H Renault πρωτοπορεί και στην ασφάλεια των ηλεκτρικών οχημάτων

H Renault πρωτοπορεί και στην ασφάλεια των ηλεκτρικών οχημάτων

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Η δέσμευση της Renault για το σχεδιασμό και παραγωγή οχημάτων που προσφέρουν τη μέγιστη ασφάλεια στους επιβάτες και τους πεζούς μετρά ήδη 60 χρόνια ιστορίας, όταν ο Dr. Claude Tarrière εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας δημιουργώντας το Εργαστήριο Έρευνας Ατυχημάτων και Βιομηχανικής. Με το πέρασμα των χρόνων τα αυτοκίνητα έγιναν πιο περίπλοκα, ενώ η σημαντική ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων δημιούργησε νέες προκλήσεις. Η Renault, η 1η εταιρεία σε πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συνεργαστεί στενά με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ώστε να μεγιστοποιήσει την ασφάλεια που παρέχουν τα οχήματά της, αλλά και να κάνει πιο αποτελεσματική τη δράση των σωστικών συνεργείων σε περίπτωση ατυχήματος.

 

Η στρατηγική της Renault για την ασφάλεια των ηλεκτρικών οχημάτων έχει τρεις πυλώνες. Ο πρώτος αφορά στο σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική των οχημάτων. Για παράδειγμα, τα ηλεκτρικά οχήματα της Renault είναι σχεδιασμένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε η πυροσβεστική να μπορεί να ρίξει απ’ ευθείας νερό στις μπαταρίες αντιμετωπίζοντας τη φωτιά σε λιγότερο από 1 λεπτό αντί για 45 λεπτά που θα απαιτούσε αυτή η διαδικασία αν δεν υπήρχε ο συγκεκριμένος σχεδιασμός. Το σύστημα εξελίχθηκε από τη Renault σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία της Γαλλίας, όπως άλλωστε και το σύστημα που επιτρέπει την άμεση απομόνωση των μπαταριών από το υπόλοιπο ηλεκτρικό κύκλωμα του αυτοκινήτου.
 
Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στη δημιουργία ειδικών οδηγιών για τα σωστικά συνεργεία έτσι ώστε να μπορούν  αν λειτουργήσουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες που έχουν τα ηλεκτρικά οχήματα. Η Renault για αυτό το σκοπό δημιούργησε και ένα σχετικό application, το οποίο μπορούν να έχουν τα σωστικά συνεργεία ώστε εύκολα και γρήγορα να έχουν πρόσβαση σε όλες τις σχετικές πληροφορίες.   

 
Ο τρίτος πυλώνας εστιάζει στην εκπαίδευση, με τη Renault να προσφέρει οχήματα και υλικά για την εκπαίδευση των σωστικών συνεργείων έτσι ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για τις προκλήσεις που φέρνει η νέα τεχνολογία στη δουλειά τους.
 
Με έμφαση στον άνθρωπο και το περιβάλλον, η Renault δείχνει το δρόμο και στον τομέα της ασφάλειας, ανταποκρινόμενη στις νέες προκλήσεις με στόχο τη μέγιστη ασφάλεια για όλους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή