Ενας «μύλος» που αντέχει στον χρόνο

Ενας «μύλος» που αντέχει στον χρόνο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι την Κυριακή προλαβαίνετε ένα μετα-χριστουγεννιάτικο πέρασμα από τα Τρίκαλα και τον Μύλο των Ξωτικών. Στη φετινή μας βόλτα μας έκαναν εντύπωση η πολύ καλή οργάνωση της μικρής πόλης που πληροφορεί τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή για το πώς θα κινηθεί μέσα στα Τρίκαλα ώστε να φτάσει στον παραδοσιακό Μύλο Ματσόπουλου αλλά και η υποδοχή στο θεματικό πάρκο –που έχει ελεύθερη είσοδο– και ιδιαίτερα η προσοχή που δίνεται στα μικρά παιδιά. Οι διοργανωτές μοιράζουν αυτοκόλλητα για τα παιδιά που πάνω αναγράφονται τα στοιχεία των κηδεμόνων τους σε περίπτωση που χαθούν, ενώ σε κάθε γωνιά τα ξωτικά του μύλου που φορούν ειδικές καρτέλες ενημερώνουν και δίνουν οδηγίες.

Μέσα στον ίδιο τον αποκατεστημένο μύλο, που λειτουργεί ως μουσείο, οι επισκέπτες παίρνουν οδηγίες να περπατούν από τη δεξιά πλευρά για να υπάρχει μια σταθερή ροή, στο υπαίθριο χωριό του Αγιου Βασίλη η είσοδος και η έξοδος είναι σε διαφορετικά σημεία και όλες οι καντίνες με λαχταριστά λουκάνικα, μπέργκερ, καφέδες και γλυκά βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο για να μη δημιουργούνται ουρές με κάδους απορριμμάτων που καθαρίζονται συχνά και δεν ξεχειλίζουν. Στα «έξυπνα» Τρίκαλα φαίνεται πως δεν χρειάζεται μεγάλη φιλοσοφία για να έχεις ένα καθαρό και οργανωμένο θεματικό πάρκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή