Η Volvo στην τελετή απονομής των IFG AWARDS

Η Volvo στην τελετή απονομής των IFG AWARDS

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
·      Η Volvo Car Hellas χορηγός της τελετής απονομής ενός σημαντικού θεσμού βραβείων

 
·      Τα βραβεία απονέμονται κάθε τρία χρόνια σε διακεκριμένους Έλληνες της διασποράς
 
·      Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης
 
Η Volvo Car Hellas ήταν χορηγός της λαμπερής τελετής απονομής των IFG Awards, των βραβείων του Ιδρύματος International Foundation for Greece που απονέμονται ανά τρία χρόνια σε διακεκριμένους Έλληνες της διασποράς που με το έργο και τη στάση ζωής τους ενισχύουν την εικόνα της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα. Η εκδήλωση έγινε στο Μουσείο της Ακρόπολης παρουσία πλήθους καλεσμένων από τον πολιτικό, κοινωνικό και καλλιτεχνικό χώρο.
 
 
Το ίδρυμα IFG – International Foundation for Greece ιδρύθηκε από το Γιώργο και την Ασπασία Λεβέντη, η οποία είναι και Πρόεδρός του. Στόχος του η δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου «φιλελλήνων», που έμπρακτα, τόσο με δωρεές όσο και με προσωπική εμπλοκή, ενισχύουν κοινωφελή έργα του ιδρύματος. Τα βραβεία δε, έχουν σκοπό να τιμήσουν Έλληνες εκτός συνόρων, που βρίσκονται εν ζωή, και που όχι μόνο κρατούν άσβεστη την ελληνική τους φλόγα και ταυτότητα αλλά προωθούν με ζέση την ιδέα της Ελλάδας, ο καθένας στο χώρο του.

 
 
Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε πέντε κατηγορίες. Συγκεκριμένα:
 
–      Στην κατηγορία «Γράμματα και Τέχνες», στον διάσημο σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, δημιουργό εκτός άλλων των ταινιών «Ζ» και «Ο αγνοούμενος», βραβευμένο τόσο με Όσκαρ όσο και με το Χρυσό Φοίνικα και τη Χρυσή Άρκτο στα Φεστιβάλ Καννών και Βερολίνου αντίστοιχα.
 
–      Στην κατηγορία «Επιστήμη», στο Δρα. Παναγιώτη Διαμαντή, μηχανικό, ιατρό, επιχειρηματία και συγγραφέα, εκτός άλλων ιδρυτή του Διεθνούς Πανεπιστημίου του Διαστήματος και των εταιριών Zero Gravity Corporation και Space Adventures.
 
–      Στην κατηγορία «Επιχειρηματικότητα», στον Ιωάννη Κατσιματίδη, αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο που ξεκίνησε από τη Νίσυρο και απασχόλησε έντονα τα διεθνή Μέσα το 2013 όταν ήταν υποψήφιος για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης.
 
–      Στην κατηγορία «Θέατρο και Κινηματογράφος», στην ελληνικής καταγωγής Ρίτα Γουίλσον, γνωστή ηθοποιό και παραγωγό κινηματογραφικών ταινιών του Hollywood, σύζυγο του επίσης γνωστού ηθοποιού Τομ Χάνκς.
 
–      Στην κατηγορία «ΜΜΕ», στο Γιώργο Στεφανόπουλο, πολύ γνωστό δημοσιογράφο στις Η.Π.Α. και παρουσιαστή για χρόνια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού ABC, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογή του Μπιλ Κλίντον στον προεδρικό αξίωμα το 1992.
 
 
Όσοι από τους βραβευθέντες παρέστησαν στην τελετή, μίλησαν με υπερηφάνεια και συγκίνηση για την Ελλάδα, «την πατρίδα της καρδιάς τους», τη χώρα που τους εμπνέει και τους καθοδηγεί με το πνεύμα και τις αξίες της. Δεν παρέλειψαν μάλιστα όλοι ανεξαιρέτως να αναφερθούν στη σημειολογία του χώρου απονομής των βραβείων, στους πρόποδες της Ακρόπολης, κάτι που όπως τόνισαν αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τη συγκίνηση και τιμή που ένιωσαν.

 
 
Στην είσοδο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης είχε τοποθετηθεί ένα Volvo XC90, το οποίο ήταν και το αποκλειστικό όχημα για τις άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις όλων των υψηλών προσκεκλημένων.
 
 
Τα βραβεία για την εφετινή τελετή ήταν δημιουργία της Έλενας Σύρακα, το λογότυπο του Ιδρύματος υπογράφει ο γνωστός γλύπτης Κώστας Βαρώτσος, ενώ τον ύμνο του Ιδρύματος έχει συνθέσει ο Βαγγέλης Παπαθανασίου. Την εκδήλωση συντόνισε ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Αρχιμανδρίτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή