Ερχονται μέσα στο 2016 και εντυπωσιάζουν!

Ερχονται μέσα στο 2016 και εντυπωσιάζουν!

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις τέσσερις μήνες απομένουν για να χαιρετήσουμε το 2016, με αποτέλεσμα οι ελληνικές αντιπροσωπείες να βάζουν τα δυνατά τους, για να λανσάρουν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα κάποια από τα σημαντικότερά τους μοντέλα. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τέσσερα νέα μοντέλα που θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τη χώρα μας και ίσως για κάποιους να αξίζει η αναμονή.

TOY ΑΡΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Audi Q2. To μικρότερο SUV της Audi συνδυάζει κόμπακτ διαστάσεις και ψηλό αμάξωμα. Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB και ζυγίζει 1.205 κιλά με το μεταξόνιό του να είναι στα 2,6 μέτρα, κάτι που μαρτυρά μια ευρύχωρη καμπίνα. Φιλοξενούνται άνετα πέντε ενήλικες και ο χώρος αποσκευών του φθάνει τα 405 λίτρα. Τα υλικά κατασκευής στο εσωτερικό είναι πολύ καλά και διαθέτει μαλακά πλαστικά και εξαιρετική συναρμογή. Δυνατό σημείο, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, που πρωτοείδαμε στο νέο ΤΤ. Σε ό,τι αφορά τα μοτέρ, οι βενζινοκινητήρες ξεκινούν από τον 1.0 TFSI των 116 ίππων και ακολουθούν οι 1.4 TFSI των 150 και 2.0 TFSI των 190 ίππων. Στους diesel υπάρχουν οι 1.6 TDi 116 ίππων και 2.0 TDI 150 και 190 ίππων.

Citroen C3. Με ριζικά ανανεωμένη εμφάνιση θα έρθει το νέο γαλλικό supermini, το οποίο έχει δανειστεί αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από τον μεγαλύτερό του αδερφό, C4 Cactus, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Οι διαστάσεις του θα παραμείνουν σχεδόν ίδιες με το σημερινό μοντέλο, με την καμπίνα να παραμένει ευρύχωρη και τον χώρο αποσκευών να είναι στα 300 λίτρα. Η ποιότητα των υλικών έχει αναβαθμιστεί και στο ταμπλό δεσπόζει το τελευταίο σύστημα πολυμέσων της Citroen, με δυνατότητα χρήσης των Apple CarPlay και Android Auto. Κάτω από το καπό θα τοποθετούνται οι διακεκριμένοι βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες PureTech και BlueHDi αντίστοιχα, ενώ θα μπορούν να συνδυαστούν με χειροκίνητα και αυτόματα κιβώτια 6 σχέσεων.

Renault Megane. Με πολύ φρέσκια και μοντέρνα εμφάνιση έρχεται το νέο μικρομεσαίο μοντέλο της Renault, αυξάνοντας αισθητά τις εξωτερικές και εσωτερικές διαστάσεις του. Πιο συγκεκριμένα, το οικογενειακό hatchback έχει φθάσει τα 4,359 μέτρα (64 χλστ. περισσότερα από την απερχόμενη γενιά), ενώ το μεταξόνιο μεγάλωσε κατά 28 χλστ. Από την άλλη, το ύψος μειώθηκε κατά 25 χλστ., με αποτέλεσμα τη βελτίωση του αεροδυναμικού συντελεστή. Επίσης, αναβαθμίστηκε η ποιότητα των υλικών και εξοπλίζεται με όλα τα τελευταία συστήματα άνεσης, ψυχαγωγίας και ασφάλειας. Θα διατίθεται σε τρεις βενζινοκινητήρες (1.2 – 100 και 130 ίππους, 1.6 – 205 ίππους) και τρεις diesel (1.5 – 90 και 110 ίππους, 1.6 – 130 ίππους).

Seat Ateca. To πρώτο SUV για την ισπανική φίρμα είναι γεγονός και το όνομά του είναι Ateca. Πολύ σύντομα θα κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους, μιας και είναι μία από τις σημαντικότερες προσθήκες της εταιρείας. Το Ateca έχει αρκετές αισθητικές ομοιότητες με το Leon, ενώ παράλληλα βασίζονται και τα δύο στην ίδια πλατφόρμα MQB του γνωστού ομίλου. Το νέο μικρομεσαίο SUV έρχεται να αντιμετωπίσει τον δυνατό ανταγωνισμό της κατηγορίας, με «όπλα» του την πλούσια γκάμα κινητήρων TSI και TDI, το σύστημα τετρακίνησης και τα προηγμένα τεχνολογικά «καλούδια». Ο βασικός κινητήρας βενζίνης θα είναι ο υπερτροφοδοτούμενος 1.0 TSI των 115 ίππων και θα διατίθεται αποκλειστικά ως δικίνητο.

Στην «Αυτοκίνηση»

Τα παραπάνω μοντέλα, αλλά και πολλά περισσότερα θα μπορέσετε να δείτε από κοντά στην Εκθεση Αυτοκινήτου «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2016», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 – 30 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας. Ενας από τους σημαντικότερους χορηγούς επικοινωνίας είναι η εφημερίδα «Καθημερινή», καθώς και η ιστοσελίδα kathimerini.gr, απ’ όπου μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα από τον χώρο του αυτοκινήτου στην ειδική ενότητα «Αυτοκίνηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή