Πρεμιέρες στην έκθεση «Αυτοκίνηση FISIKON 2016»

Πρεμιέρες στην έκθεση «Αυτοκίνηση FISIKON 2016»

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκθεση αυτοκινήτου «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2016» άνοιξε τις πύλες της και τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, Γιώργο Βασιλάκη, ενώ παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και επίσημοι καλεσμένοι. Από χθες, Σάββατο 22 Οκτωβρίου, η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Κυριακή 30 Οκτωβρίου. Στο ολυμπιακό ακίνητο Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο), οι Ελληνες εισαγωγείς – αντιπρόσωποι που συμμετέχουν παρουσιάζουν όλα τα νέα μοντέλα που έκαναν παγκόσμια πρεμιέρα στο Σαλόνι του Παρισιού, καθώς και τις τελευταίες τεχνολογίες.

TOY AΡΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Στην «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2016 FISIKON» συμμετέχουν οι περισσότερες μάρκες αυτοκινήτων. Αναλυτικότερα, η Mercedes-Benz παρουσιάζει τα νέα AMG C 63 S Coupé, GLE 43 AMG 4MATIC Coupé και GLC Coupé 4MATIC, καθώς και το νέο smart fortwo Cabrio. Η Porsche αποκαλύπτει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό τη νέα και εκθαμβωτική 718 Cayman. Το «παρών» δίνει και η BMW με μια ολοκληρωμένη γκάμα και με ξεχωριστή ιδιαιτερότητα το νέο BMW i3 με τη μεγαλύτερη αυτονομία. Για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό θα παρουσιαστεί το Volvo V90, το ολοκαίνουριο wagon μοντέλο της Σειράς 90. Στο stand θα φιλοξενηθούν και τα υπόλοιπα μοντέλα της Σειράς 90, δηλαδή τα S90 και XC90, όπως και σε πλήρη παράταξη οι Σειρές 60 και 40, μαζί με τις Cross Country εκδόσεις τους. H Audi παρουσιάζει το νέο Q2 και το Q5. Στο περίπτερο της Nissan υπάρχει η 5η γενιά του Micra, το οποίο αναμένεται να… φέρει δονήσεις στην ελληνική αγορά στην κατηγορία του. Επίσης, η ιαπωνική εταιρεία φέρνει στην Ελλάδα το νέο GT-R με τους 570 ίππους. Η Renault αποκαλύπτει αρκετές πρεμιέρες και μεταξύ άλλων το νέο Megane και το ανανεωμένο Clio. Η SEAT παρουσιάζει το νέο Ateca, το πρώτο SUV στην ιστορία της μάρκας, που διακρίνεται για την εντυπωσιακή του σχεδίαση, τον δυναμισμό αλλά και την υψηλή ποιότητα και λειτουργικότητα. Η FIAT δείχνει τη hatchback εκδοχή του νέου Tipo και το «ανοιχτό» 124 Spider, ενώ το επαγγελματικό τμήμα της ιταλικής εταιρείας παρουσιάζει το νέο Fullback. Επίσης, η Abarth δείχνει το δυνατό της roadster, το 124 Spider, ενώ η Alfa Romeo συμμετέχει με τη Ιταλίδα καλλονή, Giulia. Η Subaru παρουσιάζει ολόκληρη την γκάμα των SUV της και η Skoda δίνει δυναμικό «παρών» με την πλήρη και ανανεωμένη γκάμα των μοντέλων της: Citigo, Fabia, Rapid, Octavia, Superb. Tο νέο Skoda Superb λανσάρεται φέτος στην ελληνική αγορά. Παράλληλα παρουσιάζονται οι εκδόσεις Color Concept των μοντέλων Skoda Fabia και Citigo, η καταξιωμένη Octavia RS 2.0lt TDI 184hp DSG, καθώς και η έκδοση Octavia Scout 1.6lt TDI 110 hp 4×4, ως η εναλλακτική πρόταση στην κατηγορία των τετρακίνητων οχημάτων. Από την πλευρά της η SsangYong παρουσιάζει στην έκθεση, για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό μεγάλης διοργάνωσης στην Ελλάδα, το νέο μοντέλο XLV.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ευρύχωρα οικογενειακά crossover της κατηγορίας. Η Volkswagen έχει μια σημαντικά μεγάλη παρουσία στην έκθεση και τα νέα μοντέλα που συναντάμε στο ελληνικό Σαλόνι είναι το νέο up!, το νέο Tiguan, το νέο Passat Alltrack, το νέο Amarok και το νέο Multivan. Ακόμα, η Kosmocar έχει στο περίπτερο τα Golf GTI Clubsport 2.0 TSI 265PS, Golf Allstar, Beetle Coupé Dune, Scirocco GTS 2.0 TSI 220PS DSG, Touran R-Line και Touareg V6 R- Line.

Δεν απουσιάζει η ΦΙΛΠΑ, η οποία εκθέτει μοναδικά αυτοκίνητα που έγραψαν τις χρυσές σελίδες της αυτοκίνησης. Παράλληλα, υπάρχουν προϊόντα και υπηρεσίες που είναι συνδεδεμένα με το αυτοκίνητο, τη χρήση και τη συντήρησή του. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν Test Drive με τα δημοφιλέστερα μοντέλα της αγοράς και να κάνουν συγκρίσεις, έτσι ώστε να έχουν πλήρη εικόνα για το μοντέλο και την έκδοση που θα αγοράσουν. Η FISIKON είναι ο μεγάλος χορηγός της φετινής έκθεσης, ενώ στους χορηγούς επικοινωνίας είναι μεταξύ άλλων η «Καθημερινή» και o ΣΚΑΪ. Το εισιτήριο είναι 6 ευρώ, φοιτητικό και ειδικές κατηγορίες 3 ευρώ. Παιδιά συνοδευόμενα, ηλικίας μέχρι 12 ετών, δεν πληρώνουν εισιτήριο. Η φετινή έκθεση αποτελεί για ακόμα μία φορά γιορτή του αυτοκινήτου και προβλέπεται να ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή