Κυριαρχία της Alfa Romeo στον αγώνα του “Mille Miglia 2017”

Κυριαρχία της Alfa Romeo στον αγώνα του “Mille Miglia 2017”

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Alfa Romeo ήταν το αδιαμφισβήτητο αστέρι στο φετινό Mille Miglia, καθώς δύο μοντέλα της ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών. Από το μουσείο της Alfa Romeo βρέθηκαν στην κορυφή της κατάταξης η 6C 1750 GS (1931) και η 6C 1500 Gran Sport Zagato (1933), ενώ στον αγώνα συμμετείχε και η 1900 Super Sprint (1955).

Η νίκη ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την 6C 1750 GS, καθώς το ίδιο μοντέλο είχε κατακτήσει την πρώτη θέση το 1930 με πλήρωμα τους Tazio Nuvolari και Giovanni Battista Guidotti. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του συγκεκριμένου αγώνα, το δίδυμο αυτό πέτυχε τη μέση ταχύτητα των 100 χλμ/ώρα. Συνολικά, η Alfa Romeo έχει θριαμβεύσει έντεκα φορές στο Mille Miglia, ένα ρεκόρ που παραμένει ακατάρριπτο.

Η ιταλική μάρκα ήταν χορηγός στην 90η επέτειο του θρυλικού αγώνα που έχει χαρακτηριστεί από τον Enzo Ferrari ως "το πιο όμορφο ταξιδιωτικό μουσείο στον κόσμο". Δίπλα στα κλασικά μοντέλα βρέθηκαν και τα δύο νέα μοντέλα της Alfa Romeo, Stelvio και Giulia, τα οποία συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν τη μάρκα αγαπητή στον κόσμο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή