Ρεκόρ πωλήσεων για τη Volvo

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Το 2016 ήταν μία ακόμα χρονιά επιτυχιών για τη Volvo Cars. Για τρίτο συνεχές έτος η σουηδική μάρκα σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων σε διεθνές επίπεδο. Η Volvo έκλεισε το 2016 με πωλήσεις 534.322 αυτοκινήτων, αυξημένες κατά 6,2% σε σχέση με το 2015. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες πωλήσεις που έχει σημειώσει ποτέ η Volvo στη σχεδόν ενενηντάχρονη ιστορία της.

 
ΤΟΥ ΑΡΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
 
Στην Ελλάδα, η Volvo κατέγραψε τη χρονιά που πέρασε 1.458 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, τη στιγμή που σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), η αγορά έκλεισε στις 78.873 ταξινομήσεις. Η συγκεκριμένη επίδοση αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς 1,85%, ένα από τα πιο υψηλά που απολαμβάνει η Volvo σε διεθνές επίπεδο.

 
Χωρίς αμφιβολία, η χρονιά για τη σουηδική μάρκα και στη χώρα μας χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη εμπορική επιτυχία των SUV της. Το νέο Volvo XC90 κυριάρχησε ανάμεσα στα μεγάλα SUV. Οι συνολικά 201 ταξινομήσεις που σημείωσε το νέο XC90 αντιπροσωπεύουν ποσοστό 48,3% στην κατηγορία του.
 
Ιδιαίτερα θετική όμως ήταν η εμπορική πορεία και του XC60 στη χώρα μας, για το 2016. Το μεσαίο SUV της Volvo αποδείχθηκε αντίστοιχα δημοφιλές όπως και στον υπόλοιπο κόσμο – υπενθυμίζεται ότι το XC60 είναι εδώ και χρόνια το best seller της Volvo ανά την υφήλιο.
 
Στη χώρα μας το XC60 κατέγραψε το 2016 συνολικά 217 ταξινομήσεις, που του χάρισαν για άλλη μία χρονιά την πρώτη θέση ανάμεσα στον premium γερμανικό ανταγωνισμό – κάτι που αξίζει να σημειωθεί ότι συμβαίνει ανελλιπώς την τελευταία πενταετία.
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή