Αποστολή στις Σέρρες: Το νέο ελαστικό Michelin Pilot Sport 4 S

Αποστολή στις Σέρρες: Το νέο ελαστικό Michelin Pilot Sport 4 S

4' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
H “Καθημερινή” ταξίδεψε μέχρι την πίστα των Σερρών για να δοκιμάσει τα νέα ελαστικά της Michelin. Τα νέα υπερ-υψηλών επιδόσεων ελαστικά τοποθετήθηκαν σε ισχυρά μοντέλα της αγοράς όπως είναι η BMW M2 και η Jaguar F-Type, δείχνοντας τις εξαιρετικές τους επιδόσεις. Το Michelin Pilot Sport 4 S είναι άλλωστε σχεδιασμένο για σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

 

Το Michelin Pilot Sport 4 S έχει άριστες επιδόσεις, χάρη στη χρήση της τεχνολογίας «bi-compound». Στο εξωτερικό μέρος της γόμας, χρησιμοποιείται ένα υβριδικό μείγμα που βοηθά την πρόσφυση στο στεγνό οδόστρωμα, ενώ στο εσωτερικό μέρος χρησιμοποιείται μία νέα γόμα με πυρίτιο και λειτουργικά ελαστομερή, τα οποία επιτρέπουν στο ελαστικό να έχει σταθερή πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα. Οι υψηλές επιδόσεις σε στεγνές και βρεγμένες επιφάνειες, αποτελούν συχνά αντικρουόμενα χαρακτηριστικά στον κόσμο των σπορ ελαστικών – στο Michelin Pilot Sport 4 S. Εκφράζουν, έτσι, πλήρως τη φιλοσοφία Michelin Total Performance, σύμφωνα με την οποία, η Michelin βελτιώνει τα διάφορα χαρακτηριστικά επιδόσεων, ταυτόχρονα, στο ίδιο ελαστικό, αντιμετωπίζοντας οποιαδήποτε τεχνολογική πρόκληση. 
 
Πρώτο στις ανεξάρτητες δοκιμές 

Το Michelin Pilot Sport 4 S είναι το αποτέλεσμα μίας τεχνογνωσίας που αναπτύχθηκε από μηχανικούς της εταιρείας. Προσαρμοσμένο για οδήγηση υψηλού επιπέδου στο δρόμο και στην πίστα, θεωρείται ήδη το κορυφαίο στην κατηγορία του. Στις δοκιμές που διεξήγαγε ο ανεξάρτητος οργανισμός TÜV SÜD στη Γερμανία, το MICHELIN PILOT SPORT 4 S ξεπέρασε τους 5 βασικούς ανταγωνιστές του στα διάφορα εργαστήρια και έγινε το πρώτο ελαστικό υπερ-υψηλών επιδόσεων που κατέλαβε κυρίαρχη θέση σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους, βασικά κριτήρια των δοκιμών – ταυτόχρονα. 
 
Φρενάρισμα στο στεγνό οδόστρωμα 
Το νέο Michelin Pilot Sport 4 Sχρειάζεται μόλις 33,66 μέτρα για να φρενάρει από τα 100 χλμ/ώρα μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση, όταν το δεύτερο καλύτερο ανταγωνιστικό προϊόν χρειάζεται σχεδόν 1 μέτρο παραπάνω (+0,89 μ.). 
 
Φρενάρισμα στο βρεγμένο οδόστρωμα 
Σε βρεγμένη πίστα, 27,73 μέτρα είναι αρκετά για να φρενάρει από τα 80 χλμ/ώρα μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση. Αυτό το κατατάσσει ξανά πρώτο στην κατηγορία του, καθώς για να φρενάρει χρειάζεται σχεδόν 2,5 μ. (2,41μ.) λιγότερα από το ανταγωνιστικό προϊόν με τη χειρότερη επίδοση.
 
Χρόνος γύρου 
Σε πίστα των 2,6 χλμ, το Michelin Pilot Sport 4 S αποδείχθηκε ότι είναι από 0,4 έως 1,39 δευτερόλεπτα ταχύτερο, ανά γύρο. Κατά μέσο όρο, είναι σχεδόν κατά 1 δευτερόλεπτο γρηγορότερο, σε αυτήν τη σχετικά μικρή απόσταση. Και αν 1 δευτερόλεπτο μπορεί φαινομενικά να μην κάνει τη διαφορά, ωστόσο η συνολική εμπειρία οδήγησης είναι εντελώς διαφορετική. 

 
Διάρκεια Ζωής 
Δοκιμές για τη φθορά που διεξήχθησαν από το κέντρο δοκιμών Dekra Test Center έδειξαν ότι το νέο Michelin Pilot Sport 4 S έχει την καλύτερη διάρκεια ζωής στην κατηγορία του και είναι το μοναδικό ελαστικό που ξεπέρασε το φράγμα των 50.000 χλμ. 
 

Επιπλέον, το Michelin Pilot Sport 4 S είναι ανάμεσα στα πρώτα ελαστικά της κατηγορίας που αξιολογήθηκαν με «Α» στην Ευρωπαϊκή Ετικετογράφηση (σε ελαστικό με ζάντα 19 ιντσών) στην απόσταση φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα. Αυτή η ετικέτα έχει στόχο να ενημερώσει τους αγοραστές ελαστικών για τις επιδόσεις των προϊόντων που σχεδιάζουν να αγοράσουν και τους δίνει επίσης πληροφορίες για την ενεργειακή αποτελεσματικότητα ενός ελαστικού αλλά και για το επίπεδο θορύβου. Το MICHELIN PILOΤ SPORT 4 S ξεπέρασε ακόμα ένα ορόσημο που αφορά στη μείωση του εξωτερικού θορύβου, ενώ παράλληλα παρέχει και καλά επίπεδα οδηγικής άνεσης. 
 
Πάθος για οδήγηση, στο δρόμο και στην πίστα 

Η Michelin συμμετέχει σε πολλές οργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλον τον κόσμο. Αξιοποιεί αυτούς τους αγώνες σαν εργαστήριο για την ανάπτυξη των τεχνολογιών του μέλλοντος στα ελαστικά, οι οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη ελαστικών που απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Τα δεδομένα που συλλέγονται από τους αγώνες και κυρίως από «εμπιστευτικές» τεχνολογίες των ελαστικών ή συνταγές μειγμάτων γόμας, αποκαλύπτουν πολύτιμα ευρήματα στους μηχανικούς της Michelin. Το MICHELIN PILOΤ SPORT 4 S,  το οποίο είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα σπορ ελαστικά που έχουν σχεδιαστεί από τη Michelin για το ευρύ κοινό, χρησιμοποιεί μεθόδους παραγωγής και υλικά που προέρχονται κατευθείαν από πρωταθλήματα όπως είναι το FIA World Endurance Championship (WEC), τον πολύ γνωστό 24ωρο αγώνα του Le Mans, τη Formula E και το WRC. 
 
Σχεδιασμένο για τα καλύτερα σπορ αυτοκίνητα 
Η Michelin συνεργάζεται στενά με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως για να παρέχει τα πιο κατάλληλα ελαστικά που συμπληρώνουν τις επιδόσεις των πιο exclusive μοντέλων τους. Έτσι, το Michelin Pilot Sport 4 S έχει αναπτυχθεί για να καλύψει τις ανάγκες των οδηγών με αυτοκίνητα από εταιρείες, όπως η BMW M, Ferrari, Mercedes-AMG και Porsche. 

 
Πλευρά που μοιάζουν σαν βελούδο και προστατευτικά ζάντας 

Όπως όλα τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων της Michelin, το MICHELIN Pilot Sport 4 S χρησιμοποιεί το Michelin Premium Touch Technology® για την καλύτερη σχεδιαστική εμφάνιση του πλευρού. Πρόκειται για ένα στοιχείο που αρέσει ιδιαίτερα στους οδηγούς των exclusive αυτοκινήτων. Επιπλέον, ενώ η πλειοψηφία των ελαστικών για σπορ αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένη με τροχούς μεγαλύτερης διαμέτρου και ελαστικά με πλευρά χαμηλού προφίλ, το Michelin Pilot Sport 4 Sέχει ένα πρακτικό και αισθητικά όμορφο προστατευτικό ζάντας το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αποτρέπει την επαφή μεταξύ της ζάντας και του κράσπεδου. 
 
Το νέο Michelin Pilot Sport 4 S είναι διαθέσιμο σε 34 διαστάσεις, για 19 και 20 ιντσών ζάντες, στα σημεία πώλησης ελαστικών σε όλη την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή