ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Premium και πρακτικό το νέο Volvo V60

11

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΙΣΠΑΝΙΑ

Βρεθήκαμε στα περίχωρα της Βαρκελώνης και οδηγήσαμε το νέο Volvo V60, το premium estate της σουηδικής φίρμας, το οποίο συνδυάζει με απόλυτη επιτυχία την όμορφη σχεδίαση και την καθημερινή πρακτικότητα. Το νέο Volvo V60 βασίζεται στην πλατφόρμα «Scalable Product Architecture» (SPA), ίδια με αυτή των XC60 και όλων των μοντέλων της σειράς 90. Είναι και αυτός ένας από τους λόγους που τα τελευταία έχουν συγκεντρώσει πολλά βραβεία.

Χάρη στη νέα πλατφόρμα και τα 4,76 μέτρα μήκος, το πολυτελές εσωτερικό της νέας γενιάς V60 είναι ακόμα πιο ευρύχωρο από τον προκάτοχό του, ενώ εξοπλίζεται με όλα τα τελευταία προηγμένης τεχνολογίας συστήματα ασφάλειας, άνεσης και ψυχαγωγίας.

premium-kai-praktiko-to-neo-volvo-v600
Σχεδόν όλες οι ρυθμίσεις γίνονται μέσω της μεγάλης οθόνης τύπου tablet.

Η Volvo ακολουθεί την υπόσχεσή της σχετικά με την παντελή «ηλεκτρικοποίηση» των μοντέλων της από το 2019 και μετά, γι’ αυτό και προσφέρει το νέο V60 σε δύο plug-in hybrid εκδόσεις: T6 Twin Engine AWD 340 ίππων και T8 Twin Engine AWD 390 ίππων. Ωστόσο, θα διατίθενται και οι αποδοτικοί βενζινοκινητήρες T5 και T6, καθώς και οι οικονομικοί diesel D3 και D4.

Ενας από τους πρωταρχικούς σκοπούς της Volvo είναι τα αυτοκίνητά της να είναι τα ασφαλέστερα οχήματα του κόσμου. Οπως τα υπόλοιπα μοντέλα της σουηδικής φίρμας, έτσι και το νέο V60 εξοπλίζεται με το City Safety με τεχνολογία αυτόνομης πέδησης σε περίπτωση που το σύστημα εντοπίσει υποκείμενη σύγκρουση με όχημα, πεζό, ποδηλάτη και μεγάλο ζώο. Επίσης, το Pilot Assist έχει αναβαθμιστεί και βοηθάει τον οδηγό κατά την επιτάχυνση, την επιβράδυνση και στο να ακολουθεί την πορεία του αυτοκινήτου μέσα στη λωρίδα έως και για 130 km/h.

Τέλος, το Volvo Sensus infotainment είναι πλήρως συμβατό με το Apple CarPlay και Android Auto, ενώ σχεδόν όλες οι ρυθμίσεις του αυτοκινήτου γίνονται πλέον μέσω της μεγάλης οθόνης τύπου tablet, που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό.