την αλληλεπίδραση με το αυτοκίνητο και το περιβάλλον του.