ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ISMAILOS CLASSICS TOUR 2018: 50 αντίκες έκλεψαν την παράσταση

dsc_9698
dsc_9720
dsc_9784
dsc_9762
dsc_9784--2

Η φράση του Gottlieb Daimler, ιδρυτή της Mercedes,"The Best or Nothing" χαρακτηρίζει όλη την φιλοσοφία του αστεριού, ταιριάζει απόλυτα και στην φιλοσοφία της Ismailos Classics. Η τελευταία μετράει 3 χρόνια λειτουργίας έχωντας ανακατασκευάσει και πουλήσει τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων κορυφαίες κατασκευές. Το πελατολόγιο της αποτελείται από τους μεγαλύτερους  επιχειρηματίες και εφοπλιστές που ζητάνε πάντα την απόλυτη ποιότητα χωρίς να κάνουν συμβιβασμούς. Ο Αντώνης Ισμαήλος με την εμπειρία του, αλλά και την ομάδα των εξειδικευμένων μηχανικών του δίνει υπεραξία σε κάθε συλλεκτικό-και μη-αυτοκίνητο που περνάει από την Ismailos Classics. Το ιδιαίτερο ‘κοινό’που υπάρχει γύρω από την συγκεκριμένη εταιρία έχει την ευκαιρία να ζεί μια ξεχωριστή εμπειρία κάθε χρονιά. Η αρχική σκέψη ήταν οι ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων να έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν  σε μια εκδρομή λαμβάνοντας υπόψιν την οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα μπορεί να υπάρχει.Έτσι γεννήθηκε το 2016 το πρώτο Ismailos Classics Tour! Η ημερομηνία,το ξενοδοχείο διαμονής,οι διαδρομές,τα ωράρια και οι συμμετέχοντες είναι πάντα ένα επτασφράγιστο μυστικό. Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι κατά κοινή ομολογία ανώτερη από πολλές κορυφαίες αντίστοιχες εκδηλώσεις του εξωτερικού.Αυτό πιστώνεται στον υιό Πάνο Ισμαήλο, που σχεδιάζει-οργανώνει και εκτελεί τα συγκεκριμένα event πετυχαίνοντας στο 100% να ευχαριστεί τους πάντες και για όλα! Όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση του 2017 ίσως περίμεναν πώς δεν μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω.Το Σαββατοκύριακο 5-6 Μαίου όπου τελέστηκε η 3η εκδοχή της εκδορμής,απλά ο πήχης ανέβηκε για μια ακόμα φορά πολύ ψηλά.

Η συνάντηση των συμμετεχόντων έγινε στην Νεμέα το Σάββατο το πρωί. 50 πανέμορφες αντίκες,άψογα συντηρημένες έφταναν σιγά σιγά στο σημείο.Νωρίτερα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου,όσοι κινούνταν βίωσαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία.Δεν είναι και λίγο να θαυμάζεις από κοντά κατασκευές που όχι μόνο σε γυρίζουν πίσω στο χρόνο αλλά σου θυμίζουν πως κάθε τι παλιό έχει και την δική του ιστορία.Στις 2 το μεσημέρι δόθηκε  η εκκίνηση του πρώτου σκέλους.Περνώντας από φανταστικά τοπία όπως το Ψάρι-Λίμνη Στυμφαλίας-Κεφαλάρι-Μαννα και διανύοντας συνολικά 104 χιλιόμετρα διαδρομών τα πληρώματα έφτασαν στα Τρίκαλα Κορινθίας και συγκεκριμένα στο Πλειάδων Γή. Μαζί με άλλα 3 ξενοδοχεία επιλέχθηκε από την οργάνωση να φιλοξενήσει τους συμμετέχοντες.Στο ξενοδοχείο οπού ακολούθησε γεύμα,υπήρξε και ειδική έκθεση της εταρίας IWC,υποστηρικτή της εκδήλωσης,που παρουσιάστηκε η συλλογή με τα ρολόγια που είναι εμπνευσμένη από τα αυτοκίνητα.

Την επομένη στις 11 ξεκίνησε το δεύτερο και μεγαλύτερο σκέλος,αφού μετά από το πέρασμα των αυτοκινήτων από χωριά όπως Κρυονέρι-Γονούσα-Τιτάνη-Καστράκι-Νεμέα-Αγιονόρι-Λίμνες στόχος ήταν ο τερματισμός στο Σοφικό Κορινθίας.Η δεύτερη μέρα έχοντας  σχεδόν 140 χιλιόμετρα διαδρομών ‘γέμισε’ του οδηγούς εικόνες και εμπειρίες από μέρη άγνωστα στο ευρύ κοινό.Η εικόνα με τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα την ανθισμένη,γεμάτη μυρωδιές φύση,και τους ανθρώπους που αποτελούν την ευρύτερη παρέα της Ismailos Classics είχαν συνθέσει ένα σκηνικό μαγικό.

Μπορεί φέτος από τα γκαράζ να μην βγήκαν τα επταψήφιας αξίας ‘κοσμήματα’ που είδαμε στο περσυνό Ismailos Classics Tour,όμως όλοι πέρασαν καλά!Τα χωρία από όπου πέρασε η εκδρομή απέκτησαν έστω και για λίγο χρώμα.Τα τοπία ήταν για άλλη μια φορά μαγευτικά,το ίδιο και τα αυτοκίνητα.Όλοι δίνουν πλέον ραντεβού για το επόμενο Ismailos Classics Tour όντας σίγουροι πως η οργάνωση του θα εντυπωσιάσει  για άλλη μια φορά!

Βέβαια πλέον υπάρχει και μια ακόμα μάχη,αυτή της θέσης συμμετοχής,αφού το όριο των 50 πληρωμάτων κάνει την διαδικασία επιλογής ιδιαίτερη!Η υπεραξία της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι μεγάλη και μεγαλώνει πολύ σε κάθε νέα εκτέλεση!