Πολιτιστικό Θερινό Σχολείο

Πολιτιστικό Θερινό Σχολείο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δύο εβδομάδες  στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού 70 έφηβοι από τη Γρανάδα, την Αδελαΐδα, το Πεκίνο, τη Νέα Υόρκη και τις Φέρες του Εβρου, θα περιπλανηθούν στους δρόμους της Αθήνας, θα παρακολουθήσουν μαθήματα και εργαστήρια, θα επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους, θα συμμετάσχουν σε παραστάσεις, θα συσσωρεύσουν γνώσεις για την ιστορία και το παρόν του ελληνικού πολιτισμού. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να συνάψουν φιλίες με συνομηλίκους τους από την άλλη άκρη του κόσμου, εξερευνώντας τις πολιτισμικές διαφορές και τα κοινά τους βιώματα. Το πρόγραμμα των Θερινών Σχολείων 2012-2014 υλοποιείται για τρίτη χρονιά από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και το Ιδρυμα Ωνάση με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλους φορείς. Μετά την ολοκλήρωση του φετινού και τελευταίου κύκλου, στην Αθήνα θα έχουν φιλοξενηθεί συνολικά 190 μαθητές 14 έως 17 ετών, προερχόμενοι από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία.

Τα παιδιά από την Ισπανία, την Κίνα και την Αυστραλία, που συμμετέχουν στο πρώτο δεκαπενθήμερο του φετινού προγράμματος, είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, στη Στέγη. Ορισμένοι από αυτούς έχουν ελληνική καταγωγή ή μαθαίνουν ελληνικά στα σχολεία τους, έτσι το Θερινό Σχολείο τους προσέφερε τη δυνατότητα να πάρουν μία καλή γεύση της ελληνικής πραγματικότητας.

Επιδίωξη των διοργανωτών είναι ο θεσμός των Θερινών Σχολείων να συνεχιστεί και μετά τη λήξη του τριετούς κοινοτικού προγράμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή