ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με βενζινοκινητήρα 1,3 η νέα Mercedes B-Class

Με βενζινοκινητήρα 1,3 η νέα Mercedes B-Class

H Mercedes-Benz παρουσίασε σε πανευρωπαϊκή εκδήλωση την 3η γενιά της B-Class. Το νέο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας συνδυάζει με έναν ξεχωριστό τρόπο την πολυχρηστικότητα ενός MPV με την προηγμένη τεχνολογία που έχει αναπτύξει και στη νέα A-Class. 

ΤΟΥ ΑΡΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Πλέον, τα αυτοκίνητα της εν λόγω κατηγορίας δεν φτάνει να είναι μόνο πρακτικά, αλλά και ελκυστικά. Η νέα B-Class ακολουθεί την ίδια σχεδιαστική γλώσσα με την A-Class, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η αεροδυναμική του παίρνει το βραβείο στην κατηγορία, μιας και έχει περιοριστεί μόλις στο 0,23 Cd. Η καμπίνα της ξεχωρίζει από τα υψηλής ποιότητας υλικά και φυσικά πλαισιώνεται από το γνωστό MBUX, το οποίο περιέχει εφαρμογές και υπηρεσίες που διευκολύνουν τη συμβίωση του ιδιοκτήτη με το αυτοκίνητο. Εκτός όμως από τα υψηλά στάνταρντ που έχει θέσει η εταιρεία από τεχνολογικής άποψης, ακολουθεί την ίδια τακτική και μηχανολογικά.

Οι αποδόσεις

Βαδίζοντας στην πεπατημένη που χάραξε πρόσφατα η A-Class, εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων και πετρελαιοκινητήρα 1,5 με τις αποδόσεις να διαμορφώνονται σε 136 ή 160 και 116 ίππους αντιστοίχως. Παράλληλα, διατίθεται και ο 2λιτρος diesel (150 ή 190 ίππων), ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων. Η Mercedes-Benz B-Class θα προσφέρεται στη χώρα μας από τον Φεβρουάριο του 2019.