Φτιάξε το δικό σου «βρώμικο»


Φτιάξε το δικό σου «βρώμικο»


1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κουλτούρα του street food έχει έρθει για τα καλά πια και στην Ελλάδα, και δεν εξαντλείται φυσικά μόνο στο αγαπημένο μας σουβλάκι. Το φαγητό δρόμου, έχει ευρεία γκάμα, από σάντουιτς μέχρι φαλάφελ, και από μπέργκερ μέχρι σούσι.

Σήμερα, στις 8 το βράδυ, ο λάτρης του street food, σεφ Βασίλης Καλλίδης, παρουσιάζει στη Διπλάρειο Σχολή, μια ιδιαίτερη γαστρονομική εκδήλωση, στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Strange Cities: Athens» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Στήνει ένα εργαστήριο με πρωτότυπα υλικά, από γουρουνόπουλο και χαβιάρι, μέχρι σοκολάτα και σαντιγύ, και βάζοντας τη φαντασία του φτιάχνει απροσδόκητα «βρώμικα». 

Στη Διπλάρειο Σχολή θα στηθούν πάγκοι με τις πρώτες ύλες και όσοι δηλώσουν συμμετοχή, υπό την καθοδήγηση του σεφ Βασίλη Καλλίδη, θα φτιάξουν το δικό τους street food.

Για πληροφορίες και κρατήσεις: 213 017 8049 |

Στα βήματα των Ευρωπαίων περιηγητών

Αλλη μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δράση στο πλαίσιο του «Strange Cities: Athens» είναι οι περίπατοι στην Αθήνα στα χνάρια των ευρωπαίων περιηγητών του 19ου αιώνα που επισκέφθηκαν την  Αθήνα, πριν και μετά την Ανεξαρτησία, όταν η «ασιατικά άναρχη» οθωμανική  πόλη χανόταν δίνοντας τη θέση της σε μια νέα πρωτεύουσα, που αναδυόταν μέσα από τα ερείπια ενός αρχαίου πολιτισμού. Μέσα από τις διαδρομές αυτών των ρομαντικών ταξιδιωτών θα ανακαλύψει κανείς τις πτυχές της «προ» και «μετά» επαναστατικής Αθήνας.  Μυρωδιές, ήχοι, μελωδίες, ενδυμασίες, θρησκευτικές πρακτικές, έθιμα και παραδόσεις, όλα εκείνα τα στοιχεία που στα μάτια των ξένων περιηγητών έκαναν την Αθήνα να φαντάζει μια «παράξενη πόλη», ζωντανεύουν ξανά όχι μόνο μέσα από τις διαδρομές τους, αλλά και τις γκραβούρες και τα γραπτά τους κείμενα, που θα παρουσιάζονται συνοδεύοντας την ξενάγηση. Ρομαντικά ποιήματα του Λόρδου Βύρωνα, αποτυπώσεις αρχαίων μνημείων από τον James "Athenian" Stuart, αλλά και αναμνήσεις του μεγάλου παραμυθά Hans Christian Andersen από την Αθήνα του Οθωνα, βοηθούν τη φαντασία να ανασυνθέσει την τοπογραφία της πόλης στην ύστερη οθωμανική περίοδο.

Αφετηρία: Διπλάρειος Σχολή (Πλατεία Θεάτρου 3, στον 3ο όροφο).

Τερματισμός: Ιδρυμα Ωνάση, Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Αμαλίας, μέσω των οδών Ευριπίδου, Αιόλου, Κυρρήστου, Τριπόδων, Shelley, Λυσικράτους, Αισχύνου.

Για πληροφορίες κρατήσεις: 213 017 8049, www.sgt.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή