Ραντεβού στο κέντρο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kορυφώνονται σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις στη Στοά Αρσάκη, στο πλαίσιο της έκθεσης «Rethink Athens: Η Αθήνα στο κέντρο». Αν θέλετε να επισκεφθείτε σήμερα την έκθεση, σας ενημερώνουμε ότι στις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένο ένα «ξεσηκωτικό» swing πάρτι της γνωστής ομάδας Athens Lindy Hop: ενέργεια, χορός και ατμοσφαιρική μουσική από τη δεκαετία του ’30 έως του ’50 θα πλημμυρίσουν το κέντρο της Αθήνας και τους χώρους της έκθεσης, σε ένα από τα πιο αγαπημένα «περάσματα» που υπέφερε πολύ στην αιχμή της κρίσης.

…Aύριο, Κυριακή, στις 11 το πρωί, ένας δικός μας άνθρωπος, ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» Νίκος Βατόπουλος, θα μας «ξεναγήσει» στην οδό Πανεπιστημίου όπως την ξέρουμε σήμερα αλλά και όπως θα μπορούσε να εξελιχθεί μέσα στα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, μέσα από αναφορές του σε διάφορα σημεία του δρόμου, θα προχωρήσει σε προτάσεις σύνδεσης (υφολογικής, χρηστικής και αισθητικής) του κάτω τμήματος της Πανεπιστημίου με το επάνω.

…Και το απόγευμα της Κυριακής, στις 6 μ.μ., τη σκυτάλη παίρνει ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση που διοργανώνει μια ξεχωριστή, ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση: κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διακεκριμένοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τη δική τους οπτικοακουστική προσέγγιση για το νέο πρόσωπο της πόλης, μέσα από έξι μουσικές ενότητες.

…Μια ιδιαίτερη συναυλία που εντάσσεται πλήρως στο κατανυκτικό κλίμα των ημερών της Σαρακοστής παρουσιάζεται αυτό το Σάββατο στο Φουαγιέ του Θεάτρου Ολύμπια από τον Βυζαντινό Χορό «Τρόπος» με χοράρχη τον πρωτοψάλτη και δάσκαλο της ψαλτικής τέχνης Κωνσταντίνο Αγγελίδη. Η χορωδία, με σημαντική παρουσία τόσο σε ελληνικά όσο και σε διεθνή φεστιβάλ, όπως και με πλούσιο δισκογραφικό έργο, θα ψάλει ύμνους της εορτής του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου, από Αγιορείτες και Κωνσταντινουπολίτες μελοποιούς, αναδεικνύοντας την πλούσια εκκλησιαστική ψαλτική παράδοση της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου. Στις 6 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο.

Χωρίς εισιτήριο είναι και οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης του Rethink Athens.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή