Το Ιδρυμα Στ. Νιάρχος δίνει το φιλί της ζωής στο ΕΜΣΤ

Το Ιδρυμα Στ. Νιάρχος δίνει το φιλί της ζωής στο ΕΜΣΤ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφασιστικής σημασίας για την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής του κτιρίου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και την έναρξη λειτουργίας του μέχρι το φθινόπωρο κρίνεται η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος να εγκρίνει δωρεά ύψους τριών εκατομμυρίων προς το μουσείο. Η οικονομική ενίσχυση και η πρόσληψη νέου προσωπικού (οι σχετικές διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού) ήταν από τα προαπαιτούμενα για τα εγκαίνια του ΕΜΣΤ στη νέα του μόνιμη στέγη. Διαφορετικά, υπήρχε ο σοβαρός κίνδυνος το κτίριο να παραμείνει άδειο και ανενεργό ενώ οι βασικές εργασίες είχαν ολοκληρωθεί από τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιδρύματος, η δωρεά συμβάλλει στην επικαιροποίηση και εφαρμογή της μουσειολογικής μελέτης του ΕΜΣΤ και παρέχει τον απαραίτητο γενικό και ειδικό εξοπλισμό, ενώ, επιπλέον, καλύπτει την παρουσίαση των μόνιμων συλλογών του μουσείου μέσω της μεταφοράς και εγκατάστασης των έργων τέχνης στο νέο κτίριο και της διαμόρφωσης των νέων εκθεσιακών χώρων του μουσείου. Ο ίδιος ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος, Ανδρέας Δρακόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Η δωρεά προς το ΕΜΣΤ εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του ιδρύματος για την υποστήριξη σημαντικών πολιτιστικών θεσμών της χώρας. Η ολοκλήρωση του ΕΜΣΤ αποτελεί όνειρο δεκαετιών και καλύπτει ένα σημαντικό κενό στο πολιτιστικό τοπίο της πόλης αλλά και της χώρας. Η ενίσχυση της τέχνης και του πολιτισμού ως δημιουργικών κεφαλαίων και ως κινητήρων ευημερίας και ανάπτυξης αποτελεί προτεραιότητα και βασική επιλογή του ιδρύματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή