Η ώρα των ποινών

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φθινόπωρο του 2015 όλοι έτρεχαν να περάσουν ΚΤΕΟ τα οχήματά τους, φοβούμενοι τα πρόστιμα από τη διασταύρωση στοιχείων για ανασφάλιστα οχήματα και οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Με καθυστέρηση ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης στοιχείων, με σκοπό να εντοπίσουν τα ανασφάλιστα οχήματα και τα οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

ΤΟΥ ΑΡΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η διασταύρωση αυτή αφορά στα οχήματα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας 1/1/1996. Σε ό,τι αφορά οχήματα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας πριν από το 1995, αυτά υπολογίζονται σε 500.000 περίπου και οι ιδιοκτήτες τους θα παραλάβουν τα ειδοποιητήρια-πρόστιμα αργότερα, αφού ξεκαθαρίσει η εικόνα με το χειρόγραφο μητρώο.

Όσον αφορά τα πρόστιμα για ανασφάλιστα ΙΧ, θα υπάρχει προθεσμία οκτώ εργάσιμων ημερών και πρόστιμο 250 ευρώ και για όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ πρόστιμο 150 ευρώ. Τα ειδοποιητήρια θα φτάσουν στους ιδι- οκτήτες μέσω του TAXIS. Παράλληλα, θα υπάρχουν και διασταυρώσεις για «ξεχασμένα τέλη κυκλοφορίας» που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες τους εις διπλούν αντιπαραβάλλοντας και τον κατάλογο αυτών που κατέθεσαν πινακίδες. Να θυμίσουμε ότι ο νόμος έχει ψηφιστεί επί Νέας Δημοκρατίας το 2013, εκδόθηκε υπουργική απόφαση επί Τρύφωνα Αλεξιάδη τον Ιανουάριο του 2016 και το μέτρο θα αρχίσει να υλοποιείται μέσα στις επόμενες ημέρες. Κατά δήλωση του διοικητή Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή, εντός του Μαΐου 2017, έως την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης, προσοχή ΜΗΝ εμπλακείτε σε τροχαίο με ανα- σφάλιστο όχημα! 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή