Το θέμα της αισθητικής μπροστά στο διατηρητέο

Το θέμα της αισθητικής μπροστά στο διατηρητέο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΛΗ. Ενα ευρύτερο θέμα αισθητικής και λειτουργίας της πόλης θίγει το Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Αφορμή είναι η άδεια που έλαβε από τον Δήμο Αθηναίων ένα περίπτερο να μετακινηθεί σε νέα θέση ακριβώς μπροστά στην πρόσοψη του διατηρητέου κτιρίου. «Δεν υπάρχει θέμα νομιμότητας», διευκρινίζει ο πρόεδρος του νοσοκομείου και διευθυντής της Nευρολογικής Kλινικής, Γιάννης Ευδοκιμίδης. «Θεωρήσαμε όμως ότι καθώς είμαστε πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ισχύει και στη δική μας περίπτωση ό,τι ισχύει και στο πανεπιστήμιο». Ενημέρωση έχουν λάβει τόσο ο πρύτανης Θ. Φορτσάκης όσο και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟ.

Το περίπτερο, που χθες ακόμη στηνόταν, έλαβε άδεια μετατόπισης από την προηγούμενη θέση του επί της οδού Παπαδιαμαντοπούλου 14 στη νέα θέση του, μπροστά από το Αιγινήτειο. Εχει ενδιαφέρον να δει κανείς ότι κανένας από τους λόγους που αναφέρονται στα σχετικά δεν υπονοεί θέμα αισθητικής μπροστά σε διατηρητέο κτίριο. «Θα μπορούσε, έστω, να τεθούν κάποιες προδιαγραφές για την εμφάνιση του περιπτέρου», λέει ο κ. Γ. Ευδοκιμίδης. Θα πρέπει να νιώθει πολύ «μόνος» σε αυτήν την κίνηση υπέρ της πόλης, αλλά με αυτήν την πρωτοβουλία θίγει δημοσίως ένα μείζον θέμα της Αθήνας. Τα περίπτερα έχουν τα περισσότερα κακοφορμίσει και επεκταθεί και ο σχετικός νόμος επιδεικτικά αγνοείται. Δεν τηρείται ενιαία μορφή ούτε οι διατάξεις περί διαστάσεων. Ας δούμε, λοιπόν, αν η συμβολική, αλλά ουσιαστική, κίνηση του Αιγινήτειου Νοσοκομείου θα μπορέσει να αποτελέσει προηγούμενο για μια άλλη αισθητική και χωροθεσία περιπτέρων στην πόλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή