H νέα Skoda Fabia Monte Carlo

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Skoda Fabia, στην 3η πλέον γενιά της, ανανεώνεται εκ βάθρων και με αιχμή του δόρατος τη Monte Carlo, μία σπορ και με έντονο το χαρακτήρα της εξατομίκευσης έκδοση, φιλοδοξεί – όχι άδικα – να καταλάβει μία κορυφαία θέση στην κατηγορία των compact μοντέλων. Έχοντας ως «προίκα» τις πωλήσεις περισσότερων από 4.000.000 Fabia από όταν λανσαρίστηκε το μοντέλο, το 1999 και την αγορά της Γερμανίας ως την κορυφαία σε δημοφιλία, η νέα Fabia, σε hatchback και combi αμαξώματα μπαίνει στην αγορά για να προσφέρει το πληρέστερο πακέτο στην κατηγορία. 

Το μπροστινό τμήμα, η μάσκα ψυγείου και το πίσω τμήμα έχουν πλέον πιο δυναμική και χαρακτηριστική σχεδίαση. Η γκάμα των ζαντών αλουμινίου περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών για το hatchback, για πρώτη φορά. Το ColourConcept επιτρέπει στους πελάτες να εξατομικεύσουν χρωματικά την οροφή, τις εμπρός κολόνες (Α), τους πλαϊνούς καθρέφτες και τις ζάντες αλουμινίου, σε μαύρο, λευκό ή ασημί.

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει έναν κινητήρα MPI (75 ίππων) και δυο τρικύλινδρους κινητήρες TSI με κυβισμό 1,0 λίτρου. Και οι δυο κινητήρες TSI είναι πλέον εξοπλισμένοι με φίλτρα κατακράτησης σωματιδίων βενζίνης και διατίθενται με 95 και 110 ίππους.

Πλέον, όλες οι Skoda Fabia διατίθενται με φώτα ημέρας LED στο βασικό εξοπλισμό. Προβολείς LED και πίσω φώτα LED διατίθενται ως προαιρετικός εξοπλισμός (ως βασικός εξοπλισμός στη Skoda Fabia Monte Carlo).
 
Η ευρεία γκάμα συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας έχει επεκταθεί με νέα συστήματα υποβοήθησης τα οποία υποστηρίζουν τον οδηγό στην αλλαγή λωρίδων κυκλοφορίας, στους ελιγμούς και στην εναλλαγή μεταξύ φώτων πορείας και μεγάλης σκάλας φώτων. Αυτά τα συστήματα μέχρι σήμερα ήταν προνόμιο ανώτερων κατηγοριών οχημάτων.

 
Το ταμπλό χαρακτηρίζεται από έναν επανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων με νέα στρογγυλά όργανα που μπορούν να διαβάζονται ακόμα πιο εύκολα. Νέα ντεκόρ και υλικά υψηλότερης ποιότητας ολοκληρώνουν τη συνολική εντύπωση. Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, τα καθίσματα διατίθενται με καλύμματα μικροϊνών (Suedia) / υφασμάτινα καλύμματα ή σε δυο χρώματα. Οι διακοσμητικές ραφές δημιουργούν δυναμικές πινελιές.

 
Με μια νέα εύχρηστη λειτουργία, κάθε ηλεκτρικό παράθυρο ανοίγει και κλείνει αυτόματα μετά από παρατεταμένο πάτημα του κουμπιού στο πάνελ της πόρτας. Επίσης, είναι εφικτό το άνοιγμα ή το κλείσιμο όλων των ηλεκτρικών παραθύρων ταυτόχρονα, κρατώντας το κουμπί κλειδώματος ή ξεκλειδώματος στο κλειδί τηλεχειρισμού. Ο νέος φωτισμός του αποθηκευτικού χώρου της κεντρικής κονσόλας είναι βασικός εξοπλισμός για το επίπεδο εξοπλισμού Style και για την Skoda Fabia Monte Carlo.

 
Το σύστημα infotainement Amundsen επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν το Infotainment Online, προσφέρει Wi-Fi hotspot και επιτρέπει σύνδεση έως δυο tablet μέσω Skoda Media Command 2.0. Το σύστημα Infotainment Swing Plus με έγχρωμη οθόνη 6,5 ιντσών αποτελεί νέα προσθήκη στην γκάμα συστημάτων.
 
Η Skoda Fabia προσφέρει διάφορα χαρακτηριστικά Simply Clever συμπεριλαμβανομένων και νέων, όπως οι δυο θύρες USB στον πίσω χώρο και ένας αφαιρούμενος φακός LED στον χώρο αποσκευών για την Skoda Fabia Combi.
 
Όσον αφορά την έκδοση Monte Carlo διατίθεται με μπροστινό και πίσω σπόιλερ, καθώς και με πίσω διαχύτη σε σπορ μαύρο χρώμα. Ένα έμβλημα Monte Carlo κυριαρχεί και στις δυο μεσαίες κολόνες (Β) και στα μαρσπιέ των θυρών. Τα πλαϊνά μαρσπιέ διατίθενται σε μαύρο χρώμα. Ο πίνακας οργάνων έχει φινίρισμα σε νέο ανθρακί ντεκόρ. Τα σπορ καθίσματα σε δέρμα ανθρακί με λευκές ραφές και οι κόκκινες διακοσμητικές ραφές στις μπροστινές επενδύσεις θυρών, καθώς και το προαιρετικό κεντρικό υποβραχιόνιο, παρέχουν επίσης οπτικές αναφορές από τον κόσμο των αγώνων αυτοκινήτου.
 
H νέα Skoda Fabia Monte Carlo-1
 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή