Ανθεκτικό κλειδί από τη Ford

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

·         Αντίθετα με πολλές συσκευές που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, το νέο κλειδί της Ford έχει σχεδιαστεί για να αντέχει μια ολόκληρη ζωή, στα χέρια των πιο απαιτητικών οδηγών

·         Το νέο κλειδί συνεχίζει να λειτουργεί ακόμα και αν πέσει μέσα στο νερό, ή πάνω σε τσιμέντο ή εκτεθεί σε ακραίες θερμοκρασίες

·         Το ανθεκτικό κλειδί είναι στάνταρ χαρακτηριστικό των νέων Transit και Transit Custom vans, τα οποία πρέπει να πληρούν τις πολύ υψηλές απαιτήσεις της καθημερινής χρήσης από τους επαγγελματίες οδηγούς

 

Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές στις οποίες βασιζόμαστε καθημερινά έχουν περιορισμένη αντοχή και διάρκεια ζωής. Ραγισμένες οθόνες από πτώση, αργά λογισμικά από «σκληρή» χρήση, ή ακόμα και η απλή καθημερινή χρήση σε βάθος χρόνου τις επιβαρύνει σημαντικά. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα smartphones, tablets και laptops να καταλήγουν στον κάδο των σκουπιδιών μετά από μερικά μόνο χρόνια χρήσης.

Τώρα η Ford λανσάρει ένα εξαιρετικά ανθεκτικό ‘αξεσουάρ’ το οποίο οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε καθημερινά. Πρόκειται για το ‘ταπεινό’ κλειδί του αυτοκινήτου το οποίο είναι σχεδιασμένο για να διαρκεί μια ολόκληρη ζωή στα χέρια των πιο απαιτητικών οδηγών.

Η Ford δοκίμασε το νέο κλειδί – για τα Transit και Transit Custom vans – θέλοντας να διασφαλίσει ότι μπορεί να επιβιώσει ακόμα και αν βυθιστεί σε νερό για 30 λεπτά, πέσει 50 φορές πάνω  στο τσιμέντο και εκτεθεί σε θερμοκρασίες από 60 C έως – 20 C.

Εμφανισιακά θυμίζει κλασσικό αναδιπλούμενο κλειδί με τηλεχειρισμό. Ωστόσο για να είναι απόλυτα αδιάβροχο, είναι μόνιμα στεγανοποιημένο με συγκόλληση μέσω τριβής των δύο πλαστικών τμημάτων του. Το εσωτερικό του κλειδιού είναι προσεκτικά σχεδιασμένο για να αντέχει τη συνήθη καταπόνηση στους χώρους εργασίας, ενώ είναι εφοδιασμένο με επαναφορτιζόμενη μπαταρία η οποία φορτίζεται όποτε το κλειδί τοποθετείται στην ανάφλεξη. Με τον τρόπο αυτό δεν αποφορτίζεται ποτέ.

«Οι πελάτες μας θέλουν ένα κλειδί το οποίο να μπορεί να αντέχει τη σκληρή χρήση σε εργοτάξια και δραστηριότητες διανομών» δήλωσε ο Jonathan Allan, electrical engineering supervisor, της Ford Ευρώπης. «Ενώ ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί κάποιες φορές να σας απογοητεύσει, η Ford φρόντισε οι οδηγοί του Transit να έχουν ένα κλειδί τόσο ανθεκτικό όσο το όχημά τους.»

Οι μηχανικοί δοκίμασαν επίσης το κλειδί χρησιμοποιώντας κλιματικούς θαλάμους που προσομοιώνουν τα πάντα – από τη ζέστη της ερήμου μέχρι το αρκτικό ψύχος, και σε επίπεδα υγρασίας έως 100%. Επίσης έγιναν δοκιμές για να διασφαλιστεί:

·         Η Αντοχή στη σκόνη – 5 ώρες μέσα σε ένα σύννεφο λεπτής σκόνης που διεισδύει παντού

·         Η αντοχή σε διαβρωτικά υλικά  – μέχρι 96 ώρες συνεχής έκθεση σε ντίζελ, βενζίνη, οινόπνευμα, απορρυπαντικά και ιδρώτα

·         Η αντοχή στην προσομοίωση τσέπης – 4 ώρες συνεχών κραδασμών με κέρματα και άλλα κλειδιά

·         Η Αντοχή των μπουτόν – 10 πιέσεις μπουτόν με 12 φορές μεγαλύτερη πίεση της συνηθισμένης

·         Η θερμική Αντοχή – 100.000 ενεργοποιήσεις σε θερμοκρασίες από 50 C -10 C

 

Το νέο αντικραδασμικό κλειδί εξελίχθηκε μέσα από πληροφορίες των πελατών Transit τα τελευταία 10 χρόνια.

 

Τα νέα επαγγελματικά οχήματα Ford, Transit και Transit Custom πωλούνται τώρα σε όλη την Ευρώπη και εφοδιάζονται με τον νέο, δίλιτρο κινητήρα Ford EcoBlue diesel ο οποίος προσφέρει βελτιωμένο κόστος χρήσης και επιδόσεις με κατανάλωση μειωμένη μέχρι 13% συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή