Μια πόλη χαμένη στις αφίσες

Μια πόλη χαμένη στις αφίσες

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπορικά μηνύματα, επιγραφές, αφίσες, γκράφιτι, αυτοκόλλητα που επικαλύπτουν την οδική σήμανση, όλα ανταγωνίζονται με σκοπό την προσοχή πεζών και οδηγών. Αυτό το τοξικό περιβάλλον δεν μολύνει μόνο οπτικά την πόλη αλλά υπονομεύει την οδική ασφάλεια και καθιστά την πόλη διπλά χαμένη. Aυτό υποστηρίζει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μανώλης Ανδριωτάκης που αύριο Τετάρτη 22 Απριλίου θα μιλήσει γι’ αυτό το αντιαισθητικό και επικίνδυνο αθηναϊκό «σπορ» στον χώρο εκδηλώσεων «Εβδομος» (Καραγεώργη Σερβίας 4, εντός στοάς Καλλιγά, Σύνταγμα) και στο πλαίσιο των διαλέξεων της αρχιτεκτονικής εταιρείας CFCOMPANY για την Πόλη και την Αρχιτεκτονική.

Zούμε στη χώρα που βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις των θανατηφόρων τροχαίων. Στη χώρα όπου αφανίζεται κάθε χρόνο ο πληθυσμός ενός χωριού 2.000 ανθρώπων, εξαιτίας των τροχαίων. «Στο σώμα της πόλης», υποστηρίζει ο Μανώλης Ανδριωτάκης, «εγγράφεται διαρκώς το αποτέλεσμα ατελεύτητων οπτικών ανταγωνισμών που έχουν ένα και μοναδικό στόχο: την απόσπαση της προσοχής των διαβατών». Ο Ανδριωτάκης, προσωπικά ευαισθητοποιημένος σε θέματα οδικής ασφάλειας, έχει αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα ως ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών.

Η είσοδος στις ομιλίες είναι ελεύθερη για το κοινό με προκράτηση θέσης στο τηλέφωνο 2109229467, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή