Σύμπραξη για τη Σοφία Βέμπο

Σύμπραξη για τη Σοφία Βέμπο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δύναμη της σύμπραξης όλων των δυνάμεων της κοινωνίας βάζει μπροστά μια ομάδα πολιτών, ένας ιδιώτης και ο Δήμος Αθηναίων προκειμένου να υλοποιήσουν πρωτοβουλία ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας.

Το πρωί της Παρασκευής 17 Οκτωβρίου, λίγες ημέρες πριν γιορτάσουμε την εθνική επέτειο του «Οχι», η διαδικτυακή ομάδα «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» και ο ιδρυτής της, δημοσιογράφος της «Κ» Νίκος Βατόπουλος, καλεί τους Αθηναίους να δώσουν το «παρών» σε εκδήλωση της προτομής της Σοφίας Βέμπο στο ομώνυμο πάρκο στους Αμπελοκήπους, λίγα μέτρα από τον σταθμό του μετρό «Πανόρμου».

Φιλοτεχνημένη το 1996 από τον γλύπτη Μάρκο Γεωργιλάκη, καθηγητή στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, η μορφή της Βέμπο παρουσιάζει σήμερα άθλια εικόνα εξαιτίας διαφορετικών «παρεμβάσεων» με σπρέι και αυτοκόλλητα κάθε τύπου. Ο Νίκος Βατόπουλος σκέφθηκε να απευθυνθεί στον κ. Ηλία Ανδρεόπουλο, ιδιοκτήτη της εταιρείας καθαρισμού booka, να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί δράση αποκατάστασης της προτομής καθώς η χρονική στιγμή συμπίπτει και με τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου. Η ανταπόκριση υπήρξε περισσότερο από ενθαρρυντική: ο κ. Ηλίας Ανδρεόπουλος, συνεχίζοντας μια καλή παράδοση κοινωνικής ευσυνειδησίας, θα προσφέρει το αντιγκράφιτι υλικό αφιλοκερδώς, ενώ το «παρών» θα δώσει και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς, οι υπηρεσίες του οποίου θα συμμετέχουν με το απαραίτητο πλυστικό μηχάνημα.

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 11 το πρωί, ανοίγοντας έτσι ένα δρόμο συνεργασίας για επόμενες πρωτοβουλίες με στόχο την απαλλαγή και άλλων σημείων της Αθήνας από ανάλογες εστίες βαρβαρότητας. Αλλά το σημαντικό είναι η συνάντηση διαφορετικών κοινωνικών πλευρών που ενδυναμώνουν το μήνυμα της κοινής δράσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή