Κατεδάφιση στην οδό Κοτυαίου

Κατεδάφιση στην οδό Κοτυαίου

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά την ύφεση στην οικοδομική δραστηριότητα και παρά το γεγονός ότι υπάρχει, υποτίθεται, αυξημένη ευαισθησία για τη διάσωση και ανάδειξη κτιρίων που συνδέονται με την ιστορική μορφή της πόλης, υπάρχουν, ακόμη, κρούσματα κατεδαφίσεων. Από τον αναγνώστη μας, πολιτικό μηχανικό κ. Γεράσιμο Παναγιωτόπουλο λάβαμε την ακόλουθη πληροφόρηση που αφορά κατεδάφιση παλαιού κτιρίου με ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική στην οδό Κοτυαίου, κοντά στο μαιευτήριο της «Ελενας».

Γράφει ο κ. Γερ. Παπαδόπουλος: «Δυτικά της οδού Π. Κυριακού και της πλατείας του μαιευτηρίου της «Ελενας», υπάρχουν δύο οικοδομικά τετράγωνα με λογής εκπαιδευτικά κτίρια παλιά και νέα, σε λειτουργία ή παρατημένα (καθαυτό εκπαιδευτήρια, γραφεία, άλλα υποστηρικτικά κτίρια, ακόμα και το διαβόητο παλαιότερα Αναμορφωτήριο Θηλέων). Πρόσφατα στην οδό Κοτυαίου δύο από τα εγκαταλελειμμένα περιτριγυρίστηκαν με σκαλωσιές και κουκουλώθηκαν επιμελώς με λινάτσες. Το ένα είναι ένα μεγάλο νεότερο τριώροφο, το άλλο παλαιό μικρό διώροφο. Οποιος νόμισε – με κάποια δυσπιστία λόγω των καιρών – πως είμαστε μπροστά σε μια ανακαίνιση και επανάκτηση χρήσιμων κτιρίων, γρήγορα απογοητεύτηκε. Οι εργασίες σταμάτησαν γρήγορα, αφήνοντας πίσω τους μισοκατεδαφισμένο το αξιόλογο παλαιό κτίριο. Οι δύο φωτογραφίες δείχνουν τα υπολείμματά του καθώς και το δίδυμο αδελφάκι του στο εσώτερο του χώρου, για να πάρετε μια ιδέα για το τι κατεδαφίστηκε.

Κάτι που δημιουργεί τις χειρότερες υποψίες, είναι η έλλειψη οποιασδήποτε ενημερωτικής πινακίδας που συνηθίζεται σε όλα τα δημόσια έργα ακόμα και για λόγους διαφήμισης (επιβάλλεται όταν συγχρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους) ακόμα και της επιβεβλημένης από τον Νόμο πινακίδας με την άδεια κατεδάφισης.

Το μικρό σύνολο των παλαιών κτιρίων της περιοχής αξίζει την προσοχή σας. Ακόμη και τα νεότερα ανάμεσα στα οποία ο μικρός μοντερνιστικός παιδικός σταθμός της οδού Κοτυαίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή