Δράση DRIVE Safe για την Οδική Ασφάλεια

Δράση DRIVE Safe για την Οδική Ασφάλεια

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια ειδική εκδήλωση, το περιοδικό αυτοκινήτου DRIVE παρουσίασε τη δράση DRIVE Safe για την Οδική Ασφάλεια. Κάτω από αυτό το γενικό τίτλο, εντάσσεται μια ειδική έκδοση, αλλά και μια σειρά δράσεων στις οποίες περιλαμβάνεται ένα πρόγραμμα σεμιναρίων κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά δημοτικού σχολείου αμιγώς εθελοντικού χαρακτήρα, η έκδοση ενός παιδικού βιβλίου αφιερωμένου στην οδική ασφάλεια και ένα ψηφιακό παιχνίδι. Όλες οι παραπάνω ενέργειες στοχεύουν στην εμπέδωση της έννοιας της οδικής ασφάλειας από την κρίσιμη παιδική ηλικία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του ελληνικού Kοινοβουλίου και συγκεκριμένα ο κος Γιώργος Ουρσουζίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια και ο κος Γιώργος Κωνσταντόπουλος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ και Υπεύθυνος ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

Το παρόν έδωσαν επίσης ο πρόεδρος του ΣΕΑΑ κος Γιώργος Βασιλάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΑΜ κος Σωτήρης Χατζίκος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος κος Δημήτρης Μιχελακάκης. Την Τροχαία Αττικής εκπροσώπησε ο Αστυνόμος Α’ κος Δημήτρης Παπαγεωργίου.  

Πιο αναλυτικά

Η έκδοση DRIVE SAFE με την πλούσια θεματολογία της καταγράφει τα προβλήματα, προτείνει λύσεις, ενθαρρύνει την σωστή και υπεύθυνη συμπεριφορά, αναλύει την τεχνολογία, αλλά εστιάζει στον άνθρωπο. Αλλά η ευαισθησία του DRIVE στην οδική ασφάλεια δεν εξαντλείται σε μερικές… εκατοντάδες σελίδες. Θεωρώντας την οδική ασφάλεια πρώτα από όλα θέμα παιδείας και αγωγής, που εμπεδώνεται από την παιδική ηλικία με τα σωστά ερεθίσματα, το DRIVE ανακοίνωσε μια εθελοντική πρωτοβουλία που ανέλαβε σε συνεργασία με το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Είναι το πρόγραμμα «Κυκλοφορώ Υπεύθυνα». Ένα πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά του δημοτικού σχολείου. Σχεδιασμένο με τη βοήθεια της έμπειρης παιδαγωγού κας Σγουρής Γεωργιάδου, συγγραφέως παιδικών βιβλίων με 14 εκδόσεις στο ενεργητικό της, ώστε να είναι κατανοητό αλλά και ευχάριστο. 

Μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι που προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, το πρόγραμμα «Κυκλοφορώ Υπεύθυνα» κεντρίζει το ενδιαφέρον τους. Τα βοηθά να κατανοήσουν τους κινδύνους χωρίς να φοβηθούν. Τα καθοδηγεί έτσι ώστε τα ίδια να δώσουν τις απαντήσεις για το τι είναι σωστό και τι λάθος. Εμπνέει τον σεβασμό στους κανόνες. Τα ενθαρρύνει να αναλάβουν ευθύνες. Δοκιμάζει και εμπλουτίζει τις γνώσεις τους. Κερδίζει το χαμόγελό τους. Η ομάδα του DRIVE ανακοίνωσε επίσης ότι βρίσκεται στο στάδιο συγγραφής ενός παιδικού βιβλίου αφιερωμένου στην οδική ασφάλεια. Με πρωτότυπους ήρωες, οι οποίοι μέσα από τις περιπέτειές τους θα βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν την οδική ασφάλεια. Οι ήρωες θα γίνουν στην πορεία πρωταγωνιστές ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού για smartphones και tablets, έτσι ώστε η οδική ασφάλεια να μην είναι «μάθημα» αλλά διασκέδαση, ξεκούραση, ευχάριστος δημιουργικός χρόνος για την οικογένεια. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή