Από 30.713 ευρώ το νέο Volvo XC40

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο Volvo XC40, το μοντέλο με το οποίο η Volvo εισέρχεται δυναμικά στην κατηγορία των compact premium SUV, βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής για το XC40 ξεκινούν από 30.713 ευρώ για τις εκδόσεις με τον κινητήρα βενζίνης Τ3 των 1.500 κ.εκ., 156 ίππων. Ακολουθούν οι εκδόσεις με τον δίλιτρο κινητήρα diesel D3 των 150 ίππων, με τιμές από 35.194 ευρώ: στις διαθέσιμες επιλογές περιλαμβάνονται η τετρακίνηση (AWD) και το αυτόματο κιβώτιο Geartronic, 8 σχέσεων.

Στην κορυφή της γκάμας του XC40 τοποθετούνται οι εκδόσεις με τους κινητήρες diesel D4 και βενζίνης Τ5, απόδοσης 190 και 247 ίππων αντίστοιχα. Είναι διαθέσιμες αποκλειστικά με τετρακίνηση (AWD), αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων, στις εκδόσεις εξοπλισμού Momentum και R-Design, με τιμές από 49.352 ευρώ, για τις εκδόσεις με τον κινητήρα D4 και από 50.177 ευρώ για τις βενζινοκίνητες T5.

Το XC40 είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture) και ενσωματώνει πρωτοποριακές τεχνολογίες, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στις Σειρές 60 και 90, όπως η ενεργή υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης. Ανάμεσα στα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας ξεχωρίζουν τα συστήματα:

• Αποφυγής εμπρόσθιων συγκρούσεων City Safety τελευταίας γενιάς.

• Αποφυγής εκτροπής από τον δρόμο Run-Off Road Mitigation.

• Αποφυγής συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα Oncoming Lane Mitigation, τα οποία σε κρίσιμες συνθήκες λειτουργούν ως «ηλεκτρονικός συνοδηγός».

Με τo XC40, οι σχεδιαστές της Volvo επιχείρησαν μια ριζική τομή στις συνηθισμένες νόρμες και το αποτέλεσμα είναι ένα compact SUV με δυναμική και νεανική σχεδίαση και πρωτόγνωρη λειτουργικότητα. Ξεχωριστά χρώματα και μεγάλη γκάμα συνδυασμών (όπως η δυνατότητα επιλογής διαφορετικού χρώματος για την οροφή) δίνουν στους αγοραστές την ευκαιρία να εκφράσουν το προσωπικό τους ύφος. Στο εσωτερικό και στον χώρο αποσκευών προσφέρονται πολλές έξυπνες λύσεις αποθήκευσης, ενώ το Sensus, το σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας με τη μεγάλη κατακόρυφη οθόνη αφής, δίνει πρόσβαση σε σειρά λειτουργιών με διαισθητικό τρόπο.

Οι κινητήρες D4 και T5 εισάγονται με πλήρη εξοπλισμό ασφάλειας, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας, τόσο στην αναβαθμισμένη έκδοση Momentum όσο και στη δυναμική R-Design, ενώ ελκυστικά πακέτα εξοπλισμού θα ικανοποιήσουν κάθε ξεχωριστή επιθυμία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή