Αποστολή στην Αυστρία: Νέο Honda CR-V (+video)

Αποστολή στην Αυστρία: Νέο Honda CR-V (+video)

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρεθήκαμε λίγο έξω από το Σάλτσμπουργκ και συγκεκριμένα στο Κίτσμπουελ για την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Honda CR-V. Το νέο SUV της ιαπωνικής φίρμας διαθέτει φρέσκια εξωτερική σχεδίαση, με φαρδύτερους, πιο μυώδεις θόλους τροχών, πιο έντονες καμπύλες στο καπό και στα πίσω πλαϊνά πάνελ, καθώς και το νέο, εξελιγμένο «πρόσωπο» της οικογένειας Honda με ένα χαρακτηριστικό γραφικό στους προβολείς.

ΤΟΥ ΑΡΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το νέο μοντέλο ανεβάζει τον πήχυ στον τομέα της ποιότητας του εσωτερικού με μεγάλη ευρυχωρία και πρώτη φορά προσφέρει προαιρετική επταθέσια διάταξη για τα βενζινοκίνητα AWD μοντέλα. Αποτελώντας μέτρο σύγκρισης για προϊόντα πολυτελών μαρκών, προσφέρει βελτιωμένη οδηγική ποιότητα, απόκριση διεύθυνσης, έλεγχο αμαξώματος και διαχείριση NVH. Εξελιγμένο από κάθε άποψη, το νέο CR-V προσφέρει περισσότερη άνεση, πρακτικότητα και συνδεσιμότητα από ποτέ. Οι ελαφρώς μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις του νέου CR-V, το μακρύτερο μεταξόνιο και το μεγαλύτερο πλάτος, διαμορφώνουν ένα αισθητά μεγαλύτερο εσωτερικό. Το ύψος της πίσω πόρτας όταν ανοίγει, μπορεί να ρυθμίζεται για αποφυγή επαφής με χαμηλά ταβάνια, ενώ η ευελιξία της καμπίνας αυξάνεται με έναν αποθηκευτικό χώρο τριών διατάξεων στην κεντρική κονσόλα, και βύθιση «με μία κίνηση» των διαιρούμενων 60:40 και αναδιπλούμενων πλατών των καθισμάτων της δεύτερης σειράς, για ταχύτερη και ευκολότερη φόρτωση.

Αποστολή στην Αυστρία: Νέο Honda CR-V (+video)-1
Αποστολή στην Αυστρία: Νέο Honda CR-V (+video)-2
Το καινούργιο Honda CR-V φοράει turbo βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων –173 ή 193 ίππων– και διαθέτει δικίνητη και τετρακίνητη έκδοση.

Η πλατφόρμα ενσωματώνει την αποκλειστική δομή αμαξώματος ACE™ (Advanced Compatibility Engineering) δεύτερης γενιάς της Honda, που χρησιμοποιεί ένα δίκτυο συνδεδεμένων δομικών στοιχείων για πιο ομοιόμορφη κατανομή της ενέργειας σύγκρουσης. Επιπλέον, στάνταρ προσφέρεται σε όλη την γκάμα το Honda Sensing™, από τις πιο ολοκληρωμένες φιλοσοφίες ενεργητικής ασφάλειας και τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού στην κατηγορία, συνδυάζοντας ραντάρ και πληροφορίες κάμερας.

Το νέο CR-V χρησιμοποιεί τον νέο βενζινοκινητήρα 1.5 VTEC Turbo της Honda που είδαμε πρώτη φορά στο πιο πρόσφατο Honda Civic, και έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις ενός αποκλειστικού υπερσυμπιεστή για το CR-V. Ο VTEC Turbo αποδίδει ισχύ 173 PS όταν συνεργάζεται με το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, και 193 PS για τα μοντέλα CVT. Η μέγιστη ροπή είναι 220 Nm για το 6MT και 243 Nm για το CVT.

Οι επίσημες τιμές εκπομπών CO2 είναι 143 g/km για το προσθιοκίνητο 6MT μοντέλο, 149 g/km για το 6MT AWD μοντέλο και 158 g/km για οχήματα εφοδιασμένα με CVT – που διαθέτουν τετρακίνηση, στάνταρ. Η κατανάλωση καυσίμου στον μεικτό κύκλο NEDC είναι 6,3l/100 km για το μοντέλο 6MT FWD, 6,4l/100 km για το 6MT AWD και 6,8l/100 km για την έκδοση CVT AWD.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή