Στο «εργοστάσιο» της Τεχνόπολης

Στο «εργοστάσιο» της Τεχνόπολης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το λέγαμε εδώ και περίπου ένα χρόνο ότι θα πηγαίναμε φέτος στο Christmas Factory μόλις άνοιγε. Οταν λοιπόν ήρθε η ανακοίνωση ότι το δημοφιλές χριστουγεννιάτικο «εργοστάσιο» στην Τεχνόπολη θα ξεκινούσε τις δράσεις του το Σάββατο που μας πέρασε, έκλεισε από καιρό το πρόγραμμα για το συγκεκριμένο διήμερο.

Το αθηναϊκό Christmas Factory συναγωνίζεται επάξια τα παρόμοια «εργοστάσια» ευρωπαϊκών χωρών. Καθαροί χώροι, φιλικό προσωπικό, ένα καλαίσθητο χριστουγεννιάτικο παζάρι και όλη η απαραίτητη ψυχαγωγία την ημερών. Να διευκρινίσουμε ότι το Christmas Factory φιλοξενείται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, όμως διοργανώνεται από την εταιρεία Starkid. Εξ ου και οι «τσιμπημένες» τιμές. Πέντε ευρώ η είσοδος για το κάθε άτομο. Επτά ευρώ η μία ώρα στο παγοδρόμιο, τρία ευρώ το άτομο στη ρόδα και ανάλογες τιμές για το καρουσέλ, το τρένο και τα διάφορα είδη λούνα παρκ. Ολα σε πολύ καλή κατάσταση και οργανωμένα παρά τον κόσμο, η επιλογή της μουσικής εξαιρετική (την Κυριακή απολαύσαμε σειρά χριστουγεννιάτικων τραγουδιών του Φρανκ Σινάτρα). Οι δωρεάν δράσεις που προσφέρονται και διαφημίζονται αρκετά είναι λίγες και μίζερες.

Στο «στέκι» των γλυκών μια κοπέλα δίνει στα παιδιά ένα μπισκότο που σκεπάζουν με μερέντα στο οποίο ρίχνουν και λίγη ζάχαρη άχνη. Πιο πέρα τα βιτρό που μπορούν να ζωγραφίσουν τελικά δεν είναι δωρεάν.

Εννοείται πως επιλέγουμε κάποια απ’ όλα αυτά και ελπίζουμε ότι θα ξαναπάμε με τους ίδιους όρους. Αναρωτιέμαι πάντως. Ωραίο είναι να νιώθουμε έναν διαφορετικό, γνήσιο αέρα Χριστουγέννων στην πόλη μας, όμως ποιος είπε ότι πρέπει κάποιος να βγάζει χρήματα από αυτό και κάποιοι άλλοι να ξεζουμίζονται…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή