H Alacrity Project στον τελικό του διαγωνισμού “F1 in Schools”

H Alacrity Project στον τελικό του διαγωνισμού “F1 in Schools”

4' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Η ομάδα Alacrity Project θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Τελικό του F1 in Schools αυτόν τον Σεπτέμβριο στην Σιγκαπούρη και η προετοιμασία της ομάδας εν όψει αυτής της εξαιρετικά σημαντικής διοργάνωσης έχει ήδη αρχίσει!

 
Πώς προέκυψε η ομάδα Alacrity Project
Η Alacrity Project προέκυψε από τη συνεργασία δύο σχολειών, της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής και του 2ου Δημόσιου Γενικού Λυκείου Παλλήνης. Το κάθε σχολείο συμμετείχε με τις ομάδες Alacrity και Project One αντίστοιχα και διακρίθηκε στους Εθνικούς Τελικούς όπου και ανακοινώθηκε η συνεργασία τους. Η ομάδα Alacrity κατέκτησε πολλά βραβεία όπως το αυτό του Καλύτερου Περιπτέρου (Pit-Display) και Βραβείο Καλύτερων Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media), ενώ και η ομάδα ProjectOne διακρίθηκε ως η νικήτρια ομάδα των αγώνων Knock Οut και έτσι δημιουργήθηκε η νέα ομάδα συνεργασίας.
 
Στόχος της ομάδας

Η προσπάθεια της κάθε ομάδας για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Παγκόσμιους Τελικούς ήταν μεγάλη και δύσκολη, αλλά τελικά τα κατάφεραν. Στόχος της νέας ομάδας, Alacrity Project, που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στους Παγκόσμιους Τελικούς είναι να ξεπεράσει τις επιδόσεις της περσινής ελληνικής ομάδας Newgen Tachytis. Αξίζει να αναφέρουμε για την ομάδα, την κατάκτηση της 6ης θέσης παγκοσμίως και του βραβείου Team Identity Award από την Scuderia Ferrari.
 
Η υποστήριξη της ομάδας είναι σημαντική
Η σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύουμε καθιστά την προσπάθεια της ομάδας μεγαλύτερη και έτσι χωρίς την υποστήριξη από χορηγούς το ταξίδι και η επιτυχία δείχνουν αδύνατα. Γι’ αυτό τον λόγο η χρηματική στήριξη από το δυνατόν περισσότερους χορηγούς είναι καθοριστικής σημασίας για την ομάδα και οποιαδήποτε βοήθεια είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ακόμα πιο επιτυχημένη εμφάνιση της χώρας μας στον παγκόσμιο τελικό.
 
Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε στην τόσο σημαντική αυτή προσπάθεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα μέσω των social media (facebook, instagram, twitter, linkedin) της ομάδας αλλά και στο τηλέφωνο του υπεύθυνου καθηγητή κ. Στέλιο Τσακουμάγκο στο 6937221350.
 
Τι λένε μερικοί από τους πρωταγωνιστές:

Διονύση, πως αποφάσισες να αναμειχθείς στο F1 In Schools;

Διονύσης Βούλγαρης: Αναγνωρίζοντας το μεγαλείο αυτού του διαγωνισμού και ερχόμενος σε επαφή με προηγούμενους συμμετέχοντες, αποφάσισα να λάβω μέρος. Ήταν μία από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρα στα μαθητικά μου χρόνια καθώς η επαγγελματική εμπειρία και οι όμορφες στιγμές που μου χάρισε θα μου μείνουν αξέχαστες.

Δημήτρη, ως προς το μηχανολογικό κομμάτι, τι είναι αυτό που καλείστε να κατασκευάσετε και ποιά μέσα αξιοποιείτε για να το επιτύχετε αυτό;

Δημήτρης Φωτεινός: Σε αυτόν τον διαγωνισμό καλούμαστε να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε μια μινιατούρα ενός μονοθεσίου Formula 1, με συγκεκριμένες διαστάσεις και προδιαγραφές. Ο σχεδιασμός πραγματοποιείται μέσω προγραμμάτων CAD/CAM και η κατασκευή γίνεται με κατεργασία CNC σε κουτιά πολυουρεθάνης. Στόχος μας είναι να είναι αεροδυναμικά σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορέσει να καλύψει μια ευθεία 20 μέτρων στον μικρότερο δυνατό χρόνο.

Με τον όγκο των μαθημάτων του σχολείου και τις ώρες προετοιμασίας για τον διαγωνισμό, σας μένει καθόλου ελεύθερος χρόνος;

Δήμητρα Πολυδωροπούλου: Η αλήθεια είναι ότι απαιτούνται πολλές ώρες προετοιμασίας. Είναι πολύ γλυκιά όμως η ευχαρίστηση της αφιέρωσης χρόνου σε κάτι το οποίο σε εξελίσσει καθώς διασκεδάζεις και μαθαίνεις. Φέτος απλώς δεν έχει καλοκαιρινές διακοπές.

Διονύση, με ποια άλλα κριτήρια αξιολογείστε σε αυτόν τον διαγωνισμό;

Διονύσης Βούλγαρης: Πέρα από τις επιδόσεις μιας ομάδας στην πίστα, ο διαγωνισμός αξιολογεί τις ομάδες ως προς τις ενέργειες προώθησης της ομάδας, τους τρόπους καθώς και την επιτυχία στην ανεύρεση χορηγών, την απόδοση επένδυσης των χορηγών και γενικότερα στο κατά πόσο προσομοιωμένη είναι η λειτουργία της συγκριτικά με μιας πραγματικής ομάδας Formula 1.

Δημήτρη, πόσο σε βοήθησε η φυσική που διδάσκεστε στο σχολείο να σχεδιάσεις το όχημα της ομάδας σας;

Δημήτρης Φωτεινός: Η φυσική που διδασκόμαστε στο σχολείο μας παρέχει κάποιες βασικές έννοιες, όπως είναι η τριβή, η ανάλυση των δυνάμεων και γενικότερες έννοιες στα κεφάλαια της μηχανικής. Χρησιμοποιώντας αυτές τις έννοιες έγινε και η έρευνα ώστε να επιλέξουμε τον κατάλληλο συνδυασμό υλικών που θα κάνουν το όχημα όσο δυνατόν ταχύτερο.

Γιατί κρίνονται αναγκαίοι οι χορηγοί;

Δήμητρα Πολυδωροπούλου: Η συμμετοχή έχει προϋπολογισμένο κόστος 30.000 ευρώ. Χωρίς την υποστήριξη από χορηγούς είναι αδύνατο το ταξίδι μας. Σκεφτείτε ότι προσπαθούν να πάνε παιδιά που καινοτομούν, ονειρεύονται, τολμούν, ελπίζουν. Άριστοι μαθητές που παραδειγματίζουν τους υπόλοιπους, που δίνουν ελπίδα στο να ονειρεύονται οι συνομήλικοί τους ανά την Ελλάδα. Οποιαδήποτε χρηματική βοήθεια είναι ένα ακόμη βήμα προς το παγκόσμιο πρωτάθλημα και ευχαριστούμε όλους όσους ήδη μας βοηθούν σημαντικότεροι εκ των οποίων ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος,η Mercedes-Benz ΕΚΚΑ Αυτοκίνητα, ο κ. Αντώνης Βόσσος ιδιοκτήτης της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής και εταιρίες όπως η Teleperformance, η BOSE, η Pharmex, η Deloitte, το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η αεροπορική εταιρία Scoot για τα εισιτήρια με πτήση απευθείας από Αθήνα για Σιγκαπούρη και η Advidea.

Τι είναι το "F1 in Schools"

Το F1in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, την Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM Challenge-Education). Σε αυτόν, οι μαθητές δημιουργούν ομάδες 3 έως 6 μελών που έχουν ως κύριο σκοπό τη σχεδίαση και κατασκευή μιας μικρογραφίας αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1 που κινείται με μια κάψουλα CO2.

Παράλληλα, οι μαθητές αξιολογούνται στη δημιουργία portfolio(σχεδιαστικού, μηχανολογικού και επιχειρησιακού), στο πλάνο marketing που υλοποιούν, στην προφορική παρουσίαση, στην κατασκευή ιστοσελίδας, στη διαχείριση της παρουσίασης της συγκεκριμένης προσπάθειας αλλά και της ιδέας του διαγωνισμού F1 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και για το εκθεσιακό περίπτερο το οποίο στήνεται κατά τη διάρκεια των αγώνων για την εξεύρεση χορηγών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή