ΔΟΚΙΜΗ summer: Nissan Micra 1.5 dCi Techna

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καρδιά: 1.461 κ.εκ. πετρέλαιο 90PS & 220Nm (από 2.000 σ.α.λ.)

Μετάδοση: Χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων

Κατανάλωση: 3,5 λτ/100 χλμ. (Εμείς είδαμε 5,3)

Τα συνΕίναι νέο, ωραίο και πάρα πολύ μοντέρνο! Η σχεδίασή του είναι από τα δυνατά χαρτιά του νέου supermini της Nissan και αναμένεται να κερδίσει ακόμα περισσότερες καρδιές. Ευρύχωρη καμπίνα και χώρο αποσκευών 300 λίτρα (χώρεσε όλα τα απαραίτητα για τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις). Η έκδοση Techna που είχαμε στα χέρια μας εξοπλίζεται με όλα τα τεχνολογικά καλούδια, με αποτέλεσμα να νιώθουν οι επιβάτες άνετοι και ασφαλείς. Ειδικά το ηχοσύστημα της BOSE ανεβάζει την ακουστική σε πολύ υψηλό επίπεδο. Όσο για την κατανάλωση… ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι ο “εφιάλτης” των βενζινάδικων!

Τα μείονΑν και o συγκεκριμένος 1.500άρης diesel κινητήρας είναι γνωστός για την ιδανική αναλογία δύναμης/κατανάλωσης που παρέχει σε άλλα μοντέλα, ωστόσο η ρύθμιση του χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων δεν προσφέρει όσα πραγματικά μπορεί να δώσει το εν λόγω μοτέρ “διαμάντι”. Επίσης, μέχρι και στις πλούσιες εκδόσεις, τα πίσω παράθυρα έχουν μανιβέλα. 

Στον δρόμο: Το νέο Micra πατάει γερά στην άσφαλτο και η ποιότητα κύλισης είναι αξιοζήλευτη. Δεν γέρνει έντονα στις στροφές, κάτι που μαρτυρά ότι οι μηχανικοί έκαναν ένα εξαιρετικό setup στην ανάρτηση, προσφέροντας παράλληλα άνεση και καλά κρατήματα. Η αίσθηση, αλλά και η πληροφόρηση από το τιμόνι είναι εξαιρετική.

Τιμή: 12.090 ευρώ (18.490 το αυτοκίνητο δοκιμής)

Γιατί να το πάρωΗ Nissan έχει χτίσει το όνομά της πάνω στη λέξη αξιοπιστία. Το νέο Micra έχει όλο το πακέτο = Νεανικό, πλούσιο σε εξοπλισμό, τεχνολογικά προηγμένο, ικανοποιητική μηχανολογική γκάμα και σε προσιτή τιμή.

Καλύτερα όμως να κλείσεις test drive πατώντας ΕΔΩ

Για περισσότερα ΔΕΣ ΕΔΩ: Το νέο Nissan Micra

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή