Οι νικητές του 9μήνου για το 2016

Οι νικητές του 9μήνου για το 2016

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Η αγορά αντέχει…

 
ΤΟΥ ΑΡΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
 
Η οικονομική αβεβαιότητα και κρίση που συνεχίζεται, σαφώς και έχει επηρεάσει την αγορά του αυτοκινήτου, αφού έχει απολέσει το 71% των πωλήσεων ως προς το μέσο όρο της δεκαετίας του 2000-2009. Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), το πρώτο 9μηνο του έτους που διανύουμε πουλήθηκαν 63.216 επιβατικά αυτοκίνητα έναντι 58.184 την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Υπάρχει δηλαδή μια αύξηση μικρή μεν αλλά σημαντική της τάξεως των 8,6%.
 
Στο ΤΟΠ 10 της ελληνικής αγοράς από πλευράς πωλήσεων έχουμε:
 
TOYOTA – 7634
NISSAN – 6503
OPEL – 5391
VOLKSWAGEN – 5185
PEUGEOT -4869
FIAT – 3931
SUZUKI – 3437
MERCEDES-BENZ – 3231
BMW – 3055
CITROEN – 2945
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αλλαγή μετά το πρόσφατο νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τους φόρους των αυτοκινήτων και τα τέλη κυκλοφορίας, έχει κάνει πολλές κατηγορίες νέων μοντέλων αρκετά πιο προσιτά.
 
 
 
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ σε κάθε κατηγορία έχουν ως εξής:
 
Κατηγορία Α
Fiat Panda
Συνεχίζει να κρατάει την ταχύτητα που απέκτησε την προηγούμενη χρονιά, τερματίζοντας πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης με 2.298 ταξινομήσεις για το πρώτο 9μηνο. Η ευελιξία του, η πολλαπλότητα των εκδόσεων και η αξιοπιστία είναι τα βασικά πλεονεκτήματά του. Διαχρονική αξία.
 
Κατηγορία B
Toyota Yaris
Κρατάει τα σκήπτρα μέχρι και σήμερα. Πρώτο σε πωλήσεις στην πιο δημοφιλή κατηγορία των σούπερ μίνι, πρώτο με 4.192 ταξινομήσεις στο σύνολο των μοντέλων στο πρώτο 9μηνο της χρονιάς. Η ύπαρξη υβριδικής έκδοσης δίπλα στις βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες κάνει τη διαφορά στον ανταγωνισμό.
 
Κατηγορία C
Opel Astra
Στην κατηγορία των μικρομεσαίων, το νέο Astra κέρδισε το στοίχημα των πωλήσεων. Με 1.608 πωλήσεις από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο, βάζει τις βάσεις για να διεκδικήσει στο τέλος της χρονιάς τον τίτλο του πρωταθλητή στην κατηγορία του. Συμπαγής κατασκευή, εξελιγμένοι οικονομικοί-καθαροί κινητήρες και ευχάριστη οδική συμπεριφορά περιλαμβάνονται στα πλεονεκτήματά του.
 
Μικρά SUV
Suzuki Vitara
Το νέο μοντέλο που επέστρεψε με έναν διαφορετικό χαρακτήρα, αλλά με το ίδιο όνομα, συνέχισε να μαγνητίζει το ενδιαφέρον των φίλων της ελεύθερης μετακίνησης. Με πιστοποιημένη αξιοπιστία και αναβαθμισμένη οδική συμπεριφορά, δημιουργεί νέα δεδομένα στον ανταγωνισμό με τα πολλαπλά «έξυπνα» συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που διαθέτει.
 
Μεσαία SUV
Nissan Qashqai
Ο βασιλιάς της κατηγορίας των crossover επί σειρά ετών. Με 1.879 ταξινομήσεις στο πρώτο 9μηνο, δείχνει ότι θα σηκώσει την «κούπα» και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Υποδειγματικά ευρύχωρο, ευέλικτο, πρακτικό, οικονομικό, δυναμικό και ασφαλές το best seller της κατηγορίας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Έλληνα οικογενειάρχη και όχι μόνο.
 
Μεγάλα SUV
Nissan X-Trail
Η ιαπωνική εταιρεία έχει το «πάνω χέρι» στα crossover. Έχει την τεχνογνωσία, έχει καταλάβει τι ακριβώς ζητάει ο καταναλωτής από ένα «μοντέλο ελεύθερου χρόνου» και έχει προσαρμοστεί απολύτως σ’ αυτό. Σημεία αναφοράς του X-Trail είναι η στιβαρότητα, οι μοναδικές δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου και η ευελιξία του.
 
Πολυτελή SUV
Volvo XC90
Η «ναυαρχίδα» του στόλου των SUV της σουηδικής φίρμας βρίθει καινοτομιών και πρότυπων τεχνολογικών εφαρμογών που εντυπωσιάζουν με την αξιοπιστία τους. Το XC90 είναι ένα μοντέλο που παρά τον όγκο του αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευέλικτο και λειτουργικό, ενώ αποτελεί υπόδειγμα οικονομικής και ευχάριστης μετακίνησης εντός και εκτός των τειχών.
 
Κατηγορία D
Skoda Octavia
Η Skoda επιστρέφει στο προσκήνιο με μια επιθετική στρατηγική από τη νέα εκπροσώπηση της τσέχικης μάρκας στην ελληνική αγορά. Το Octavia έχει 502 ταξινομήσεις για τους πρώτους 9 μήνες του χρόνου και εξακολουθεί να ηγείται της κατηγορίας. Υψηλά επίπεδα άνεσης, ευχρηστίας και οικονομικής μετακίνησης είναι τα βασικά του πλεονεκτήματα. 
 
Κατηγορία Ε
BMW 5-Series
Με μοναδική εμφάνιση και οδική συμπεριφορά, και εξοπλισμένη με καινοτομικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, η BMW 5-Series ικανοποιεί πλήρως την ανάγκη για άνετη, πολυτελή, δυναμική, ευχάριστη μετακίνηση των, έτσι και αλλιώς, απαιτητικών κατόχων της. Η πρωτιά του μοντέλου στην κατηγορία το επιβεβαιώνει.
 
Κατηγορία G
BMW 7-Series
Η βαυαρική μάρκα δείχνει ποιος έχει τον πρώτο λόγο στην κατηγορία των πολυτελών σπορ μοντέλων. Η νέα 7άρα συμβολίζει σήμερα την πολυτέλεια του αύριο, Με καινοτομίες που αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού, με κορυφαίο επίπεδο άνεσης, εντυπωσιακή σχεδίαση και δυναμική, η BMW 7-Series αποτελεί σημείο αναφορά στην premium κατηγορία.
 
Κατηγορία H (Sport-Cabrio)
ΜΙΝΙ Cabrio
Η ελκυστική εμφάνιση και ο fun-to-drive χαρακτήρας πέρασε από το κλειστό μοντέλο και στην «ανοιχτή» έκδοση. Το MINI Cabrio έχει την μεγαλύτερη επιτυχία στην κατηγορία του και από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Σεπτέμβριο κατάφερε να ξεχωρίσει με 97 ταξινομήσεις. Είναι δύσκολο λοιπόν να πει κανείς όχι σε μια… «ανοιχτή» πρόκληση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή