H Peugeot στο Σαλόνι του Παρισιού 2016

H Peugeot στο Σαλόνι του Παρισιού 2016

7' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα για την τρέχουσα χρονιά, η PEUGEOT συνεχίζει δυναμικά την πορεία της έχοντας πετύχει σημαντικά εμπορικά αποτελέσματα για τα μοντέλα της. Το PEUGEOT 308 είναι το best-seller της μάρκας που φιγουράρει στο top-3 της κατηγορίας C στην Ευρώπη. Εξακολουθεί να αποτελεί την βασική κινητήρια δύναμη της PEUGEOT,  με το 20% των πωλήσεων του μοντέλου να αντιστοιχεί σε εκδόσεις GT Line, GT και GTi. Το εξίσου πετυχημένο PEUGEOT 208, το οποίο ανανεώθηκε πέρυσι, παρουσιάζει έως τον Ιούνιο αύξηση των πωλήσεων στην ευρωπαϊκή αγορά κατά 15%. Το ανανεωμένο PEUGEOT 2008 SUV που λανσαρίστηκε τον Ιούνιο, διατηρεί την δεύτερη θέση στην Ευρώπη και στην κατηγορία του.

 

Επιπλέον, η PEUGEOT έχει τεχνολογική και περιβαλλοντική υπεροχή ως κατασκευαστής στην Ευρώπη. Κατέχει την 1η θέση στην κατάταξη με τις πιο «πράσινες» αυτοκινητοβιομηχανίες, με μέσο όρο εκπομπής στα 101,6 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο, για μια γκάμα από 34 εκδόσεις μοντέλων και 7 επαγγελματικών οχημάτων. Αποκορύφωμα της τεχνολογικής υπεροχής είναι ο τίτλος του «Engine of the Year», που απέσπασε η υπερτροφοδοτούμενη έκδοση της 3-κύλινδρης σειράς κινητήρων βενζίνης PureTech.

 

Στο φετινό σαλόνι του Παρισιού η PEUGEOT θα πραγματοποιήσει τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες με αιχμή του δόρατος την ασυναγώνιστη SUV γκάμα: τα ολοκαίνουργια 3008 και 5008 που θα επαναπροσδιορίσουν την έννοια των SUV, καθώς και το PEUGEOT 3008 DKR που θα κληθεί να συνεχίσει την κυριαρχία της PEUGEOT στο επερχόμενο Ντακάρ που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2017.

 

ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ PEUGEOT ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

 

Στα 3.600 τετραγωνικά μέτρα με τη νέα αρχιτεκτονική που θα συνδυάζει όμορφες και ζεστές αποχρώσεις του μαύρου και του χαλκού, η PEUGEOT θα παρουσιάσει σε περίοπτη θέση τα νέα της μοντέλα. Συγκεκριμένα:

·         Οι θεατές θα θαυμάσουν από κοντά τρία ολοκαίνουργια SUV: τα PEUGEOT 3008 και 5008, καθώς και το αγωνιστικό PEUGEOT 3008 DKR.

·         Στην περιοχή PEUGEOT Sport θα υπάρχουν τα 308 GTi by PEUGEOT Sport και 208 GTi, καθώς και τα αγωνιστικά PEUGEOT 3008 DKR και PEUGEOT 208 WRX.

·         Στον τομέα της τεχνολογίας θα δεσπόζει η αποδοτική σειρά κινητήρων PureTech και BlueHDi, το αυτόματο κιβώτιο EAT6, το πρωτότυπο PEUGEOT 308 R Hybrid.

·         To πρωτότυπο PEUGEOT Fractal, ένα ηλεκτροκίνητο αστικό κουπέ που εκφράζει την μελλοντική άποψη του PEUGEOT i-Cockpit® ενσωματώνοντας 3D ηχητικά εφέ.

·         Την σειρά GT Line, η οποία προσφέρει ένα σικ και σπορ στιλ σε εκδόσεις από το PEUGEOT 108 έως το PEUGEOT 508.

·         Την σειρά Roland Garros, με το PEUGEOT 108 TOP! και το 208 Roland Garros.

·         Την Business Line, με το νέο PEUGEOT Traveller και το PEUGEOT 508 Business.

·         Την προϊοντική γκάμα Electric Box Mobility: το PEUGEOT iOn και ένα ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση, διαθέσιμα από το καλοκαίρι μαζί με το PEUGEOT PARTNER.

Στο περίπτερο θα προσφέρεται μία μοναδική ευκαιρία για να ανακαλύψουν οι επισκέπτες της έκθεσης τον μαγικό κόσμο του νέου PEUGEOT:

·         Το νέας γενιάς PEUGEOT i-Cockpit® με επίδειξη μέσω ενός headset εικονικής πραγματικότητας.

·         Τους νέους διακόσμους Boost και Relax με δυνατότητα μασάζ, καθώς και τα νέα αρωματικά σπρέι Aerodrive και Harmony Wood.

·         Το ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας FOCAL® Sound Centre που τοποθετείται για πρώτη φορά στο νέο PEUGEOT 3008.

 

PEUGEOT 2008: το δημοφιλές κόμπακτ SUV της μάρκας!

Από το ξεκίνημα της εμπορικής του πορείας, το ελκυστικό και κομψό PEUGEOT 2008 έχει τεράστια απήχηση στο αγοραστικό κοινό. Η νέα έκδοση GT Line δημιουργεί μια σπορ και σικ εικόνα. Το PEUGEOT i-Cockpit® εξασφαλίζει πρωτόγνωρες οδηγικά εμπειρίες σε ένα σύγχρονο και απόλυτα ασφαλές εσωτερικό.

Με κορυφαία οδηγικά χαρακτηριστικά το νέο PEUGEOT 2008 εφοδιάζεται με το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Grip Control για απροβλημάτιστη κίνηση σε κάθε τύπο εδάφους. Το PEUGEOT 2008 εξοπλίζεται με την τεχνολογία Mirror Screen, η οποία υποστηρίζει τα πρωτόκολλα επικοινωνίας MirrorLink® και Apple CarPlayTM. Μεταξύ άλλων υπάρχουν και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης όπως η κάμερα οπισθοπορείας, η αυτόνομη πέδηση (Active City Brake) που αποτρέπει συγκρούσεις από το προπορευόμενο όχημα σε χαμηλές ταχύτητες, καθώς και το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης (Park Assist).

Η γκάμα αποτελείται από Euro6 εκδόσεις βενζινοκινητήρων PureTech και πετρελαιοκινητήρων BlueHDi εκ των οποίων τέσσερα μηχανικά σύνολα έχουν αναδειχθεί ως καλύτερα στην κατηγορία τους («Best in Class»).

To νέο PEUGEOT 2008 κατασκευάζεται στο Mulhouse, έχει διακριθεί με το βραβείο «Origine France Garantie», ενώ στην Ευρώπη είναι δεύτερο – στην κατηγορία του- σε πωλήσεις και πρώτο στους βενζινοκινητήρες.

Νέο PEUGEOT 3008: ένα PEUGEOT που επαναπροσδιορίζει τα SUV!

To νέο PEUGEOT 3008 έρχεται για να ανατρέψει τα δεδομένα στην κατηγορία των μεσαίων SUV. Χάρη στην δυναμική εμφάνιση και την προηγμένη τεχνολογία του, διανοίγει νέους ορίζοντες στους οδηγούς που αναζητούν το κάτι διαφορετικό από τα τετριμμένα. Το νέας γενιάς PEUGEOT i-Cockpit® συναρπάζει και ταυτόχρονα διασφαλίζει υψηλά στάνταρ άνεσης και ασφάλειας. Μία σειρά από αποδοτικούς κινητήρες και εκδόσεις εξοπλισμών – συμπεριλαμβανομένων των σπορ GT και GT Line – είναι διαθέσιμη με το νέο PEUGEOT 3008 SUV, το οποίο αποτελεί το εφαλτήριο για μια νέα γενιά SUV με τα σήματα της PEUGEOT, μίας παγκόσμιου βεληνεκούς μάρκας!

Το νέο PEUGEOT 3008 SUV κατασκευάζεται στο Sochaux, έχει βραβευτεί με την πιστοποίηση «Origine France Garantie» και θα ξεκινήσει να λανσάρεται στις αγορές, μερικές εβδομάδες μετά το σαλόνι του Παρισιού.

Νέο PEUGEOT 5008: θέτει νέες διαστάσεις και δεδομένα στα SUV!

Αν και η ονομασία του μοντέλου δεν έχει αλλάξει, η σχεδίαση και ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου είναι εντελώς νέος και διαφορετικός. Το νέο PEUGEOT 5008 επιστρέφει ως ένα μεγάλο 7-θέσιο SUV στο C-segment, έχοντας ως μεγάλο του πλεονέκτημα τους τεράστιους πολυχρηστικούς χώρους. Το νέο PEUGEOT 5008 SUV βασίζεται στην μεταβλητή πλατφόρμα EMP2, εφοδιάζεται με το νέο PEUGEOT i-Cockpit®, καθώς και με πλήθος συστημάτων και τεχνολογιών.

Η πολυτελής και δυναμική εμφάνιση του αμαξώματος συνδυάζεται στο εσωτερικό με την κορυφαία πρακτικότητα και τα επτά ανεξάρτητα καθίσματα. Το νέο PEUGEOT 5008 SUV είναι το πρώτο SUV με τόσο μεγάλη προσαρμοστικότητα σε χωροταξικές απαιτήσεις που θα μπορούσε να συναντήσει κανείς μόνο στα καλύτερα μοντέλα πολλαπλών χρήσεων (MPV). Τα καθίσματα στην 2η σειρά είναι εντελώς ανεξάρτητα, ρυθμιζόμενα και αναδιπλούμενα, ενώ εκείνα στην 3η σειρά -εκτός από αναδιπλούμενα- μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν δημιουργώντας έναν αχανές χώρο φόρτωσης.

Το νέο PEUGEOT 5008 SUV κατασκευάζεται στο Rennes και θα παρουσιαστεί στο κοινό της έκθεσης του Παρισιού, πριν το διεθνές λανσάρισμα που έχει προγραμματισθεί για την άνοιξη του 2017.

PEUGEOT i-Cockpit®: έτσι όπως θα έπρεπε να είναι κάθε κόκπιτ!

Η PEUGEOT συνεχίζει την δέσμευση της δημιουργώντας οδηγοκεντρικά κόκπιτ, όπως το πρωτοποριακό PEUGEOT i-Cockpit®. Η τελευταία γενιά PEUGEOT i-Cockpit®, που παρουσιάστηκε στα νέα PEUGEOT 3008 και 5008, διαθέτει όλες τις τεχνολογίες αιχμής γύρω από την ασφάλεια και την άνεση. Συγκεκριμένα:

– Το τιμόνι έχει γίνει ακόμη πιο κόμπακτ σε διαστάσεις. Έχει επανασχεδιασθεί με νέα επένδυση και δύο κοφτά τμήματα για καλύτερη λαβή, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει περισσότερο χώρο για τα γόνατα του οδηγού βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο και το οπτικό του πεδίο.

– Το σύστημα HUD (head-up display) συνδυάζεται άψογα με μία οθόνη υψηλής ανάλυσης και διάστασης 12,3’’ με φουτουριστικά γραφικά. Η υπερυψωμένη οθόνη του πίνακα οργάνων είναι πλήρως ρυθμίσιμη, με μεγάλος εύρος εξατομίκευσης και βρίσκεται στο ιδανικό ύψος, έτσι ώστε να μην αποσπάται το βλέμμα του οδηγού από τον δρόμο.

– Η οθόνη αφής διάστασης 8’’ που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα συνδυάζει σε μία περιοχή όλους τους διακόπτες και όλες τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου. Είναι ιδιαίτερα εύχρηστη και φωτεινή διευκολύνοντας στην καθημερινότητα με την προηγμένη τεχνολογία της.

Μερικά εκατοστά κάτω από την οθόνη υπάρχει μία σειρά από χρωμιωμένους διακόπτες «αεροπορικού» τύπου με μεταλλικό φινίρισμα και απαλό πάτημα.

Ο οδηγός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο φανταστικούς διακόσμους με δυνατότητα προσωποποίησης: τον Boost για δυναμική σπορ οδήγηση, και τον Relax για πιο χαλαρούς και άνετους ρυθμούς.

Νέο PEUGEOT 3008 DKR: έτοιμο για να κυριαρχήσει στο επόμενο Ντακάρ!

Η PEUGEOT σκοπεύει να ξεκινήσει νικηφόρα και το 2017, μετά τις μεγάλες επιτυχίες στο Ντακάρ (τον Ιανουάριο στη Νότια Αμερική) και στο Silk Way Rally (αυτό το καλοκαίρι σε Ρωσία, Καζακστάν και Κίνα).

Τα τέσσερα πληρώματα της Team PEUGEOT Total παραμένουν ως είχαν, αλλά αυτή την φορά με ένα νέο υπερόπλο στη διάθεσή τους: το PEUGEOT 3008 DKR.

Σχεδιασμένο σε συνεργασία με το PEUGEOT Style Centre, το PEUGEOT 3008 DKR αποτελεί την αγωνιστική υπόσταση του νέου 3008 SUV με πολεμική εμφάνιση που συναρπάζει και προμηνύει νέες επιτυχίες στο Ντακάρ!

Οι μηχανικοί της PEUGEOT Sport επικεντρώθηκαν στην βελτίωση της ψύξης, της ανάρτησης (αποσβεστήρες και γεωμετρία) για καλύτερο κράτημα, το βάρος του αυτοκινήτου (το οποίο παραμένει στα ίδια επίπεδα) και στην αποτελεσματικότητα του συστήματος κλιματισμού (που θα εκτιμήσουν δεόντως τα πληρώματα!).

Σημαντική δουλειά έχει γίνει και στον κινητήρα που είναι σύμφωνος με τους νέους κανονισμούς της FIA, μειώνοντας την διάμετρο του περιοριστή αέρα (από τα 39 στα 38 χιλιοστά, όπως προβλέπεται για τα δικίνητα οχήματα), έχοντας μια απώλεια των περίπου 20 ίππων. Παρά ταύτα, αυτή η ισχύς πλέον καλύπτεται από την καλύτερη απόδοση στις χαμηλότερες σ.α.λ. και το αυτοκίνητο είναι συνολικά πιο εύκολο και ταχύτερο στην οδήγηση.

Όπως το 2015, η Team PEUGEOT Total θα ακολουθήσει ένα πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα με πρόβα στο Rallye du Morocco (3-7 Οκτωβρίου), εκεί όπου το PEUGEOT 3008 DKR θα δοκιμαστεί στα χέρια των Carlos Sainz / Lucas Cruz. Θα πλαισιωθούν από τους Cyril Despres  / David Castera, τους νικητές του Silk Way Rally, για την τελική επίσημη συμμετοχή του PEUGEOT 2008 DKR.

Τα πληρώματα της Team PEUGEOT Total 2017 που θα οδηγήσουν 4 PEUGEOT 3008 DKR απαρτίζουν οι Stéphane Peterhansel/Jean Paul Cottret, Carlos Sainz/Lucas Cruz, Cyril Despres/David Castera και Sébastien Loeb/Daniel Elena.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή