Eαρινή σύναξη Πατησιωτών

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον απόηχο της «εαρινής σύναξης των Πατησιωτών», όπως χαρακτηρίστηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε για την Πρωτομαγιά η Ενωση Πολιτών Πλατείας Καλλιγά, πέρασε το Σαββατοκύριακο στη γειτονιά μας. Με τη θέα των λουλουδιών και των δέντρων, που φύτεψαν τα παιδιά μαζί με τη βοήθεια κηπουρού, να γαληνεύει ακόμη μία Κυριακή που το κέντρο έκλεινε, αυτή τη φορά για τον 3ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Η συγκεκριμένη περιοχή των Πατησίων, κυρίως για όσους δεν τη γνωρίζουν από κοντά και ακούνε μόνο όσα λέγονται, είναι πιθανόν ένα σημείο της πόλης που δεν θα επισκέπτονταν. Μια κρυμμένη γωνιά της πόλης που διατηρεί την αίγλη της, τα τελευταία τρία χρόνια με την υποστήριξη της Ενωσης Πολιτών Πλατείας Καλλιγά, ένα φωτεινό παράδειγμα κοινοτικής εργασίας που αποσκοπεί αποκλειστικά στην αναβάθμιση της γειτονιάς.

Την παραμονή της Πρωτομαγιάς ζήσαμε μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία. Γυρίσαμε πίσω στον χρόνο για να ξαναζωντανέψουμε την Πρωτομαγιά όπως γιορταζόταν τα παλιά χρόνια στα Πατήσια, όταν η περιοχή ήταν εξοχή γεμάτη περιβόλια. Μικροί και μεγάλοι ακούσαμε παραμύθια και μαζί με ειδικούς ανθοκομίας μάθαμε και φτιάξαμε μαγιάτικα στεφάνια. Στα παιδιά έβαψαν λουλούδια στο πρόσωπο και έδωσαν στεφανάκια από χάρτινα λουλούδια να φορέσουν στα μαλλιά. Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής των Συνόλων του Δήμου Αθηναίων ήταν εκεί για τη συναυλία που ακολούθησε την ανάγνωση από χρονογραφήματα με περιγραφές της περιοχής των Πατησίων τον περασμένο αιώνα. Μια φωτεινή, χαρούμενη μέρα που μοιράστηκε. Τι πιο σημαντικό για τους κατοίκους μιας πόλης που διψάει για χαρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή