Ραντεβού στο Ζάππειο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα συγκινητικό reunion, μια σημαντική καλλιτεχνική πρόταση για την Αθήνα, η έκπληξη του φετινού Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο. Είναι όλα αυτά η φετινή παρουσία του Athens Art Network (Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο) στο φεστιβάλ βιβλίου, η ευκαιρία για να συνεχίσει ένα από τα πιο δροσερά, καλλιτεχνικά φεστιβάλ της πόλης, το Athens Gardens Festival. Την ίδια ώρα που θα περιφέρονται οι επισκέπτες ανάμεσα στα περίπτερα των εκδοτικών οίκων, καλλιτέχνες του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου που προσφέρουν εθελοντικά τη δουλειά τους (αυτή είναι η φιλοσοφία του δικτύου) θα δώσουν μια σειρά συναυλιών χαρίζοντας έτσι έναν διαφορετικό, διεθνή αέρα στο καθιερωμένο ραντεβού μας με τα βιβλία.

Tarantella popolare, η μουσική της ταραντέλας σε μια world music εκδοχή από τους Antidotum Tarantulae θα κάνει την αρχή του φεστιβάλ αυτή την Παρασκευή (12/9) ενώ η συνέχεια θα δοθεί το Σάββατο στις 9 μ.μ. (όλες οι συναυλίες θα παρουσιάζονται στον χώρο εκδηλώσεων του φεστιβάλ βιβλίου) με το κουαρτέτο του Μάριου Στρόφαλη, εμπνευστή και ιδρυτή του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου. Με την ευφυΐα και την επιμονή του, ο Στρόφαλης αφήνει προσωρινά το έργο που είχε σχεδιάσει ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και καταπιάνεται, όπως το είχε υποσχεθεί, με τη συνέχεια του καλλιτεχνικού του έργου. Στο περίπτερο του Athens Art Network οι εθελοντές θα στήσουν το δεύτερο Μικρό Παρίσι που φώτισε πέρυσι την πλατεία Βάθης και την ευρύτερη περιοχή και φέτος θα επεκταθεί έως τον Σταθμό Λαρίσης. Οσοι καλλιτέχνες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν είναι ευπρόσδεκτοι! Εξάλλου μερικές από τις ανατροπές που έφερε το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο ήταν η συνειδητοποίηση της δυναμικής της καλλιτεχνικής έκφρασης, η ανθρώπινη και κοινωνική της διάσταση. Είδαμε τα έμπρακτα αποτελέσματα του τι σημαίνει να μοιράζομαι και να προσφέρω. Ραντεβού, λοιπόν, στο Ζάππειο. Για ένα δώρο που χαρίζεται στην Αθήνα μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή