Με προηγμένη τεχνολογία το νέο Mokka X

Με προηγμένη τεχνολογία το νέο Mokka X

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ Η πρώτη γενιά Mokka έχει ήδη ξεπεράσει τις 600.000 παραγγελίες από το 2012 που λανσαρίστηκε. Η κομψότητα, η γκάμα των κινητήρων σε συνδυασμό με τον περιπετειώδη χαρακτήρα, τις επιλογές συνδεσιμότητας και τις προηγμένες τεχνολογίες το ανέδειξαν σε ένα από τα πιο δημοφιλή οχήματα της κατηγορίας του σε όλη την Ευρώπη.

Εύλογα η Opel αποφάσισε να διατηρήσει όλα τα ατού του προηγούμενου Mokka στη φάση εξέλιξης του νέου Opel Mokka X, προσθέτοντας μερικές έξυπνες πινελιές που κάνουν το bestseller ακόμα πιο επιθυμητό. 

Το νέο εξωτερικό του Opel Mokka X δηλώνει μια τολμηρή προσωπικότητα. Η νέα εμφάνιση του εμπρός τμήματος είναι εναρμονισμένη με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel με στοιχεία όπως η οριζόντια εμπρός μάσκα σε σχήμα φτερού και η δυναμική σχεδίαση φώτων ημέρας LED σε σχήμα διπλού φτερού. Αντίστοιχα, στο πίσω τμήμα υπάρχει και εκεί ένα στοιχείο διπλού φτερού στα πίσω φώτα και προαιρετικά διατίθενται με τεχνολογία LED.

Ανανεωμένη καμπίνα

Η καμπίνα του Opel Mokka X είναι πλήρως ανανεωμένη. Το νέο ταμπλό οργάνων υιοθετεί οριζόντια διάταξη στοιχείων με κύρια χαρακτηριστικά την απλότητα, αισθητική καθαρότητα και κατασκευαστική ακρίβεια και αρτιότητα. Η κεντρική κονσόλα είναι πλήρως ανασχεδιασμένη γύρω από τις οθόνες αφής 7 και 8 ιντσών των συστημάτων infotainment νέας γενιάς. Εντυπωσιακή, με φινέτσα και κομψή, σχεδιαστική λιτότητα με λιγότερους διακόπτες – πολλές από τις λειτουργίες ελέγχονται τώρα από «capacitive» οθόνες αφής. Επιπλέον, η κεντρική οθόνη πληροφοριών προσφέρει βελτιωμένη αναγνωσιμότητα χάρη στις νέες 3,5΄΄ μονόχρωμες και 4.2΄΄ έγχρωμες οθόνες με λευκό φωτισμό LCD. 

Το συμπαγές SUV διατίθεται προαιρετικά με ένα ευφυές, προσαρμοζόμενο σύστημα τετρακίνησης που βοήθησε τον προκάτοχό του να κερδίσει δύο βραβεία All-wheel Drive Car of the Year στη Γερμανία. Χάρη σε έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, πολύδισκο συμπλέκτη, το σύστημα κατανέμει ομαλά την ισχύ μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα από 100:0 έως 50:50, ενώ σε συνήθη καθημερινή χρήση λειτουργεί σαν ένα οικονομικό FWD αυτοκίνητο.

Το Αll-Wheel Drive σύστημα διατίθεται σε συνδυασμό με τον βενζινοκινητήρα 1.4 με 140 ίππους (μεικτός κύκλος 6,5 lt/100 km, εκπομπές CO2 152 g/km) και τον διακεκριμένο 1.6 CDTI με 136 ίππους (μεικτός κύκλος 4,7 lt/100 km, 124 g/km CO2). Και στις δύο περιπτώσεις συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο. H τετρακίνητη έκδοση με εξάρι αυτόματο κιβώτιο έρχεται με τον κινητήρα 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo των 152 ίππων (μεικτός κύκλος 6,5 lt/100 km και 150 g/km CO2) που έκανε το ντεμπούτο του στο νέο Opel Astra. 

Κατά τη διάρκεια εξέλιξης του Opel MOKKA X, οι μηχανικοί ακολούθησαν και πάλι τη στρατηγική της Opel να κάνει τις καινοτόμες τεχνολογίες προσιτές στο ευρύ κοινό, που μεταξύ άλλων είναι οι προβολείς Adaptive Forward Lighting με πλήρη λειτουργικότητα LED και η εμπρός κάμερα Opel Eye. Επίσης, το Opel MOKKA X θα διατίθεται με όλες τις υπηρεσίες Opel OnStar από το λανσάρισμά του. Στην Ελλάδα, η υπηρεσία Opel OnStar θα είναι διαθέσιμη από το φθινόπωρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή