Αυτές είναι οι πρεμιέρες της Opel στη Φρανκφούρτη

Αυτές είναι οι πρεμιέρες της Opel στη Φρανκφούρτη

6' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το νέο δόγμα της “Το μέλλον ανήκει σε όλους”, η Opel πρόσφατα εντάχθηκε στον όμιλο PSA, για τη δημιουργία ενός αληθινού Ευρωπαίου πρωταθλητή. Οι επισκέπτες της 67ης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 14 – 24 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να διαπιστώσουν από κοντά τι σημαίνει αυτό.

Opel Grandland X: Δυναμικό, συμπαγές SUV για μία ανερχόμενη αγορά

Σύγχρονες, δυναμικές γραμμές, μία μοντέρνα, εκτός δρόμου εμφάνιση και υπερυψωμένα καθίσματα με καλή σφαιρική ορατότητα, όπως αρμόζει σε ένα SUV, σε συνδυασμό με πλείστες νέες τεχνολογίες και άφθονους χώρους και άνεση για μέχρι πέντε επιβάτες  – αυτό είναι το νέο Opel Grandland X. Η γκάμα υπερσύγχρονων, κορυφαίων συστημάτων υποστήριξης και άνεσης που προορίζεται για το νέο Grandland X περιλαμβάνει: Σύστημα Διατήρησης & Προσαρμογής Ταχύτητας [Adaptive Cruise Control (ACC)] με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System), Προηγμένο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist) και Κάμερα 360°. Η Opel επιβεβαιώνει και πάλι την πρωτοκαθεδρία της στην τεχνολογία φωτισμού, εξοπλίζοντας το Σύστημα Προσαρμοζόμενου Εμπρόσθιου Φωτισμού [Adaptive Forward Lighting (AFL)] του Grandland X με προβολείς LED.

Το νέο μοντέλο υπόσχεται οδηγική απόλαυση όλο το χρόνο και σε όλα τα εδάφη. Αυτό οφείλεται και στο προαιρετικό Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης (Grip Control) που διασφαλίζει άριστη πρόσφυση και σταθερή συμπεριφορά σε όλες τις οδικές συνθήκες, από χιόνι και λάσπη μέχρι αμμώδη και βρεγμένα εδάφη.

Εργονομικά καθίσματα με πιστοποίηση AGR (Campaign for Healthier Backs), θερμαινόμενο τιμόνι και θερμαινόμενα καθίσματα μπροστά και πίσω, παρέχουν κορυφαία άνεση. Η πίσω πόρτα που ανοίγει και κλείνει με μία απλή κίνηση του ποδιού διευκολύνει την πρόσβαση από το εξωτερικό. Όπως σε όλα τα μοντέλα Opel, οδηγοί και επιβάτες του Grandland X απολαμβάνουν κορυφαία συνδεσιμότητα με την τελευταία γενιά συστημάτων IntelliLink που είναι συμβατά με Android Auto και Apple CarPlay, καθώς και το σύστημα προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας Opel OnStar, που τώρα περιλαμβάνει Wi-Fi Hotspot[1] και νέες υπηρεσίες όπως κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο[2] και αναζήτηση χώρου στάθμευσης[3].

Ιδανικά εξοπλισμένο, το Grandland X μήκους 4,48 m και τρίτο μέλος της οικογένειας Opel X,  είναι υπολογίσιμος αντίπαλος στην ανερχόμενη κατηγορία SUV στην οποία θα δώσει νέα πνοή. Μόνο στην κατηγορία των συμπαγών, το μερίδιο SUV έχει αυξηθεί από 7% το 2010,  σε σχεδόν 20%,  σήμερα. Ταυτόχρονα, το Grandland X επεκτείνει την πλούσια γκάμα της Opel σε αυτή την πολύ δημοφιλή κατηγορία.

Opel Insignia GSi: Κομψό σπορ ‘εργαλείο’ για οδηγική απόλαυση με προοπτική

Κομψότερο, ακριβέστερο, ακόμα πιο αποδοτικό. Το νέο Opel Insignia GSi είναι ένα σπορ ‘εργαλείο’ για όσους αναζητούν κάτι ξεχωριστό. Ένα αυτοκίνητο για τον οδηγό σε όλα τα είδη δρόμων. Το στάνταρ πλαίσιο FlexRide με πολύ δυναμικό σετάρισμα που προσαρμόζεται στο οδηγικό στυλ και τις επικρατούσες οδικές συνθήκες σε κλάσματα δευτερολέπτου, καθώς και τα νέα ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 S σε ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο πρόσφυσης. Το ευφυές σύστημα τετρακίνησης με κατανομή ροπής είναι μοναδικό στην κατηγορία. Με αυτή την τεχνολογία το νέο Opel Insignia GSi, ανταποκρίνεται πιο άμεσα και με μεγαλύτερη ακρίβεια στις εντολές του συστήματος διεύθυνσης, ενώ προσφέρει άριστη πλευρική πρόσφυση για μέγιστη ευστάθεια όπως και εξαιρετικό κράτημα. Το νέο οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο λειτουργεί και μέσω των χειριστηρίων του τιμονιού (shift-paddles) για πιο ενεργή συμμετοχή του οδηγού. Τυπικό χαρακτηριστικό της νέας γενιάς Insignia είναι ο συνδυασμός σχεδίασης ελαφρού βάρους, χαμηλού κέντρου βάρους και υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα 2.0-L. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα άριστη ισορροπία και πολύ καλή αναλογία ισχύος-βάρους, αρετές που επιβεβαιώνονται και στο χρονόμετρο. «Το νέο Insignia GSi είναι σαφώς ταχύτερο, χρονομετρημένο στην πίστα Nürburgring Nordschleife, από το ισχυρότερο Insignia OPC της προηγούμενης γενιάς» κατέληξε ο Υπεύθυνος Αυτοκινήτων Επιδόσεων & Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Volker Strycek, κατά τη διάρκεια δοκιμών. Ένας από τους λόγους είναι ότι το GSi είναι κατά 160 kg ελαφρύτερο από ένα παρεμφερές Insignia OPC 2.8 V6 Turbo. Σαν ένας νευρώδης αθλητής.

Τέτοιες επιδόσεις, αξίζουν ένα ξεχωριστό εξωτερικό. Με μεγάλους χρωμιωμένους αεραγωγούς μπροστά και απέριττο πίσω τμήμα με αεροτομή για την απαραίτητη αεροδυναμική πίεση στον πίσω άξονα, η εμφάνιση του GSi εναρμονίζεται άριστα με τις επιδόσεις του. Τα ενσωματωμένα σπορ, δερμάτινα καθίσματα με πιστοποίηση AGR (ειδικά σχεδιασμένα για το GSi), το δερμάτινο σπορ τιμόνι και τα αλουμινένια πεντάλ αποτελούν τις τελικές πινελιές.

Opel Insignia Country Tourer: Στιβαρό αμάξωμα, άνετο εσωτερικό

Το νέο Opel Insignia Country Tourer ολοκληρώνει την παρουσία του Insignia στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης. Μία ακόμα κορυφαία έκδοση της οικογένειας Insignia, προσελκύει με τη δική της ξεχωριστή γοητεία και στιβαρότητα αλλά και με το στυλ. Η ασημί ποδιά τονίζει την αντοχή του αυτοκινήτου. Ανάγλυφα μαύρα προστατευτικά στο κάτω τμήμα και οι θόλοι των τροχών αναδεικνύουν τη σκληροτράχηλη εμφάνιση. Το πίσω  τμήμα περιλαμβάνει ομοίως στοιχεία που υποδηλώνουν την περιπετειώδη φύση του μοντέλου, όπως μία ασημί ποδιά και διπλή απόληξη εξαγωγής που ενισχύουν την αίσθηση πλάτους.

Όσοι επιθυμούν να αφήσουν πίσω τους την άσφαλτο, θα εκτιμήσουν τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά 20 mm μαζί με το σύστημα τετρακίνησης με κατανομή ροπής Twinster και τη νέα πίσω ανάρτηση πέντε συνδέσμων. Ισχυροί κινητήρες turbo εξασφαλίζουν ζωηρές επιδόσεις.

Σαν ένα γνήσιο, σκληροτράχηλο όχημα παντός εδάφους, το νέο Insignia Country Tourer είναι πάνω απ’ όλα εξαιρετικά πρακτικό και χάρη στην προαιρετική πίσω πόρτα που λειτουργεί ανέπαφα (μέσω αισθητήρα), τη στάνταρ σχάρα οροφής και μία πλούσια γκάμα υπερσύγχρονων συστημάτων υποστήριξης, δυνατότητες συνδεσιμότητας και χαρακτηριστικά άνεσης.  

Opel Exclusive: Κάντε το απόλυτα μοναδικό

Μετά την επίσημη ανακοίνωση την άνοιξη στη Γενεύη, η Έκθεση της Φρανκφούρτης έχει την τιμή να φιλοξενεί το πρώτο Insignia σε έκδοση Opel Exclusive. Η φιλοσοφία εξατομίκευσης επιτρέπει στους αγοραστές του Insignia να επιλέγουν ακριβώς την απόχρωση που θέλουν. Προς το παρόν διατίθενται 15 αποχρώσεις επιπλέον της στάνταρ γκάμας. Τους επόμενους μήνες η Opel θα προσφέρει απεριόριστο αριθμό επιλογών. Μία αγαπημένη σκιά ματιών ή απόχρωση αυτοκινήτου vintage θα αποτελούν υπόδειγμα για τη δημιουργία του επιθυμητού χρωματικού τόνου. Ενώ τα στάνταρ μοντέλα Insignia διαθέτουν άφθονα στοιχεία χρωμίου, το High Gloss Black Pack χαρίζει στην έκδοση Exclusive μία έξτρα σπορ πινελιά, καθώς η μπάρα της μάσκας, οι διακοσμητικές λωρίδες των παραθύρων και άλλα, όπως οι εξωτερικοί καθρέπτες, αποκτούν ένα γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα. Επίσης, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από περισσότερα σχέδια ζαντών αλουμινίου. Η σειρά Exclusive σύντομα θα επεκταθεί με περισσότερες προτάσεις δερμάτινου σαλονιού και διακοσμητικών στιλιστικών  στοιχείων: έτσι θα δημιουργούνται μοναδικά αυτοκίνητα, εξατομικευμένα σύμφωνα με το γούστο του ιδιοκτήτη τους. Επιπλέον, κάθε Insignia που θα παραγγέλνεται σαν έκδοση Exclusive θα διαθέτει πολλά κορυφαία στάνταρ χαρακτηριστικά: Navi 900 IntelliLink με έγχρωμη οθόνη αφής οκτώ ιντσών, θερμο-απορροφητικό κρύσταλλο Solar Protect και επαναστατικό σύστημα φωτισμού IntelliLux LED® matrix.

Opel Vivaro Tourer: Άνετο, μεγάλο van για δουλειά και διακοπές

Τέλος, το νέο επιβατικό van Vivaro Tourer και ένα ακόμα νέο Vivaro γιορτάζουν την πρεμιέρα τους στο IAA. Χάρη στις πολυάριθμες δυνατότητες διαμόρφωσης εσωτερικού, το Vivaro είναι ήδη το δημοφιλέστερο επαγγελματικό όχημα της Opel. Με τις νέες, άνετες και ευέλικτες επιβατικές εκδόσεις του, το μεγάλο πολυτάλαντο van ανοίγει τώρα ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του. Διαθέτει πάντα: εξοπλισμό και ανέσεις 1ης κατηγορίας, επιπέδου επιβατικού αυτοκινήτου, μεταβλητές διατάξεις καθισμάτων και καινοτόμες τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης, ακόμα και Cruise Control με περιοριστή ταχύτητας, στάνταρ.

Στην καμπίνα επιβατών, η ευελιξία και η άνεση έχουν τον πρώτο λόγο. Το νέο Vivaro Tourer είναι ιδανικό σαν business lounge 1ης κατηγορίας. Η δεύτερη σειρά καθισμάτων με λειτουργία “Easy Entry” περιστρέφεται εύκολα σε ράγες κατά 180 μοίρες, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ευχάριστη, ‘face-to-face’ επικοινωνία. Το ευρύχωρο van είναι ακόμα πιο άνετο με δύο προαιρετικά καθίσματα που περιστρέφονται κατά 360 μοίρες και αναδιπλούμενο τραπεζάκι. Laptop και άλλες κινητές συσκευές συνδέονται μέσω θυρών USB και μιας πρίζας 220 volt. Φώτα LED στην επένδυση οροφής προσφέρουν πλούσιο φωτισμό στο εσωτερικό. Το Vivaro Tourer διαθέτει επίσης μία αποκλειστική εξωτερική εμφάνιση που τονίζεται από εντυπωσιακές μαύρες λαβές σε όλες τις πόρτες, φιμέ κρύσταλλα και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή