Nissan Νικ. Ι Θεοχαράκης: Στόχος η κορυφή

Nissan Νικ. Ι Θεοχαράκης: Στόχος η κορυφή

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To “Κ” συναντήθηκε με τον Aντιπρόεδρο και Διευθύντα Σύμβουλο της Nissan (NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ) κύριο Τάκη Θεοχαράκη, που στο “τιμόνι” της Nissan -παρά την οικονομική κρίση και ύφεση- κατάφερε τα τελευταία χρόνια με υπομονή και επιμονή να κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού με αποτέλεσμα η Nissan να βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των πωλήσεων.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Κ" την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 

ΤΟΥ ΑΡΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο κύριος Τάκης Θεοχαράκης μίλησε και για την ελληνική αγορά, για τα οικονομικά αποτελέσματα, τις σχέσεις εμπιστοσύνης με το σύνολο των ελληνικών τραπεζών, καθώς και για το νέο Qashqai και πώς βλέπει η Nissan το μέλλον του αυτοκινήτου.

 

Οι προοπτικές της ελληνικής αγοράς 

“Με βάση τα στοιχεία του 8μήνου φαίνεται ότι το 2017 θα καταγραφεί μια μικρή αύξηση σε σχέση με την περσινή χρονιά. Αυτό αν και είναι ενθαρρυντικό, σίγουρα δεν είναι αρκετό για να χαρακτηρίσω υγιή την συνολική εικόνα της αγοράς αυτοκινήτου.

Από την άλλη βέβαια, διανύουμε την τρίτη συνεχή χρονιά που βλέπουμε την αγορά να δείχνει αυξητικές τάσεις, μικρές, αλλά ωστόσο θετικές. Με βάση τα παραπάνω, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως, σε αυτή την φάση,  βρισκόμαστε σε τροχιά “διστακτικής ανάπτυξης”. Ελπίζω ότι αυτή η ανάπτυξη όχι μόνο θα παραμείνει, αλλά και θα ενταθεί σύντομα, οδηγώντας τις πωλήσεις σε πιο υγιή και βιώσιμα επίπεδα, δηλαδή πάνω από τις 110.000 αυτοκίνητα.”

 

Ο δρόμος προς την επιτυχία

“Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στις ελληνικές επιχειρήσεις έχουν σαν αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πολλές από αυτές μείωση πωλήσεων, προβλήματα στη χρηματοδότησή τους και εν τέλει θέματα βιωσιμότητας. Κόντρα όμως στο ρεύμα, η Nissan Νικ.Ι.Θεοχαράκης Α.Ε. διαγράφει τη δική της ανεξάρτητη  και  σημαντικά ανοδική πορεία. Δουλεύοντας με προσεκτικό επιχειρηματικό σχεδιασμό, επιμονή και υπομονή και κοιτώντας στο μέλλον, κατορθώσαμε να κερδίζουμε υψηλά μερίδια αγοράς  έχοντας κατακτήσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού. 

Παράλληλα με τις υψηλές εμπορικές μας επιδόσεις και την εμπιστοσύνη των πελατών μας, η Nissan Νικ.Ι.Θεοχαράκης Α.Ε. επιτυγχάνει και θετικά  οικονομικά αποτελέσματα, όπως άλλωστε καταδεικνύουν οι δημοσιευμένοι ισολογισμοί των τελευταίων ετών και πιστεύω ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και  στη φετινή οικονομική χρήση. Μέσα σε ευμετάβλητες και πολλές φορές απρόβλεπτες  οικονομικές συνθήκες, έχουμε κατορθώσει  να διατηρούμε πλήρως εξυπηρετούμενο δανεισμό, υγιές cashflow και συνέπεια στις πληρωμές μας. Αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών είναι το ότι οι σχέσεις μας με το σύνολο των Ελληνικών Τραπεζών είναι σχέσεις καθημερινής συνεργασίας, σταθερότητας και εμπιστοσύνης, πράγμα εξίσου σημαντικό για την θετική οικονομική μας πορεία.”

 

Το όραμα της Nissan για το μέλλον του αυτοκινήτου

“Η Nissan είναι μια εταιρεία πρωτοπόρος, που έχει συνδέσει την πορεία της με τις έννοιες  της “καινοτομίας” και του  “ενθουσιασμού”.  Έχουμε όραμα το Intelligent Mobility και σαφή προσανατολισμό στα αυτόνομα αυτοκίνητα και στην ηλεκτροκίνηση. 

Απτή απόδειξη των παραπάνω είναι το νέο εκπληκτικό Nissan LEAF, που πραγματοποίησε την πρεμιέρα του πριν από λίγες εβδομάδες στην Ιαπωνία.  

Η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., έχοντας στην κουλτούρα της τις έννοιες της καινοτομίας και του ενθουσιασμού, θα δώσει την μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες  της έκθεσης Αυτοκίνησης,  τον ερχόμενο Νοέμβριο, να δουν από κοντά το ολοκαίνουργιο Nissan LEAF, που θα είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα τον Μάιο του ’18.”

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή