Κ. Τασούλας εφ’ όλης της ύλης

Κ. Τασούλας εφ’ όλης της ύλης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της μουσειολογικής μελέτης του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης βρίσκονται στο υπουργείο Πολιτισμού, ενώ οι εργασίες για την επέκταση της Εθνικής Πινακοθήκης προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνου Τασούλα, με τους εκπροσώπους του Τύπου και η ατζέντα περιελάμβανε όλα τα μεγάλα θέματα. Διευκρινίζοντας πως έχει ήδη ζητήσει την πρόσληψη 23 υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου για τη στελέχωση του ΕΜΣΤ, ο κ. Τασούλας ανέφερε πως η σχετική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα δοθεί σε μη κερδοσκοπικό νομικό πρόσωπο, που θα συστηθεί γι’ αυτό τον σκοπό από το νέο Δ.Σ. του Μουσείου. Ακόμα, τη δωρεά του συνόλου των κτιρίων του Μεγάρου Μουσικής από το σωματείο «Φίλοι της Μουσικής» στο ελληνικό κράτος προβλέπει η πρόταση της κυβέρνησης για την επίλυση των προβλημάτων του Μεγάρου. Εφόσον επιτευχθεί συμφωνία, το κράτος θα οριστεί εγγυητής και θα αναλάβει το χρέος των 420 εκατ. ευρώ, ενώ όσοι υπάλληλοι διατηρήσουν τις θέσεις τους θα ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο.

Επίσης έχει ληφθεί οριστική απόφαση για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων του υπουργείου. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε 17 χώρους με συνολικό ενοίκιο 3 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Εχουμε αποφασίσει να μεταφερθούμε στις εγκαταστάσεις Τσαούσογλου, και το τελικό κόστος είναι γύρω στα 20 εκατομμύρια», εξήγησε ο υπουργός. Το κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας έχει περάσει στην ιδιοκτησία θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή