Το νέο VW Golf με διαδραστικά ηλεκτρονικά συστήματα και νέους κινητήρες

Το νέο VW Golf με διαδραστικά ηλεκτρονικά συστήματα και νέους κινητήρες

6' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Από τον Άρη Γαλανόπουλο και τον  Πέρη Χαλάτση 

 
Την 1η ημέρα της Άνοιξης , η  VW παρουσίασε στην Ελλάδα , τα νέα ανανεωμένα Golf που είναι «φορτωμένα» από διαδραστικά ηλεκτρονικά συστήματα αλλά και νέους κινητήρες.
 
Μπορεί να μην φτάσαμε στην 8η γενιά Golf όμως θα μπορούσε να ήταν, αφού το νέο Golf τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά δείχνει ένα  εντελώς καινούργιο αυτοκίνητο. Οι Γερμανοί έχουν μια αρχή και «βαφτίζουν» ως νέα γενιά  ένα Golf όταν περάσουν κάποια συγκεκριμένα χρόνια. Από το 1974 έως σήμερα έχουν παρουσιάσει 7 γενιές Golf. Ας μην μείνουμε όμως στους τύπους και ας δούμε ποιο είναι το νέο Golf.
 Ένα Brand ,οκτώ διαφορετικά αυτοκίνητα!  Και ποια είναι αυτά; Το Golf στη βασική έκδοση, το Variant, το Alltrack, το e-Golf, το GTi, το GTe, το GTD και το Golf R. 

Στην περίπτωση του e-Golf οι Γερμανοί έχουν κάνει άλματα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Μάλιστα οι μπαταρίες που χρησιμοποιούν  τα Golf δίνουν αυτονομία μέχρι 300 χιλιόμετρα ενώ μέχρι το 2020 θα μπορούν να κάνουν χωρίς φόρτιση περίπου 600 χιλιόμετρα. Αυτό βέβαια για τα κράτη της Ευρώπης.  Την ώρα που η VW κάνει άλματα στην τεχνολογία, κάποιοι κοντόφθαλμοι καρεκλοκένταυροι στη χώρα μας υπερφορολογούν  το …μέλλον της αυτοκίνησης. Αντίθετα στη Σουηδία και στη Φινλανδία, οι κυβερνήσεις δίνουν κίνητρα στους κατοίκους για να αποκτήσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτοκίνητα που δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον. Στην Ελλάδα το μέλλον της αυτοκίνησης το τιμωρούν με βαριά φορολογία.
 
Από τη βασική του έκδοση, το νέο Golf λανσάρεται τώρα με το νέο σύστημα ενημέρωσης και  ψυχαγωγίας ενώ στο στάνταρ εξοπλισμό είναι και τα νέα πίσω φώτα LED.

Ίσως είναι από τα πιο πετυχημένα αυτοκίνητα τις τελευταίες δεκαετίες. Από το πρώτο αυτοκίνητο έως το τέλος Δεκεμβρίου 2016, έχουν πουληθεί περισσότερα από 33.000.000 Golf. Είναι ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις και των Ελλήνων αγοραστών. Το 2016- στην εποχή της λιτότητας- πουλήθηκαν στην Ελλάδα 492 Golf. Και τώρα έρχεται το νέο Golf που έχει :
Σύγχρονη σχεδίαση. Νέους κινητήρες. Ημιαυτόματη οδήγηση.Infotainment. Παραμετροποίηση και  Συνδεσιμότητα.
 
Το σλόγκαν της  VW είναι : «Το νέο Golf φέρνει το μέλλον στο δρόμο σας». Και αυτό γιατί έχει βελτιωμένη σχεδίαση, καλύτερα χαρακτηριστικά και  πιο ευφυή συστήματα υποστήριξης. Προς το παρόν υπάρχουν για άμεση διάθεση το Golf με τον 1000άρι κινητήρα που αποδίδει 110 ίππους ( οδηγήσαμε έστω και για λίγα χιλιόμετρα την αυτόματη έκδοση) . Στην παρουσίαση υπήρχε και το Golf με τον 1.6 diesel κινητήρα που αποδίδει 115 PS.

Μέχρι το Μάιο θα δούμε  το Golf με νέο 7τάχυτο κιβώτιο DSG και τον ολοκαίνουργιο  τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα κινητήρα  1.5 TSI με ισχύ 130PS και 150PS. Ο νέος TSI έχει έναν ιδιαίτερα επιθετικό χαρακτήρα αλλά με πολιτισμένη λειτουργία. Η μέγιστη ροπή των 250 Nm αποδίδεται στο χαμηλό φάσμα στροφών, μόλις στις 1.500 σ.α.λ. Η τιμή της μέσης κατανάλωσης για την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων βρίσκεται στα  5,1 l/100 km (οι εκπομπές CO2 φτάνουν τα 116 g/km). Με το προαιρετικό κιβώτιο ταχυτήτων DSG 7 σχέσεων οι τιμές διαμορφώνονται αντίστοιχα στα 5,0 l/100 km και στα 114 g/km. 
 
Ο  νέος   κινητήρας  1.0 TSI με τούρμπο και άμεσο ψεκασμό αποδίδει 85 PS και 175 Nm. Ιδανικός για τα ελληνικά δεδομένα.  Η κατανάλωση είναι σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις  4,8 l/100 km και οι εκπομπές CO2 είναι  108 g/km.
 
Με εξαίρεση τον βασικό κινητήρα με τα 85 PS που έχει 5άρι σασμάν , οι υπόλοιποι TSI κινητήρες θα διατίθενται στάνταρντ ή προαιρετικά με κιβώτια ταχυτήτων DSG είτε 6 είτε 7 σχέσεων.

Οι νέοι κινητήρες είναι πιο αποδοτικοί αλλά και πιο οικονομικοί. Οι βενζινοκινητήρες 1.5 TSI αποδίδουν 130PS και 150PS ενώ το δυνατό  Golf GTI που θα αργήσει μερικούς μήνες, θα αποδίδει 230 PS ενώ οι  ισχυρότερες κατά 15 ίππους θα είναι οι επιδόσεις για το GTI Performance.  Θα ακολουθήσει σύντομα μία έκδοση BlueMotion με 96 kW/130 PS. Η Volkswagen θα παρουσιάσει στη Μαγιόρκα τα Golf και Golf Variant στην αναβαθμισμένη έκδοση Highline .Εκεί θα βρίσκονται επίσης τα Golf GTD και Golf GTD Variant, το τετρακίνητο Golf Alltrack και το Golf GTI.
Δυστυχώς είναι αδύνατον μέσα σε λίγες γραμμές να αναφέρουμε όλα όσα πρέπει να μάθετε για τα νέα  Golf. Ωστόσο επιγραμματικά θα πούμε ότι το νέο Golf έχει σύστημα ενημέρωσης /ψυχαγωγίας “Discover Pro” με έλεγχο μέσω χειρονομιών. Μεγαλύτερες οθόνες αφής, διαδικτυακές υπηρεσίες “Guide & Inform” και νέες υπηρεσίες Car-Net “Security & Service”. Σημαντικά είναι τα συστήματα που διαθέτει για την ημιαυτόνομη λειτουργία σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας με συχνά «σταμάτα-ξεκίνα»  σε ταχύτητες έως 60 km/h με το νέο σύστημα Traffic Jam Assist.

Βλέποντας από έξω το νέο Golf θα παρατηρήσεις δεκάδες αλλαγές. Νέοι προφυλακτήρες, νέα μάσκα και νέα πίσω φώτα full-LED στο βασικό εξοπλισμό. Οι προβολείς LED αντικαθιστούν όλα τα φώτα xenon στα Golf και Golf Variant. Εσωτερικά εντυπωσιακά  είναι τα συστήματα πληροφόρησης, τα συστήματα υποβοήθησης, αλλά και το σύστημα ελέγχου  λειτουργιών μέσω χειρονομιών (Gesture Control). Το σύστημα αυτό είναι το πρώτο που τοποθετείται σε μικρομεσαίο αυτοκίνητο. Όπως για  πρώτη φορά χρησιμοποιείται στη μικρομεσαία κατηγορία, το νέο σύστημα ψυχαγωγίας, πλοήγησης και διαδικτυακών υπηρεσιών Discover Pro. Με μία οθόνη 9,2 ιντσών, αποτελεί μία ολοκληρωμένη μονάδα απεικόνισης σε συνεργασία με τη ψηφιακή οθόνη οργάνων Active Info Display, που είναι επίσης νέα στο Golf. Η γκάμα διαδικτυακών υπηρεσιών και εφαρμογών έχει διευρυνθεί. 
Ανάμεσα στις τεχνολογίες που θα βελτιώσουν σημαντικά την ασφάλεια είναι το City Emergency Braking με νέο σύστημα παρακολούθησης πεζών (Front Assist), το νέο Traffic Jam Assist (ημιαυτόνομη οδήγηση μέχρι 60 km/h) και το Emergency Assist, κάτι επίσης νέο στην κατηγορία. Το Traffic Jam Assist αυξάνει ταυτόχρονα την άνεση και ευκολία του οδηγού σε συνθήκες αυξημένης κυκλοφορίας.

Σημαντικό είναι το σύστημα Car-Net που αποτελείται από τρείς πυλώνες. Το Guide @Inform, το “Security & Service” και το App connect.
Υπάρχει η υπηρεσία  “Emergency Service” όπου σε  περίπτωση ατυχήματος με ενεργοποίηση αερόσακων, το σύστημα θέτει αυτόματα σε λειτουργία μία κλήση προς υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, η οποία ενεργοποιείται και μηχανικά πιέζοντας έναν ανεξάρτητο διακόπτη ‘SOS’. Το “Roadside service” όπου ο  οδηγός μπορεί να επικοινωνήσει με την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Volkswagen από το σύστημα infotainment, και οι υπεύθυνοι μπορούν άμεσα να αναζητήσουν τοπική οδική βοήθεια. Και το  “Security & Service” που προσφέρει λειτουργίες όπως έλεγχος κλειδώματος αυτοκινήτου και σβηστών φώτων . 

Με το “Guide & Inform” μπορείτε να χρησιμοποιείτε μία ευρεία γκάμα διαδικτυακών υπηρεσιών για τα συστήματα Discover Media και Discover Pro. Οι υπηρεσίες που διατίθενται για το Discover Media περιλαμβάνουν “Online POI Search” (Online Αναζήτηση Σημείων Ενδιαφέροντος), “Online Destination Import” (Online Εισαγωγή Προορισμού), “Route Import” (Εισαγωγή Διαδρομής), “Fuel Info” (εντοπισμός, διαθεσιμότητα σταθμού ανεφοδιασμού και τιμή καυσίμου), “News”, “Parking Info” (εντοπισμός και διαθεσιμότητα χώρου στάθμευσης), “Weather” (Καιρός), “Charging Stations” (Σταθμοί Φόρτισης για ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα) και “Online Traffic Information”. Αυτοματοποιημένες λειτουργίες κίνησης:  Χάρη στο σύστημα υποβοήθησης στο μποτιλιάρισμα το Golf είναι καθ’ οδόν -έως τα 60 χλμ./ώρα- εν μέρει αυτόνομο. Το Golf θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμο με σύστημα υποβοήθησης στο μποτιλιάρισμα Traffic Jam Assist και emergency assist. Το νέο σύστημα αναγνώρισης πεζών βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό την ασφάλεια μέσα στην πόλη. Το Golf προστατεύει τον οδηγό, τους επιβάτες και τους πεζούς .
Ακόμη και οι ψαγμένοι οδηγοί θα χρειασθούν αρκετές ώρες «φροντιστήριο» για να μάθουν όλα όσα προσφέρει το νέο Golf. Οι τιμές που ανακοίνωσε η Kosmocar που αντιπροσωπεύει τα Golf στην Ελλάδα είναι ακρετά καλές σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις.
 
Η σημερινή τιμή του μοντέλου με τον 1000άρι κινητήρα είναι 17.400 ευρώ. Και το καινούργιο αναβαθμισμένο Golf στην 5θυρη έκδοση ,θα έχει την ίδια τιμή αλλά τα ηλεκτρονικά συστήματα που «φοράει» είναι  της τάξεως των 2.270 ευρώ. Άρα το κέρδος του αγοραστή είναι αρκετά σημαντικό.  Κέρδος υπάρχει και στην έκδοση Golf Comforline 1.6 TDI ( 5D). Η τιμή του είναι 21.700 ευρώ ενώ για το 1.6 TDi Variant η τιμή αγγίζει τα 24.200 ευρώ.  Τιμές για τα μοντέλα που θα έρθουν το Μάιο δεν έχουν καθορισθεί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή