Τα ακίνητα Σαββατόβραδα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιμετρικά του αθηναϊκού κέντρου, οι δρόμοι είχαν φρακάρει. Οδηγοί έβγαιναν από τα αυτοκίνητά τους -πολλοί και από τα «ρούχα» τους- μήπως και καταφέρουν να εξηγήσουν γιατί οι περισσότερες κεντρικές οδοί της πόλης ήταν αποκλεισμένες με τις πορτοκαλί κορδέλες της Τροχαίας. Η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη ούτε στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, καθώς η κίνηση λειτουργεί σαν το βότσαλο που πέφτει στο νερό. Το μυστήριο λύθηκε μέσα στη μία ώρα και ένα τέταρτο που χρειαστήκαμε για να διανύσουμε την απόσταση από τη Μιχαλακοπούλου στην πλατεία Κολωνακίου. Μια εταιρεία, με υψηλό το αίσθημα εταιρικής υπευθυνότητας και έχοντας συμπαραστάτη τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, είχε διοργανώσει νυχτερινό αγώνα δρόμου πέντε χιλιομέτρων, με αυστηρά φιλανθρωπικό σκοπό, να σημειώσουμε.

Ετσι, το περασμένο όμορφο βράδυ Σαββάτου, το κέντρο (Βασ. Κωνσταντίνου, Πανεπιστήμιου, Βασ. Σοφίας, Σταδίου, Αμαλίας κ.ά.) είχε κλείσει, περίπου από τις 9 μ.μ., με τα αποτελέσματα που περιγράφονται στην αρχή. Νεύρα και ταλαιπωρία. Τα τελευταία χρόνια το αθηναϊκό κέντρο ανοιγοκλείνει για πολλούς λόγους. Δεν έχει σημασία ποιοι είναι σωστοί και ποιοι όχι, με ποιους συμφωνούμε και ποιοι μας βρίσκουν αντίθετους. Ο αθλητισμός, λ.χ., ή μια σημαντική φιλανθρωπική δράση, πόσο μάλλον όταν συνδυάζονται, μάλλον ανήκουν στην κατηγορία των κοινώς αποδεκτών. Δυστυχώς, όμως, έρχονται να προστεθούν σε ένα ήδη βεβαρημένο κέντρο, σε μια ήδη ανυπόφορη για πολλούς καθημερινότητα. Κι αυτά πρέπει με κάποιον τρόπο να συνυπολογίζονται από όσους σκέφτονται τέτοιες δράσεις και από όσους τις αδειοδοτούν. Γιατί, σε τελική ανάλυση, όλοι με κάποιο τρόπο θέλουμε να «γεμίσουμε τις μπαταρίες μας». Και το σαββατόβραδο μοιάζει ιδανικό για κάτι τέτοιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή