Η Αθήνα εμπνέει

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 600 διηγήματα συγκέντρωσε ο σχετικός φιλo-αθηναϊκός διαγωνισμός που διοργάνωσαν οι atenistas και έληξε τον Ιανουάριο, επιβεβαιώνοντας το διαρκώς αυξανόμενο ρεύμα ενδιαφέροντος για την Αθήνα. Τα 15 κείμενα που θα διακριθούν θα εκδοθούν ως μια συλλογή διηγημάτων από τις εκδόσεις Ianos. Η αποκάλυψη των νικητών θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στον «Ιανό» ταυτόχρονα με την παρουσίαση του βιβλίου. Οι ιστορίες που θα εκδοθούν θα επιλεγούν από πενταμελή επιτροπή, αποτελούμενη από τους συγγραφείς Θεόδωρο Γρηγοριάδη, Λένα Κιτσοπούλου, Αύγουστο Κορτώ, Δημήτρη Φύσσα και εκπρόσωπο του «Ιανού».

…Μια ιδιαίτερη και πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση μικρής κλίμακας φιλοξενεί αυτές τις ημέρες το Βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας στο νούμερο 13 της οδού Αμερικής. Μέσα από τα ταξιδιωτικά έγγραφα διατρέχει κανείς εποπτικά την ελληνική ιστορία. Ξεκινώντας από το πρώτο έγγραφο της περιόδου του πρώτου έτους της Επανάστασης του 1821 και φτάνοντας ώς το διαβατήριο του Αρη Αλεξάνδρου από τη δικτατορία του 1967, παρακολουθεί κανείς τη συναρπαστική εξέλιξη των ταξιδιωτικών εγγράφων. Το Σάββατο η ομάδα «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» διοργανώνει επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο, που περιλαμβάνει και ξενάγηση στην έκθεση. Υπενθυμίζουμε ότι για τα βιβλιοπωλεία του ΜΙΕΤ ο Φεβρουάριος είναι μήνας προσφορών που αγγίζουν το 50%. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

…Φιλανθρωπικό Masquerade Ball διοργανώνει την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 9.30 το βράδυ ο διεθνής ανθρωπιστικός οργανισμός Lifeline Hellas, υπό την αιγίδα του πρίγκιπα Αλέξανδρου και της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας, για την ενίσχυση της εταιρείας προστασίας ανηλίκων Πειραιά «Καλός Ποιμήν». Τα τελευταία τέσσερα χρόνια το Lifeline Hellas και το Lifeline UK ασχολείται αποκλειστικά με την Ελλάδα. Μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του οργανισμού είναι η παροχή ιατρικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία παίδων και η ενίσχυση ιδρυμάτων. Η δωρεά συμμετοχής στην εκδήλωση είναι 50 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες στο 210 9828002 (κυρία Ζαχαράκη).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή