Bentley Flying Spur W12 S: Στιλ και δύναμη

Bentley Flying Spur W12 S: Στιλ και δύναμη

4' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

·         H απόλυτη πολυτέλεια συναντά τις υπέρτατες επιδόσεις

·         Αυξημένα επίπεδα ισχύος και ροπής, ταχύτερη απόκριση

·         Η πρώτη 4θυρη Bentley με τελική ταχύτητα πάνω από 325 km/h

·         Πλούσια αποθέματα ισχύος 635 PS και ροπής 820 Nm, επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,5’’

·         Σκούρο, σπορ εξωτερικό, μοναδικά στυλιστικά στοιχεία εσωτερικού

·         Ανανεωμένη ανάρτηση βελτιώνει τον έλεγχο του αμαξώματος και τη συμπεριφορά χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση

Η Bentley Motors ανακοίνωσε την άφιξη της νέας ναυαρχίδας Flying Spur, που συνδυάζει πολυτέλεια, στυλ και δύναμη: πρόκειται για την FLYING SPUR W12 S.

Το νέο μοντέλο είναι η πρώτη τετράθυρη Bentley με τελική ταχύτητα πάνω από 325 km/h που υπόσχεται πιο σπορ εμπειρία και απευθύνεται σε όσους αναζητούν ανώτερα επίπεδα ισχύος, ροπής και απόκρισης.

Η Flying Spur W12 S υιοθετεί αρκετά σκούρα στυλιστικά στοιχεία που προδίδουν το σπορ και δυναμικό ταπεραμέντο της. Ποικίλες, σκουρόχρωμες λεπτομέρειες – όπως η χρήση Beluga gloss στη μάσκα και τα πλαίσια των φώτων – ο πίσω διαχύτης και η προαιρετική επιλογή των   ανθρακονημάτων της χαρίζουν μία εντυπωσιακή και δυναμική εμφάνιση, ανάλογη των επιδόσεών της.

Ο Wolfgang Dürheimer, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Bentley Motors, δήλωσε: “Η Flying Spur W12 S είναι το απόλυτο πολυτελές sedan υψηλών επιδόσεων. Συνδυάζει πιο δυναμική συμπεριφορά με αυξημένη ιπποδύναμη από τον πολύ γνωστό  κινητήρα W12  ενώ η εξωτερική και εσωτερική της σχεδίαση αποπνέει μία αίσθηση δυναμισμού και απευθύνεται σε πελάτες που αναζητούν μία Flying Spur με πιο τολμηρή άποψη”.

Επιδόσεις 200 ΜΡΗ+ – Η Ταχύτερη Flying Spur στην ιστορία του μοντέλου

Η Flying Spur W12 S παράγει αυξημένη ισχύ και ροπή από έναν ισχυρό κινητήρα 6.0L twin turbo W12. Χάρη στην προσεκτική ρύθμιση και χαρτογράφηση, η ιποδύναμη έχει αυξηθεί από 625 PS σε 635 PS και η ροπή από 800 Nm σε 820 Nm  για πιο δυναμική οδήγηση. Η μέγιστη ροπή είναι διαθέσιμη από τις 2000 στροφές διασφαλίζοντας μία εξαιρετικά άνετη οδηγική εμπειρία. 

Η αυξημένη ιπποδύναμη υποστηρίζει την Flying Spur W12 S στην τελική ταχύτητα των 325 km/h – η πρώτη 4θυρη Bentley που υπερβαίνει το ‘φράγμα’ των 200 mph. Η επιτάχυνση 0 – 100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,5 δευτερόλεπτα ενώ η ισχύς μεταφέρεται στο δρόμο μέσω ενός συστήματος all-wheel- drive με κατανομή ροπής 40 εμπρός / 60 πίσω , για ασφαλή και δυναμική  οδήγηση σε όλες τις οδικές και καιρικές συνθήκες.

Πέρα από τις αναβαθμίσεις του συστήματος κίνησης, ένα σετάρισμα άμεσης απόκρισης για τη Flying Spur W12 S βελτιώνει την οδική συμπεριφορά και την ελκτική πρόσφυση, ενώ προαιρετικά κεραμικά φρένα από αθρακονήματα διατίθενται με κόκκινες ή μαύρες δαγκάνες.

Η νέα ναυαρχίδα Flying Spur υιοθετεί ειδικές ρυθμίσεις αποσβεστήρων και ελέγχου ευστάθειας για μεγαλύτερη ευελιξία και συμμετοχή στην οδηγική εμπειρία. Και λόγω του έξυπνου σεταρίσματος της ανάρτησης που διατηρεί την αναγνωρισμένη ποιοτική απόσβεση της Flying Spur W12, η έκδοση S παραμένει ένα πολυτελές sedan για όσους επιθυμούν να την οδηγούν οι ίδιοι ή να την εμπιστεύονται στα χέρια ενός σοφέρ.

Εντυπωσιακή Σχεδίαση παραπέμπει σε Σπορ Επιδόσεις

Η ομάδα σχεδίασης της Bentley δημιούργησε έναν αθλητικό χαρακτήρα που συνδυάζει παραδοσιακά στυλιστικά στοιχεία Bentley με σπορ στήσιμο. Ζωηρές χαρακτηριστικές γραμμές ολοκληρώνουν τα  μυώδη πίσω τμήματα, ενώ φώτα ημέρας LED, διακριτικά μαύρα διακοσμητικά στοιχεία και μία συλλογή κομψών ζαντών αλουμινίου συνθέτουν για την Flying Spur μία μοντέρνα εικόνα.

Από τις λαμπερές μαύρες λεπτομέρειες του αμαξώματος μέχρι τη μοναδική δερμάτινη ραφή, το νέο στυλ ακτινοβολεί το δυναμικό, σπορ χαρακτήρα της Flying Spur W12 S.

Λαμπερά, μαύρα διακοσμητικά στοιχεία δίνουν το παρών στη μάσκα και τα πλαίσια των παραθύρων, στα φώτα, στον πίσω προφυλακτήρα, στα ένθετα των λαβών θυρών και στα καπάκια του συστήματος πλύσης προβολέων. Ένα λογότυπο W12 S στην κολόνα D περιλαμβάνει μαύρο 'S', ενώ η σπορ σχεδίαση του εμπρός προφυλακτήρα, ο πίσω διαχύτης και οι εξωτερικοί καθρέπτες σε Beluga gloss και ένα μαύρο γυαλιστερό πλέγμα στην εμπρός μάσκα είναι εμπνευσμένα από τη νέα Flying Spur V8 S.

Τα εμπρός και πίσω φώτα αποκτούν μία σκούρα απόχρωση, ενώ η προσθήκη ενός νέου στοιχείου κάτω απο τον  προφυλακτήρα υποδηλώνει την πιο δυναμική οδική συμπεριφορά.

Οι ζάντες της Flying Spur W12 S είναι 21” με 7 ακτίνες και νέο, λαμπερό μαύρο φινίρισμα ενώ προαιρετικά διατίθενται 5άκτινες εκδόσεις 21" Sports σε γυαλιστερό μαύρο ή σκούρο φινίρισμα.

Στο εσωτερικό της Flying Spur W12 S κυριαρχούν στυλικά στοιχεία σχεδιασμένα για να επιτείνουν την αίσθηση της σπορ πολυτέλειας. Το αποκλειστικά χειροποίητο εσωτερικό προσφέρει μία πλουσιότερη παλέτα χρωμάτων, νέο φινίρισμα ταμπλό και μοναδικές ραφές.

Ανάμεσα στα βασικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού ξεχωρίζουν: το μοναδικό μαύρο φινίρισμα “engine spin” (εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά της Bentley του Le Mans του '20)  στις επενδύσεις του ταμπλό και των θυρών  (προαιρετικά, σατινέ φινίρισμα από ανθρακονήματα), ένα έμβλημα W12 S στα προσκέφαλα με αντίθετη ή κρυφή ραφή, διακοσμητικά μαρσπιέ με λογότυπο W12 S μπροστά και πίσω, ένα τριάκτινο τιμόνι Sport Plus και ανάγλυφα χειριστήρια ταχυτήτων), που διατίθενται μόνο προαιρετικά σε άλλα μοντέλα.

Μία νέα χρωματική κλιμάκωση, μοναδική στην Flying Spur W12 S δημιουργείται με τη χρήση μονοχρωμίας στο εσωτερικό με πινελιές διαφορετικών αποχρώσεων και αντίθετες ραφές στα ρομβοειδή σχέδια της ταπετσαρίας , το τιμόνι Sport Plus και το εσωτερικό.

Flying Spur – Τεχνολογία on Demand

Τη Flying Spur συνοδεύει μία σειρά τεχνολογιών κι ένα καινοτόμο σύστημα Touch Screen Remote το οποίο ενεργοποιείται από την πίσω κεντρική κονσόλα μέσω μπουτόν και επιτρέπει τον έλεγχο των συστημάτων κλιματισμού και ενημέρωσης / ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου, άνετα, από το πίσω κάθισμα. Η  Flying Spur περιλαμβάνει επίσης ένα WiFi hotspot για ‘on demand’ συνδεσιμότητα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Οι παραδόσεις της νέας Flying Spur W12 S στους πελάτες θα ξεκινήσουν στο τέλος της χρονιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή